TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 18 Mar 2025 20:47 #873709

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9495
Alu, tylko tęgi umysł w tempie błyskawicznym mógł stworzyć tak precyzyjny plan działania, podziwiam i ciekawa jestem, czy rośliny dały radę. Ja dziś nie miałam odwagi iść i zobaczyć co z cebulą i czosnkiem, wszystko już na wierzchu, a ja nic nie okryłam...

Celinko słodziaki te Twoje kózki. :hearts:
A jeśli chodzi o kleszcze jest ich bardzo dużo. Córcia dziś trzeci dzień pojechała z Lolą, na kroplówki.
Piesek niby zabezpieczony i obrożą i tabletkami, a złapał kleszcza, brrr. Córka po każdym spacerze najpierw przegląda córeczkę, potem psa...

Dzień był słoneczny i zimny, silny wiatr potęgował zimno. Temperatura doszła do +4*. W nocy mróz był spory, -9.8*.
Dziś mam nadzieję, że będzie lepiej. Na razie jest +1*.

To nasza bidulka odreagowuje zastrzyki.

20241224_123840.jpg

Cieplejszej nocy dla wszystkich. :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Ostatnio zmieniany: 18 Mar 2025 20:48 przez lusinda.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, Mejra, jack90, Sonka, AniaR

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 06:56 #873721

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 722
Dzień dobry z Jeleniej Góry: noc pogodna, księżycowa, z -6,6*C na termometrze. Zapowiada się słoneczny dzień. Można by tylko życzyć sobie troszkę mniej górskiego wpływu, bo w cieniu budynku wciąż leży śnieg i ma się całkiem dobrze...
jack90 wrote:
Pojawiło się sporo Quadów i tak sobie ryją kolejne gniazda przylaszczek, pierwiosnków i fiołków. W zamian powstają nowe miejsca wypalanych w lesie ognisk i pozostałości po weekendowych libacjach. :(
Mnie i męża też do pasji doprowadzają użytkownicy quadów i motorów crossowych: rozjeżdżają wszystko, co się da, w tym storczyki - potrafią je zajeździć na śmierć... :mad2: Kompletnie nie rozumiem tego: co to za radość obijać tyłek w takim hałasie i smrodzie spalin, będąc ubłockanym po kokardy, tj. kask?... :crazy:

Trzymajcie się cieplutko z przewagą pogody ducha :bye: :bye: :bye:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, Mejra, jack90, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 07:24 #873723

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12545
:bye:

Miniona noc była chyba (?) ostatnią z minusową temperaturą, czujnik zanotował minimalną temperaturę na poziomie -1,4°C.
Poranek słoneczny, brak chmur na niebie, lekki wiaterek, brak opadów, target na dzisiaj już +12°C :)

Dzisiaj pogoda zrobi nam miłą niespodziankę. Rozległy antycyklon Konstantina w kolejnych regionach zagwarantuje mnóstwo słońca. Chmur z godziny na godzinę będzie coraz mniej. Czekają nas również zmiany w temperaturze. Po ostatnich przeszywająco zimnych dniach zacznie się powoli ocieplać.
Poza północnym wschodem, gdzie głównie do południa pogoda może jeszcze niezbyt dobrze wpływać na nasze samopoczucie, przeważać będą przyzwoite warunki biometeorologiczne.
Idzie ocieplenie :teach:

20250319_mapa.jpg

Spokojnego dnia !
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Ostatnio zmieniany: 19 Mar 2025 07:25 przez Mirek19.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Mejra, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 07:36 #873725

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56130
U mnie były tylko dwa stopnie na minusie. Teraz, tak jak wczoraj słońce pracuje całą mocą B) Dzisiaj wyjdę do ogrodu i pooglądam, czy są jakieś straty. Przetransportuję też rozsady na strych. Jednak na razie nie chce mi się ruszyć :whistle:
Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, Mejra, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 08:39 #873732

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87148
We Wrocławiu też -2, to znaczy mierzone na pompie, przy ziemi, ale w zacisznym kącie. Tarasowy termometr nie dawał miarodajnych wskazań, bo wstałam ciut później, znaczy - 6.30 i już mocno świeciło słońce.
Czekam na ocieplenie przebierając nóżkami, bo zaraz mi dostarczą lilie do sadzenia.
AniaR wrote:
w cieniu budynku wciąż leży śnieg i ma się całkiem dobrze...
To na moim cienistym zboczu leży tym bardziej, a tam muszę posadzić cebule orientalnych... :crazy: Nie mówiąc o odkupionych pięciu rododendronach, stojących już w gotowości, by wskoczyć do bagażnika. Liczę, że do soboty może coś drgnie.
Odnośnie krossowych motocyklistów i quadów możemy sobie zgodnie poubolewać, koło mojej chatki prowadzi tak zwana Babia Ścieżka, historyczny szlak w kierunku Śnieżki; samochodem podjazd możliwy do mojego płotu, dalej nie - ale prowadzący w/w pojazdy niestety, dość często prują pod górę lub w dół, niszcząc, co po drodze. Kiedyś taki rajdowiec tak walnął w płot sąsiada (ułożony z kamieni, metodą "cyklopową"), że mur rozwalił. Otrzepał się i uciekł. :mad2:

Jedyni spokojni użytkownicy to leśniczy, którym takie pojazdy rzeczywiście są potrzebne.

No cóż, szukając pozytywów zostawiam trochę kolorowych drobiazgów z życzeniem miłej środy.
Krokusy Flower Record i Jeanne d'Arc, pozwijane jeszcze po mroźnej nocy.

Iryski Blue Hill i Purple Hill, tych mróz nie zwija, choć tak delikatnie wyglądają.

Za tę wiadomość podziękował(a): Jan4, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, Mejra, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 09:18 #873736

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17059
U nas już druga noc z rzędu -10*C :crazy:
Znów się zaczyna pustynia: w dzień ciepło, a w nocy mróz :jeez:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mejra, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 11:16 #873745

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
W tak pogodny dzień przyjmij Józiu najlepsze życzenia imieninowe - i bukiet z rabatki.

Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 11:51 #873746

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13448
Wszystkiego najlepszego Józiu :hug:

DSC_0012-2.jpg

8 stopni powyżej zera. Minimalny wiatr. Słonecznie.

Dobrego dnia :flower1:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Jan4, Łatka, Szafirek, Nimfa, JaNina, Mejra, Grzebuła, lusinda, Sonka, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 12:52 #873749

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32984
Rano 3 na minusie.Slonecznie,lekki podmuch wiatru,+8.
Józiu,wszystkiego najlepszego.

20240802_091817-2.jpg
Maria

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 19:39 #873763

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45292
Wszystkich pozdrawiam po słonecznym dniu,a pamiętającym dziękuję.U mnie jest aktualnie jeszcze +10,3*C. :flower1: :flower1: :flower2: :flower2: :garden1: :garden1: :hearts: :hearts: :coffe: :coffe: :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 19 Mar 2025 19:41 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, EwG, Grzebuła, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 22:12 #873766

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56130
Józiu, to i ja z życzeniami. Jeszcze jest środa ;) Dużo zdrowia i wielkich plonów :flower1:
Na termometrze jeszcze 4* powyżej zera. Mam nadzieję, że to ostatnia taka zimna noc.
Spokojnej nocy.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, Grzebuła, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 19 Mar 2025 22:40 #873768

• Grzebuła
  • Grzebuła's Avatar
  • Platinum Boarder
  • nowy sezon - nowe możliwości
  • Otrzymane dziękuję: 5032
Kreciku, Józku wszystkiego dobrego również życzę. :drink1:

U mnie pod stolicą kolejna mroźna noc. -6 aktualnie. Ciągnie się to już kilka dni. Bratki kupiłem, ale nie sprzyja temperatura by wsadzić. :jeez:
Pozdrawiam Grześ
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Mar 2025 06:52 #873772

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 722
Dzień dobry z Jeleniej Góry :) Właściwie, to mogłabym przekleić post wczorajszy: słońce, błękit na niebie i szron na ziemi, na termometrze -4,5*C, wiatru brak. Śnieg w strefach zacienionych powoli znika. Wczoraj dużo mniej czuło się wpływu zimna z gór - powietrze i ziemia powoli się nagrzewają.
Może by dzisiaj truskawki opielić, przynajmniej te, które rosną na słonecznej patelni?... :think:
Słonecznego i pogodnego dnia :bye: :bye: :bye:

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Mar 2025 09:39 #873773

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5628
Grzebuła wrote:
Kreciku, Józku wszystkiego dobrego również życzę. :drink1:

U mnie pod stolicą kolejna mroźna noc. -6 aktualnie. Ciągnie się to już kilka dni. Bratki kupiłem, ale nie sprzyja temperatura by wsadzić. :jeez:

U mnie podobnie, nocny mrozik nie odpuszcza. Ale cieszy słońce od rana, nawet coś podwiewa, więc kominowe smrody zniknęły. Miłego.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Jan4, Łatka, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, Grzebuła, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Mar 2025 09:44 #873774

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Też mogę zasadniczo przepisać wczorajszy raport pogodowy.
Słońce wymarzone, tylko znów biała trawa o świcie, choć spadek nieco lżejszy, na tarasie -2.5.
Dzięki temu słonecznemu okresowi rekordowa jak na marzec produkcja prądu, więcej się robi, niż zużywa. :dance: A podobno to ostatnia noc z ujemną temperaturą, w dzień ma dociągnąć do 15 stopni, w nocy nie spaść poniżej 1. Amen!

Nadchodzące ciepło na pewno "zgasi" najwcześniejsze kwiatki, więc zostawiam ostatnie Clairette, co się ostały w zacienionym kącie i życzę udanego dnia.

Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, Grzebuła, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Mar 2025 09:45 #873775

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8928
U mnie również słoneczko i 6o na plusie. Od początku tygodnia przed pracą pikuję po trochu powyciągane rozsady. Miłego dzionka wszystkim w końcu to już wiosna :garden1:

20250320_094134.jpg
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mejra, Grzebuła, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Mar 2025 10:03 #873778

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32984
O świcie -5.Temperatura rośnie,obecnie 9 na plusie.Od wczesnych godz.rannych na bezchmurnym niebie słońce.

20250320_081844.jpg
Maria
Ostatnio zmieniany: 20 Mar 2025 10:10 przez koma.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 20 Mar 2025 22:44 #873813

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9495
Józku, trochę spóźnione, ale bardzo gorące życzenia imieninowe. Zdrowia jak najwięcej i wszelakiej pomyślności na każdy dzień. No i oczywiście wielkich zbiorów w przyszłym sezonie!!!

20240419_1744532.jpg

Pogoda piękna, słońce w pełni świeciło cały dzień, znów wiosna :bravo:

Większość dnia spędziłam w ogrodzie: wysadziłam bób, groszek i cebulę. Po południu siałam pomidory. Tak, że ten...dzień wypełniony. A teraz szykuję się do wyjazdu, bo po kilku: jedziemy, nie jedziemy...stanęło, że jedziemy. Jutro przytulę wnusię :hearts: :hearts:

Na jarmarku w Józefowie zakupiłam prezent, mam nadzieje, że się jej spodoba. :think: :P No i udało się znaleźć piękną sówkę.

20250320_224017.jpg

Dobrej nocy. :bye: :bye: :flower2:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Ostatnio zmieniany: 20 Mar 2025 22:45 przez lusinda.

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.984 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum