TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 06:34 #872870

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33110
W/g prognozy ma być ciepły,z przewagą słońca dzień. Obecnie temperatura 3 stopnie,odczuwalna 1.

20250305_062020.jpg

Na dzisiaj zaplanowałam posadzenie dymki i przygotowanie do nasadzeń jednej z kilku rabat kwiatowych.
Dobrego,spokojnego dnia.
Maria
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Mikar, Krecik stary, Łatka, CHI, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, lusinda, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 08:15 #872876

• Evien
  • Evien's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2776
A u mnie z rana było -5 .
W szklarni na szczęście nie spadło poniżej zera, ale było blisko bo 0,5.

Obecnie już słoneczko świeci i jest już 8.
Łukasz
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, CHI, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 08:40 #872879

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11228
Dzień dobry w środę!
Słoneczko świeci, na termometrze 3 stopnie.
Po śniadaniu idę wsadzać bratki i może zdążę coś poprzycinać w ogródku.

IMG_20250303_171800.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, CHI, koma, Nimfa, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 08:53 #872881

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 22044
W dzień do +10 w nocy -2... Słońce.

Lód na Zalewie Pilchowickim się trzyma:
P3012259_may.jpg

P3012260_may.jpg

Ale pokazała się w końcu Śnieżka:
P3042461_may.jpg

Zakwitły pierwsze krokusy:
P3042445_may.jpg

P3042446_kadr_may.jpg

Karmelek identyfikuje się jako pies:
P3042431_may.jpg

Devina przesypia taką pogodę - jak ja jej zazdroszczę:

P3022368_kadr_may.jpg

Sama się tak zakopuje. :devil1:

Spokojnego dnia.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 11:46 #872888

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9767
Jak to słoneczko potrafi naładować, chce się żyć!!!

Słońce, ponad siedem stopni na plusie, silny wiatr mocno wieje, ale nie przeszkadza bo jest ciepły.
Czuć wiosnę. :hearts:
Pogoda idealna do wszelkich prac w ogrodzie. :P

Wczoraj zaczęłam przycinać w sadzie... dziś M musi skończyć, bo rączka jeszcze nie do końca chce współpracować ;) . Kolejne do roboty będą rabaty kwiatowe, bo w nich jest najgorzej.
Tulipany niektóre wychodzą a inne nie, nornice się poczęstowały...

20250305_112911.jpg

Oto jedyny kwiatuszek w moim ogródeczku.

20250305_112920.jpg

Słońca jak najwięcej. :coffe: :coffe: :drink1:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 13:34 #872890

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87438
U mnie też cudny dzień. Noc co prawda znowu zimna, -3,5 przed siódmą. Za to słońce w najwyższej formie, niebo prawie włoskie.

Zrobiło się na tyle ciepło, że pracując w ogrodzie ściągałam z siebie kolejne warstwy ubrań. Co prawda czynność była dość rozgrzewająca, bo ręcznym wertykulatorem walczyłam z trawnikiem, ale zrobiło mi się gorąco, a już prawie zapomniałam, jakie to uczucie.

Miłego popołudnia i owocnych działań ogrodowych.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, CHI, koma, Szafirek, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 13:35 #872891

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45375
Przedział temperaturowy rano wynosił od 0* do +5.Samochody nie były oszronione.W trakcie wschodu słońca i tuż po zabieliły się trawniki.O godz.7 50 przy gruncie było powyżej 4*+-termometr samochodowy.Do chwili obecnej słońce pracuje i dziś b.uczciwie grzeje.W tej chwili na balkonie termometr wskazuje +41,1* już w cieniu ale w międzyczasie płytki sie nagrzały i utrzymują temperaturę.Od strony płnocnej wskażnik pokazuje +16* jeszcze w cieniu.Podwiewa lekki wiaterek.Jest ciepło taki majowy dzień.Właśnie kończę przecinanie hortensji ogrodowych.Spokojnego popołudnia.!!! :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:

IMG_20250304_080935.jpg

:) :)
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, CHI, koma, Szafirek, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Mar 2025 16:55 #872898

• leszek0921
  • leszek0921's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5111
Cieeepło. :drink1:
IMG_20250305_162543.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, CHI, koma, Szafirek, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Mar 2025 06:00 #872914

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11228
Wczoraj piękny, słoneczny dzień. Prace w ogródku rozpoczęte :dance:
Dziś mąż był już na dworze i wrócił ze słowami: ale dziś będzie piękny dzień.
A więc miejcie piękny dzień.

IMG_20250305_083615.jpg
Ostatnio zmieniany: 06 Mar 2025 06:00 przez Szafirek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, CHI, koma, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Mar 2025 06:51 #872915

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14200
Wreszcie egipskie ciemności ustępują ;)
6 rano i praktycznie jaśniutko, niebo czyściutkie.
Weekend szykuje się ciepły, więc trzeba opryski drzewek i krzewów owocowych olejem robić (miedzian poszedł 2 tygodnie temu).
I zacząć wysiewać tomaty :drink1: chociaż nie ma jeszcze do końca ustalonej listy odmian.
pozdrawiam,
Tomek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Mar 2025 07:52 #872919

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12594
:bye:

Meldunek z Legnicy
Chłodna noc z minimalną temperaturą +0,2°C
Poranek słoneczny, dominują barwy ukraińskie, temperatura szybko rośnie, bezwietrznie, w ciągu dnia brak opadów :)

Czwartek będzie wyjątkowym dniem, ponieważ pogoda stanie się iście kwietniowa.
Jest duża szansa, że pierwszy raz w tym roku odnotujemy 20 st. C, a wszystko przy dominacji słońca i braku jakichkolwiek opadów.
Biegunem ciepła stanie się Małopolska, gdzie zapowiadane jest aż 19-20 st. C.

20250306_mapa.jpg

Udanych prac :garden: :garden1: !
:flower2:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Mar 2025 08:38 #872921

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45375
Poranek rozpoczął się z temperaturą od 0 do +5*C.Podczas wschodu słońca lekko zabieliło się na trawnikach,samochody bez szronu.Aktualnie piękne słońce a ciepełko rośnie.Nie ma wiatru,niebo czyściutkie i robi się coraz cieplej.Główny termometr wskazuje już 14,6*C.Dwa w innym zacienionym miejscu jeszcze nie przekroczuły +10.Zapowiada się piękny słoneczny i ciepły dzień. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: :) :)

IMG_20250305_090144.jpg
Pozdrawiam Józek!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Mar 2025 09:31 #872923

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11157
Już w drodze pracy słoneczko pięknie wschodziło, teraz świeci na całego :dance: Człowiekowi wraca chęć do życia, wszystko się budzi. Martwi mnie tylko susza... Przy takim poziomie warzywa od momentu wysiania będę musiała nawadniać. Udanych prac w ogrodach Wam życzę, ja dopiero w sobotę będę działać :fly:

Ostatnio zmieniany: 06 Mar 2025 09:34 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, CHI, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Mar 2025 09:31 #872924

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Marzenko, wczoraj przeprosiłam się z wężem, uruchomiłam kran z ogrodową wodą i podlewałam rabaty i trawnik, gdyż wobec braku opadów w prognozach rozsypany nawóz granulowany nie ma szans stać się użytecznym w widocznym czasie. A suki wnoszą łapami do kuchni, a dalej wiadomo, kanapa. :jeez:

We Wrocławiu też wiosna w ataku:

Moje termometry są zlokalizowane od wschodu, więc pomiar na razie kompletnie nieobiektywny. Rano ponownie trawnik zmroziło, już oczywiście szron odpuszcza, lecz nie w cieniu.
Cieszmy się piękną pogodą, na pewno ziąb nie powiedział ostatniego słowa.

Ostatnio zmieniany: 06 Mar 2025 12:16 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, CHI, Szafirek, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Mar 2025 17:17 #872940

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9409
Rano było bez przymrozków, w dzień na tyle ciepło, że można chodzić w samej bluzie.

Dosieję jeszcze kilka sztuk pomidorów, bo kilka ucierpiało od zbyt silnego słońca.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 07 Mar 2025 06:44 #872976

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20862
Noc z niewielkim przymrozkiem.W ciągu dnia temperatura ma wzrosnąć o kilkanaście stopni.
Bezchmurne niebo, słońce, bezwietrznie.Idealny dzień na prace w ogrodzie.. Niestety, dzisiejszy grafik mam tak napięty, że wolną chwilę znajdę dopiero wieczorem :sad2:

Udanego piątku :bye:
IMG_20250307_063204528.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 07 Mar 2025 07:22 #872978

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12594
JaKasiula wrote:

Noc z niewielkim przymrozkiem.
:bye:

U mnie na "plusie". Czujnik balkonowy zanotował minimalną temperaturą na poziomie +1,8°C
Poranek częściowo zachmurzony, słońce walczy z chmurami, rześkie powietrze, dzisiejszy target to +17°C, w prognozach brak opadów
Od kilku dni pogoda odzwierciedla znane przysłowie – w marcu jak w garncu. Ciepłe dni są przeplatane chłodnymi nocami i rześkimi porankami.

Historyczne dane pogodowe -

Maksymalna temperatura powietrza zanotowana w Legnicy, w ciągu ostatnich 76 lat obserwacji, to +16,4°C. Temperaturę tę odnotowano 7.3.2007 roku.
Absolutne minimum, tj. -12,3°C zanotowano w 1951 roku.
Najsilniejsze opady deszczu (9,01 mm) w Legnicy zanotowano 7.3.1998 roku. W 2002 roku maksymalne porywy wiatru dochodziły do 27,33 m/s.

Udanego piątkowania !
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 07 Mar 2025 09:33 #872979

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
"Czujnik analogowy", czyli zwykły termometr na moim tarasie również pokazał rankiem temperaturę symbolicznie dodatnią, lecz trawa lekko przycięta szronem.
Niebo już nie było tak niepokalanie bezchmurne. Teraz wyszło słońce, choć nieco zamglone.
Z życzeniami udanego weekendowego ogrodowania zostawiam Clairette, irysek żyłkowany, co się rozwinął nad ranem.

Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, Mejra, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.889 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum