TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 11 Mar 2025 08:14 #873175

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 727
Dzień dobry z Jeleniej Góry :) Na termometrze +4,6*C, brak wiatru, zasnute niebo, ale jak paaaachnieeee wioooosną! :flower2:
Na forum też zrobiło się bardzo wiosennie :flower2:
koma wrote:
Pierwszy liść Alokazji.

Miałam kiedyś alokazję: lubi mieć wilgotną ziemię i wodę w podstawce. To straszny opój, ale ogonki liściowe ma ponad metr wysokie a same blaszki 0,5m długości: niesamowita roślina w domowym wnętrzu, tylko szkoda, że kwiat jest taki niepozorny.

Pozdrawiam serdecznie :bye: :bye: :bye:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 11 Mar 2025 08:35 #873177

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11225
Dzień dobry.
9 stopni i pochmurno, niewielki wietrzyk. Nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć, bo jeszcze nie byłam na zewnątrz.

IMG_20250307_125043.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, bietkae, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, Babcia Ala, Bobka, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 11 Mar 2025 08:46 #873178

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87185
A ja byłam nawet kilka razy, o ósmej powiesiłam na zewnątrz pranie, bo świeciło ładnie słońce.
Teraz mocno się zachmurzyło, te chmury pewnie zatrzymują ciepło, o 6.30 było +6.
No cóż, przynajmniej sporo żółtego na rabatach.

Cieszmy się każdą chwilą ciepła i każdym promykiem.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 11 Mar 2025 12:24 #873181

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45313
Poranek zaczął się z temperaturą w przedziale +10 do +15,2(godz.7 05).Było też słoneczko.Od godziny niebo zaciągnęło się szarymi dużymi chmurami i po słońcu.W sumie to czekam na deszcz aby zebrać trochę deszczówki.Brak jest wiatru.Aktualnie termometr wskazuje +17,8* i mimo braku słońca jest ciepło. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :) :)

IMG20250310120312.jpg
innych kolorów juz nie mam
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2025 12:24 przez Krecik stary.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 11 Mar 2025 12:45 #873182

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9511
Witam!

Pełne słońce, silny, ciepły wiatr, 14* od północy i 26* od południa.
Tak, macie rację czuć wiosnę...i słychać, ptaki rankiem coraz piękniej śpiewają. :P

Prac sporo w ogrodzie, porządkuję dalej kwiaty. Wczoraj będąc na bazarze w Józefowie na szczęście się opamiętałam i nie kupiłam żadnych kwiatów bylinowych, a było kilka ciekawych... Muszę najpierw przygotować nowe miejsce. :happy3:
Można już przekopać ogród, może do czwartku uda się zruszyć ziemię i zacznę wysadzać cebulę, bób i groszek.

...Taak prace pełną parą...

20250311_124352.jpg

Dobrego dnia :coffe: :coffe: :garden: :flower2:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2025 12:48 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 11 Mar 2025 13:50 #873184

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 26934
Pięknie dziekuję koleżanki za tyle miłych słów i troski :kiss3: :kiss3: :kiss3:
:kiss3:
Za oknem pięknie dziś :)
Już dzień ,a raczej parę godzin na wsi wczoraj zaliczyłam .
Bardzo mi powietrze pomogło ,ale
kaszel nie odpuszcza .
Oby do ciepełka ,prace na wsi leżą .
A niech lezą .
Dbajcie o siebie :kiss3:
Z archiwum .

DSC02356.jpg
Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na rok 2025
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 11 Mar 2025 23:40 #873221

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 31923
:bye: W nocy padało, spadło ok. 7 litrów/1 m2. Cały dzień chmurzyska nie pozwoliły słonku na nas zajrzeć, nadal nieprzyjemny wiatr obniżający temperaturę odczuwalną.
IMG_20250310_142048722-2.jpg
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 12 Mar 2025 07:30 #873225

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33003
Rankiem minus 2.Mgła i duża wilgotność. Obecnie 3 na plusie.Dzisiaj na słońce nie ma co liczyć.

20250312_072459.jpg

Spokojnego dnia.
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, bietkae, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 12 Mar 2025 07:51 #873226

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Jest poranne słoneczko,termometry wskazują +5,+7 +10,5 w zależności z której strony domu sa ustawione.Powietrze jest jeszcze chłodne i wilgotne,pomimo że nic nie padało.Drzewa spokojne bo nie ma wiatru.Na niebie są białe obłoczki ale na razie nie zasłaniaja słońca.Wszystkim spokojnego i pracowitego dnia. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :) :)

IMG_20250311_091455.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bietkae, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 12 Mar 2025 08:52 #873229

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
U mnie też na razie jest słonecznie. Nad ranem przy gruncie musiał lekko "przyciąć" przymrozek, trawa była lekko posrebrzona, ale po wschodzie słońca momentalnie pokryła się po prostu kroplami wody.
Eyszłam rozejrzeć się, co ewentualnie niezwłocznie wymaga zrobienia w ogrodzie, bo na jutro Niemiec zapowiada jakieś ulewy. No dobra, wody podobno wszędzie brak. Na razie maluchy wygrzewają się w słońcu.

U mnie jeszcze nie, bo cień, ale u sąsiada zakwitła forsycja - kto nie przyciął róż, chyba powinien ostrzyć sekator.
Miłej środy!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bietkae, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Grzebuła, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 12 Mar 2025 17:04 #873258

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11225
Rano było 3. Cały dzień pochmurny i chłodny. Boli mnie głowa, jestem osłabiona, nie wiem, czy coś się dzieje z ciśnieniem i czy jakieś przeziębienie. W każdym razie nie wierzyłam się dziś w ogrodzie.

IMG_20250307_125010.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bietkae, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 12 Mar 2025 18:37 #873261

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56178
To był ciepły dzień. Cały czas się chmurzyło, ale opady przeszły bokiem. Dzisiaj już pewnie padać nie będzie.
A ja nie wytrzymałam i sobie kupiłam za całe 5 zł :)
20250311_133346-EFFECTS_Original.jpeg

Spokojnego wieczoru.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 13 Mar 2025 07:24 #873287

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56178
Wczoraj opady przeszły bokiem, ale dzisiaj już nie. Pada spokojny, niezbyt mocny deszcz. Jest jednak dalej ciepło, bo nad ranem było +8*. Miałam na dzisiaj zaplanowany wyjazd, ale nie wiem czy mi się będzie chciało ;)

20250312_124145_Original.jpeg

Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bietkae, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 13 Mar 2025 08:52 #873294

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 727
Dzień dobry z Jeleniej Góry :) Niestety poranek nie jest ani ciepły - póki co +1,9*C, ani słoneczny - pada śnieg. W nocy kropiło, ale to dobrze, bo wody trzeba bardzo.
W ogrodzie: praca, praca, praca... ZAKWITŁ PIERWSZY IRYSEK: fioletowy, najwcześniejszy :hearts:
Na parapecie - wykluwają się ostatnie już papryki, teraz czekam na pierwiosnki omszone i ząbkowane. Kandelabrowe niestety nie wzeszły w ogóle, ani jeden... :placze: Zobaczymy, jak to z jeżówką będzie...
Dzisiaj chyba zrobię porządek z winem i zabutelkuję. No chyba, że zabraknie korków... :jeez:
Pozdrawiam cieplutko i słonecznie :bye: :bye: :bye:
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, Szafirek, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 13 Mar 2025 09:15 #873296

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Aniu, właśnie się zastanawiałam, czy na mojej terenowej drodze dojazdowej znowu leży śnieg - bo to ostro pod górkę.
Myślę, że ziemia już na tyle ogrzana, że żywot białego będzie krótki.
Tymczasem we Wrocławiu pokrapywało już wczoraj wieczorem, przy całkowicie zachmurzonym niebie temperatura nocą nie spadła zbytnio i gdy pierwszy raz popatrzyłam na termometr, pokazywał +6. Teraz tyle samo :( .
Niestety, mroczno. Pada, w prognozie dwa litry wody na metr, na niech będzie, byle na tym się skończyło.
Krokusy oczywiście dziś pozwijane w ruloniki, ale w nocy rozwinął się pierwszy Jet Fire.

Spokojnego czwartku!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, bietkae, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 13 Mar 2025 10:26 #873298

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Wczoraj wieczorem spadło kilka kropel i właściwy deszczyk wiosenny zaczął się dziś ok.godz.7 .Cały czas spokojnie pada.Nałapałem deszczu we wszystkie pojemniki jakie mam,tak ,że do oprysków i nawozów mi nie zabraknie.Aktualnie temperatura mieści się w przedziale +4,2 do +8,4*C.Jest chłodno i pewnie odczuwalnia przez wilgoć jest mniejsza niż 8*.Podwiewa b.spokojny wiaterek,niebo całkowicie zachmurzone.Czekamy na dalsze zmiany pogodowe. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)

IMG_20250313_071343.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2025 10:28 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, bietkae, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 13 Mar 2025 11:27 #873304

• bietkae
  • bietkae's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12486
U mnie wczoraj zaczęło padać, było nawet mocne wyładowanie na co mój pies reaguje i to bardzo. Szaleje, piszczy chce uciekać nie wiadomo gdzie. Dzisiaj nadal pada, jest szaro, buro z temp. ok. 7 stopni. Nalało się deszczówki do wszystkich mauzerów i część muszę wypuszczać wężami ponieważ już się przelewa ale przy tej strasznej suszy to wszystko za mało. Kwiatki krokusów skuliły się i czekają na lepszy dzień więc nie ma co robić zdjęć. Miłego dnia wszystkim :flower1:
Pozdrawiam Ela
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 13 Mar 2025 15:08 #873323

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13448
Od rana siąpi. Jest ponuro. 10 stopni. Wiatru brak.

DSC05309.jpg

Miłego popołudnia :flower1:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, bietkae, koma, Szafirek, Babcia Ala, lusinda, AniaR

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.987 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum