TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 26 Lut 2025 16:59 #872555

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11158
7 stopni w plusie, ale buras na niebie i nawet popadało, z czego się cieszę, bo wcale mokro nie jest. Dobrze, że nie wieje i tak jak u Was słoneczka brak :pinch: Działeczka dopiero w sobotę :jeez:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 07:09 #872590

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 791
Dzień dobry :)
Niestety w Jeleniej Górze - poranek nie porywa: na termometrze +4,6*C, wiatru brak, deszczem straszy... :jeez: Nie ma lekko: trzeba szukać optymizmu gdzie indziej :coffe: :garden:

Mymysteryy: piękny kruszczyk!.

Zazdroszczę tych krokusów: u mnie dopiero co śnieżyczki dyndać zaczęły i ranniki na kryzach wypatrują słońca na niebie...

Pozdrawiam serdecznie :bye: :bye: :bye:
Ostatnio zmieniany: 27 Lut 2025 07:15 przez AniaR.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 08:43 #872593

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87520
We Wrocławiu noc z solidnie dodatnią temperaturą, zeszłam do kuchni 6.40 i zaokienny termometr mówił, że +6. Słońce bardzo chce się przebić, idzie mu na razie średnio:

AniaR wrote:

Zazdroszczę tych krokusów: u mnie dopiero co śnieżyczki dyndać zaczęły i ranniki na kryzach wypatrują słońca na niebie...

Aniu, ponieważ od 2002 roku tkwię jedną nogą w Karkonoszach, na wysokości 500 m n.p.m., a drugą - praktycznie w centrum Wrocławia, mam niezłe chyba porównanie. Różnica w wegetacji między moimi kawałkami to 3 tygodnie jak obszył. Jeleniej pewnie bliżej do mojego cienistego, zachodniego zbocza niż do nizin, choć miasto nie jest położone imponująco wysoko. Mam na myśli centrum, nie Jagniątkowy i tym podobne "krainy dołączone" :( B)

Tym, co im jeszcze nic nie kwitnie szczególnie dedykuję, Purple Star, lekko podpędzone przeze mnie w ciemnej piwnicy (ale od tygodnia na schodach).

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 09:07 #872594

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45388
Ranek był smutny,szary i bez słońca z temperaturą 5,8* na plusie.Teraz momentami słoneczko wychodzi ale niebo zasnute jest szarymi chmurami,które zasłaniaja promienie.Drzewa stoją bez ruchu.Dziś dalsza zabawa z grabkami i wyznaczanie ścieżek.Na jutro w planie jest przecinanie jagód i brzoskwini.Spokojnego dnia dla wszystkich.

IMG_20250227_085335.jpg
temperatura z godz.8,a teraz już jest +11,7.
Pozdrawiam Józek!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 12:10 #872601

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33115
W nocy i nad ranem trochę małego deszczu.Dzien ciepły,na termometrze 11 stopni.Zza chmur stara się wyjść słońce,ale do tej pory bez powodzenia.

20250227_111131.jpg

Spokojnego dnia.
Maria

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 13:13 #872604

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11234
Wczoraj trochę pokropiło. Dziś znów pochmurnie, w tej chwili 9 stopni. Słońce raczej nie ma zamiaru przedzierać się przez chmury.

Zrobiłam oponki. Częstujcie się!

IMG_20250227_120313.jpg

Miłego Tłustego Czwartku! :bye:

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 13:30 #872605

• Sonka
  • Sonka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1578
Ja dokładam do stołu. Faworki, bułeczki orkiszowe z borówką oraz na zielono mięta z mojej werandy wykopana z ogrodka. Pozdrawiam.

IMG_20250227_131053.jpg

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 14:20 #872608

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9842
U Was już wszystko na stole, takie smakowite, a ja dopiero ubijam ciasto... Mężuś zażyczył sobie pączusie, więc robię. :tongue2: :devil1:

Pogoda brzydka, niebo zasnute ciemnymi chmurami, jest 6* na plusie. Zawiewa lekki wiatr i jest zimno.

W ogrodach ziemia zamarznięta na gnat. Wczoraj jak chciałam liście poodsłaniać z czosnku, to miałam problemy.
Na pierwsze kwiaty będę musiała jeszcze długo czekać. ;)

Doświetlanie roślinek już daje efekty, wszystko zaczęło rosnąć. Do tej pory, pomidory jak wyszły z ziemi tak siedziały tylko wydłużała im się łodyżka, teraz już zaczynają przypominać pomidorki. :P

20250227_142131.jpg

Smakowitego tłustego czwartku. :drink1: :bye:

Ja dzieło skończyłam przed chwilą, Mąż zjadł cztery i chwilowo ma dosyć. Ja tylko takie świeże jem, a resztę zaraz rozwiozę do przyjaciół. :wink4:
Na dworze bez zmian szaro i zimno, 5* na plusie.

20250227_161559.jpg
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Ostatnio zmieniany: 27 Lut 2025 16:29 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 15:55 #872611

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13469
Ponuro. Zero wiatru. 10 stopni powyżej zera.

Raz do roku piekę pączki, chociaż, za nimi nie przepadam. Ale jak tradycja to tradycja. Skończyłam dzieło po
północy :crazy:

DSC05300.jpg

:flower1:
Pozdrawiam Ewa

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 16:40 #872615

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 32089
Pogoda straszna, ale szpaki wczoraj przyleciały :happy4:
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, mymysteryy, Łatka, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, JaKasiula, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 27 Lut 2025 18:42 #872625

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56389
Fakt, straszna dzisiaj pogoda. Szaro, buro i mokro. Na termometrze przez całą dobę temperatura powyżej zera. Wczoraj udało mi się rozdrobnić to co ostatnio powycinałam. Mam trochę pokłute dłonie, bo i rokitnik tam był i odrosty korzeniowe z jeżyny bezkolcowej. Pogodę na przyszły tydzień zapowiadają rewelacyjną.

IMG_0117.jpeg

Oby się sprawdziło.
Spokojnego wieczoru.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 28 Lut 2025 05:59 #872645

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20862
Noc bez przymrozku,tera termometrze 4°.

Pada deszcz, nawet dosyć intensywnie.
Dzisiaj mam cały dzień zajęty, więc taka pogoda w niczym mi nie przeszkadza,a deszcz jest potrzebny.

Spokojnego, udanego piątku :bye:

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 28 Lut 2025 06:13 #872646

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8982
Deszcz, 4 stopnie na plusie. W nocy dobrze mi się :tongue2: spało :sleep: a rano na orzeźwienie 7 km rowerkiem w deszczu do pracy. Samochód u mechanika. No ale przecież kiedyś mało kto miał samochód i żyło się.
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 28 Lut 2025 07:26 #872649

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 791
W Jeleniej Górze w nocy padało, ale teraz się przejaśnia, co daje nadzieję na słońce. Termometr - chwilowo mam nadzieję, zatrzymał się na +2,9*C. Wczoraj były postrzyżyny winorośli, dzisiaj - może uda się z jabłonkami :)

Łatka wrote:
Tym, co im jeszcze nic nie kwitnie szczególnie dedykuję, Purple Star, lekko podpędzone przeze mnie w ciemnej piwnicy (ale od tygodnia na schodach).

Jako przedstawiciel zapóźnionych ogrodów - dziękuję za pięknie pachnącą dedykację :kiss3:

Od patrzenia na te wszystkie wypieki - zeżarliśmy z mężem wszystkie faworki i pączki. No to teraz czas na jakieś mocne spalanie: może wygrabianie trawnika ze starej trawy i mchu? :ouch:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i słonecznie :bye: :bye:

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 28 Lut 2025 09:44 #872654

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45388
Ranek wstał z temperaturą 8,6* na plusie.Ok.godz.7 30 pokazało się słoneczko.W nocy trochę pokropiło.Teraz mocniej podwiewa wiaterek i pokazuje się coraz więcej chmurek.Aktualnie termometr wskazuje +14,4*.jednak wiatr znacznie ochładza powietrze.W planie mam dziś prace w ogrodzie,chyba że bedzie padał deszcz.Smacznej kawki porannej. :) :) :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe:

IMG_20250227_152453.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 28 Lut 2025 14:14 #872675

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12605
:bye:

W Legnicy również w nocy troszeczkę popadało.
Minimalna temperatura odnotowana na czujniku balkonowym +5,9°C.
Poranek słoneczny, słaby wiatr, target na dzisiaj +8°C.

Tymczasem w Jakuszycach zwolennicy "biegówek" trenują przed jutrzejszym, tradycyjnym Biegiem Piastów :)

20250228_jakuszyce.jpg

Miłego piątkowania !
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 28 Lut 2025 14:46 #872677

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87520
Popadało odrobinę i we Wrocławiu, ale w nocy i raczej symbolicznie.
W tej chwili słonecznie, termometr pokazuje +9, lecz nieprzyjemne podmuchy nie dają nacieszyć się ciepłem.
Krokusy korzystają z lepszych momentów.

Chyba wszyscy wylegli do ogrodów, sądząc po frekwencji na forum - owocnej pracy w takim razie!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 28 Lut 2025 15:35 #872682

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56389
Właściwie to nie wiem co o pogodzie napisać, bo co spojrzę za okno, to inna. Raz słonecznie, a raz ciemności. Na szczęście opady nas omijają. Jest to też kolejna doba bez minusowych temperatur.
Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, lusinda, Sonka, AniaR

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 1.061 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum