TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 06:58 #834213

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32083
Czekam na taką polewaczkę.
O godz.4,na wys.1 i pół metra tylko 2 stopnie.Mialo być 6.W szklarni 3. Ręce opadają.
Sprawdziłam warzywniak-nie jest źle.

20230605_053242.jpg

20230605_053012.jpg

Ładnej pogody i dobrego dnia

20230605_053754.jpg
Maria
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 07:05 #834214

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13655
Ładnie grzeje, +12'C.
Odkryłem końce namiotów na RODOS, wieczorem demontaż :)
Może w końcu wszystko ruszy ...

Miłego dnia :coffe:
pozdrawiam,
Tomek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 07:12 #834216

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:

Najniższa temperatura w nocy to +10,7°C
Poranek słoneczny, bezwietrznie, bez opadów, zapowiada się dzień podobny do wczorajszego.
Zimnym nocom mówimy "good bay" :teach:

Legnica, 05.06.2023 r

Rozkład dnia -

20230605_leg.jpg

20230605_kw.jpg

Udanego dnia
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Łatka, Mamma, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, jack90

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 07:15 #834217

• jack90
  • jack90's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10245
Ładne mi nocne ocieplenie..7°C. U nas zapowiadają "polewaczkę " z piorunami w środę, zobaczymy, bo już podlewam ogród codziennie, a deszczówki mauzerach już na dnie :(
RCalsap.jpg

(Calsap)
:bye:
Pozdrawiam,
Jacek
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Łatka, rozalia, Mamma, koma, bastis, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 07:25 #834218

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Ja jeszcze nie podlewałam, tylko to co po posadzeniu. Ale przydałby się deszcz, żeby zmyć ten sosnowy pyłek, bo wszystko takie skurzone, że głowa boli :jeez: Teraz jeszcze świeci słońce na błękitnym niebie, ale to ma się zmienić za parę godzin.
Wczoraj posadziłam ostatnie fasole, a dzisiaj nareszcie przyszedł czas na ogórki.
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 08:19 #834221

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53243
Idzie właśnie w naszą stronę niż znad Morza Śródziemnego, a dokładnie znad Włoch. Obyśmy tylko , jak Włosi, nie narzekali na nadmiar wody.

IMG_3794.jpg

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 12:27 #834230

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
O godz.4 30 termometr wskazał 14,2*C.Przy gruncie po godz.5 było 11,6* a wschodczące słoneczko utrudniało jazdę samochodem.Później już tylko słoneczko.Ogólnie powietrze jest zimne i to obniża temperaturę odczuwalną.Ogródek jak na pustyni brak jest wilgoci. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe: ;) ;)

002-660.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, Łatka, rozalia, Mamma, koma, bastis, Szafirek, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra, jack90

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 14:25 #834241

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83475
Słuchajcie, będzie padało na pewno, bo wczoraj wieczorem wróciłam z krótkiej wyprawy do Włoch, konkretnie do Abruzji, czyli środkowa część półwyspu. I tam było zimniej, niż we Wrocławiu w tym czasie (no, nie w nocy B) ), nad samym Adriatykiem owszem, cieplutko w słońcu, można było się opalać na plaży (ale do wody mnie nie ciągnęło). Natomiast nad pobliskimi Apeninami ciągle wisiały grobowe chmury. Gdy zrobiliśmy krótką wycieczkę, polało nas. Powrót w sobotę i wczoraj wzdłuż Adriatyku, wszędzie na polach ślady powodzi, w zwykle o tej porze ledwie cieknących rzekach pełno burej wody. A w Alpach Julijskich ciemne chmury nas dogoniły - wyprzedziliśmy je dopiero pod Wiedniem.
Jako że kocham słońce i wolę już suszę od zimnej szarugi, na pewno deszcze przywleką się za mną i tutaj, bym nie urosła zbytnio w pychę.

Pod moją nieobecność wbrew obawom nie było we Wrocławiu przymrozku, przynajmniej w mojej części miasta. Pomidorki w doniczkach kwitną, papryka podrosła odrobinę, nie zmarniała żadna śródziemnomorska roślina na tarasie, ani hortensje w ogrodzie. A nawet wystawione za okno katleje - a te to naprawdę by umarły przy 0, może i przy kilku kreskach ponad.

Dziś na szczęście bardzo słonecznie i ciepło, zaokienny mówi, że 26 stopni. Kolejne pranie da radę wyschnąć. ;)
Zapach na dziś: Lady of Shalot, która cudnie rozkwitła, gdy mnie nie było.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 15:42 #834244

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
W zachodniopomorskie totalna susza . I nic w ciągu tygodnia nie zapowiada opadów. Słońce i wiatr wysusza do cna. Codzienne lanie wody z rana.
Pozdrawiam.Rozalia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 18:43 #834252

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53243
Na tym Dolnym Śląsku muszą dużo dawać na tacę :rotfl1: . Pada w Sudetach i chmury porzesuwają się na północ.
Mapa radarowa opadów aktualnie.

IMG_3795.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Mamma, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Grzebuła

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 18:59 #834253

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
U mnie co chwilę się zachmurza i przechodzi.Wg.prognoz jutro mam mieć dzień z opadami.W sumie to przydałby się spokojny dłuższy opad.Z tych Sudetów do mnie nie jest tak daleko. :rotfl1: :rotfl1: :bye: :bye: ;) ;) ;)
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Mamma, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra, Grzebuła

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 19:23 #834256

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
A może by tak nad zalew szczeciński przyznało trochę deszczowych chmur?
Pozdrawiam.Rozalia
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, koma, Szafirek, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, Grzebuła

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 19:52 #834262

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6412
I nad Zatokę Gdańską poproszę.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Mamma, koma, Szafirek, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, Grzebuła

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 05 Cze 2023 21:11 #834272

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
U mnie też bez opadów, na chwilę obecną to niech jeszcze zaczeka kilka dni , aż wyschnie siano :happy:

Na szczęście noce mają już być powyżej 12 stopni, zobaczymy czy się sprawdzi.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Mamma, koma, Szafirek, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Cze 2023 01:26 #834294

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29668
Polewaczka dotarła o 24.00, pada rzęsisty ciepły deszcz, nie ma wiatru, temperatura 14,5o. To lubię :happy4: , wreszcie odpadnie mi podlewanie groszku, bobu, kapustnych, truskawek, może uda mi się zacząć sadzić pomidory, bo ogórki je doganiają, dziś zostały na noc na dworze, bakłażany też. Zgrzyt jeden jest, ślimory wyległy :mad2: i się cieszą, a jest ich nadal u mnie zatrzęsienie.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 06 Cze 2023 01:31 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, Łatka, Mamma, koma, Szafirek, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Grzebuła

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Cze 2023 05:06 #834297

• jack90
  • jack90's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10245
Dzisiejsza noc nareszcie przyzwoita 17,3 °C , aż słychać jak rosną pomidory :wink4:
Niestety polewaczka nie dotarła, chociaż niebo zachmurzone. Synoptycy przewidują, że coś zwilży dopiero koło popołudnia, czyli kolejne podlewanie przede mną :(
Juanita-2.jpg

(Juanita)
:flower1:
Pozdrawiam,
Jacek
Ostatnio zmieniany: 06 Cze 2023 06:19 przez jack90.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kaja, Łatka, Mamma, koma, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Grzebuła

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Cze 2023 06:39 #834299

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32083
O 17 stopniach w nocy to ja mogę pomarzyć. Prognozy do końca lipca to max.15.
Dzisiejszy wczesny poranek z temp.6 stopni.Slonce na bezchmurnym niebie,lekki powiew wiaterku. Susza,susza i jeszcze raz susza.Dobrze,ze mam w rzeczce pompę, więc nie mam problemu z wodą do podlewania.Gorzej będzie, jak jej poziom się obniży.

20230604_201036.jpg

Miłego dnia

20230604_050516.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Łatka, Mamma, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, gregon, JaKasiula, jack90

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVII 06 Cze 2023 07:00 #834300

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
jack90 wrote:
Dzisiejsza noc nareszcie przyzwoita 17,3 °C
U mnie podobnie - czujnik zanotował najniższą temperaturą w nocy +17,8°C
Aktualnie zachmurzenie całkowite, pada lekki deszcz
Jak przewidują synoptycy IMGW-PIB, w kolejnych dniach strefa zachmurzenia będzie przesuwać się na północ. Najmniej opadów i najwięcej słońca będą mieli mieszkańcy północno-zachodniej części kraju. Taka pogoda "w kratkę", z przelotnymi opadami deszczu, burzami i temperaturami do 26-27°C, powinna utrzymać się do końca tygodnia.

Legnica, 06.06.2023 r

Rozkład dnia -

20230606_leg.jpg

20230606_kw.jpg

Udanego dnia
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Mamma, koma, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, jack90

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.937 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum