TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 08:32 #864099

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83399
najemnik wrote:
Koma piękne dalie.

Twoje też niczego sobie. Istny busz daliowy.

We Wrocławiu też bardzo ciepła noc, o 6.30 termometr, jeszcze w cieniu, pokazywał 21 stopni. A wczoraj siedziałam do 22 na tarasie w koszulce bez rękawów, był nieomal włoski wieczór.
Dziś odrobinę chmurek, takich rozsnutych, ale deszczu z nich nie będzie, chętnie przyjmę, Sonko.
Hibiskusy szaleją, jak nigdy. To pogoda dla nich.
Dla tych:

i tych:

Pięknego świątecznego dnia - dla mnie dziś święto ogrodników. :flower1:
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2024 08:37 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, koma, najemnik, Szafirek, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, lusinda, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 08:34 #864100

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Bezchmurne niebo, lekki wiaterek. Na termometrze w cieniu 20°,na słońcu zdecydowanie więcej. Dzień ma być upalny i już to czuć :cool3: .
Dzisiaj leniuchuję, więc upał mi nie przeszkadza ;) Wieczorem tylko pobiegam z konewkami :garden1: Jest już bardzo sucho.
Dzisiaj na obiad leczo z warzyw prosto z grządki :yummi:
IMG_20240815_082623.jpg

Czwartku pięknego jak Lady Darlene :bye:
IMG_20240815_081553.jpg
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2024 08:40 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, najemnik, Szafirek, ewakatarzyna, Mirek19, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 09:00 #864102

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
JaKasiula wrote:

Bezchmurne niebo, lekki wiaterek.

:bye:
Po bezchmurnym poranku, niebo aktualnie pokrywa się delikatnymi chmurami i słońce jest już niewidoczne.
Aktualnie na liczniku +25,5°C, duszno, mimo braku w zapowiedziach opadów, czuję że "cosik" dzisiaj kapnie z nieba :)

20240815_roza.jpg

Udanego świętowania !
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, najemnik, Szafirek, ewakatarzyna, JaKasiula, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 09:22 #864103

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32061
Dzisiejsza noc trochę cieplejsza-9 stopni.Od rana na niebie nieliczne chmurki,słoneczko,bezwietrznie.Temp.obecnie 22,ma być upalnie,możliwe, że temp.dojdzie do 30.
Rano zerwałam trochę pomidorów,które poleżą do jutra.Dzisiaj mam gości,więc pitraszenie w kuchni.

20240815_091233.jpg

Dobrego dnia.

20240815_090417.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, najemnik, Szafirek, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 09:25 #864104

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7051
Po raz trzeci przemyłam podłogę bo wnusia już włazi w każdy kąt. Matko jak te dzieci szybko rosną, a w tym pierwszym roku zmieniają się błyskawicznie. :P

Na Roztoczu kolejny upalny dzień.

Na razie tylko 23*, wczoraj przekroczyło 30, delikatny wiaterek, niebo bezchmurne, zapowiada się piękny dzień.

Basen już się grzeje, będzie szaleństwo. Na górze dzieci już wstały, głośne gaworzenie wnusi, śniadanko ustawiam na tarasie, zapowiada się cudowny dzień. :hearts: :hearts: :hearts:

Wczoraj oglądaliśmy czerwony zachód Księżyca, niesamowite zjawisko.

20240814_231102.jpg

20240815_092808.jpg

Dobrych chwil w tym pięknym dniu :coffe: :bye: :bye:
Pozdrawiam Ewa

"Tutaj z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pól, srebro jezior i rzek. Tutaj śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo..."
św. Jan Paweł II
Ostatnio zmieniany: 15 Sie 2024 13:06 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 09:31 #864105

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
Poranek rześki, ale teraz jest ciepło, słonecznie ale zerwał się spory wiatr dający ochłodę. Dziś Święto Wniebowzięcia NMP i rocznica Bitwy Warszawskiej.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, koma, Szafirek, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 09:36 #864106

• Sonka
  • Sonka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 841
A u nas pada deszcz. Rano jeszcze gdzieś miedzy chmurami przedzierało się słońce ale i ono sobie poszło, chyba do Was.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, koma, najemnik, Szafirek, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 11:29 #864112

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Piękne koleusy Ewuniu :hearts: Z nasion, czy sadzonki? Najbardziej podoba mi się ten bordowy.

Nieliczne chmurki, ale błękit nad nami jakiś taki przymulony ;) 27 stopni w cieniu. Od czasu do czasu silniejsze
porywy wiatru.

DSC051421.jpg

Miłego świętowania :flower1:
Pozdrawiam Ewa
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, najemnik, Szafirek, Mirek19, JaKasiula, Grzebuła, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 15 Sie 2024 12:21 #864119

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43723
O godz.5 00 termometr wskazywał 21.3*C.Później temperatura spadła do 19,9*.Poranek słoneczny do godz.9.W międzyczasie trochę pokropiło a niebo pozostało dalej zachmurzone.Teraz jest 28,2* i lekko podwiewa wiaterek.Dodatkowo otrzymałem dwa ostrzeżenia o awanturach pogodowych dzisiaj.Zobaczymy w jakim stopniu się sprawdzą.Spokojnego weekendu. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)

002-787.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 08:07 #864153

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
Krecik stary wrote:

(...)Dodatkowo otrzymałem dwa ostrzeżenia o awanturach pogodowych dzisiaj.Zobaczymy w jakim stopniu się sprawdzą.Spokojnego weekendu. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)

:bye:
Ostatnimi czasy te alerty RCB, to "psu na budę". Kompletnie chybione :screem:
Wczoraj leciutko pokropiło, nawet kurzu z samochodu nie zmyło. :devil1:
O poranku niebo zamglone, obecnie licznik pokazuje +21,4°C, słaby wiaterek, target na dzisiaj to 31°C, oczywiście w zapowiedziach brak opadów :(

20240816_kwiat.jpg

Miłego dnia !
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, najemnik, Szafirek, ewakatarzyna, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 08:41 #864155

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83399
Mirek19 wrote:
Ostatnimi czasy te alerty RCB, to "psu na budę". Kompletnie chybione :screem:

Zgadzam się z Tobą, Mirku - w dodatku jak wiadomo, jeśli co pięć minut dostajemy ostrzeżenie, to zaczynamy je lekceważyć, taka natura ludzka. Kassandra przykładem. B)

Może jednak coś popada, jak nie dziś, to pod koniec weekendu. Tak Niemiec utrzymuje. A na niebie coraz więcej chmur, choć wczesny ranek był idealnie błękitno=złoty.
Co do temeperatur prognoza niemiecka się ziszcza, wczoraj maksymalnie 31 mimo zachmurzenia, dziś zanosi się po bardzo ciepłej nocy na to samo.

Na dobry dzień - cudna austinka Bathsheba.

Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 09:04 #864156

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
Rano częściowe zachmurzenie.Niebo robi się jaśniejsze,wychodzi słońce,temp.obecnie 26 stopni.Ma być upalnie,ponad 30.

Spokojnego dnia.

20240815_193449.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, najemnik, Szafirek, ewakatarzyna, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 10:58 #864165

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Dzień dobry kochanym Ludkom :)

Od kilku dni zmagamy się z bardzo męczącą pogodą - o ile temperatury nie są może rekordowe ( 30 stopni ), o tyle huśtawka wilgotności jest bardziej dokuczliwa. Czasami spadnie kilka kropli deszczu, który nie przynosi żadnego pożytku roślinom. Zachmurzenie i powiewy wiatru bardzo umiarkowane, więc duchota daje się we znaki. Niekiedy dwa razy w ciągu dnia uzupełniam wodę w trawnikowych poidełkach - odwiedzających i korzystających ( także z kąpieli ) jest wielu :)

Pozdrawiam cieplutko z czeluści kuchennych :hug:

sierpie15.jpg

sierpiesoiki.jpg

sierpiesoiki2.jpg
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, Szafirek, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 12:06 #864166

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewuś koleusy są z sadzonek. Uwielbiam je i mam kilka odmian. Zaraziłam przyjaciółki i wszystkie teraz się pasjonujemy i zbieramy różne odmiany, potem się wymieniamy. U mnie zimą nie chcą rosnąć w domu, na jesieni z 11 sadzonek została jedna. :sad2: Ale na wiosnę zaczęła się wymiana. :P A bordowym mogę się podzielić.

Upał, jest 31*, lekki gorący wiatr, my jeszcze przy śniadaniu. :happy4: Omawiamy co można robić w tak gorący dzień...spacer, basen, leżaczek w cieniu...

M wczoraj mnie dobił, bo zebrał kolejne wiadra ogórków, no i przerobić trzeba. Wodę wczoraj leliśmy ze trzy godziny w ogrodach. Usunęłam kilka pomidorów na których było po jednym pomidorku, nie chce mi się chodzić przy krzakach, które już nic nie wniosą. :rotfl1:

20240816_110228.jpg

20240816_110324.jpg

Dalszego wesołego świętowania :drink1: :bye: :bye:
Pozdrawiam Ewa

"Tutaj z wyjątkową mocą zdaje się przemawiać błękit nieba, zieleń lasów i pól, srebro jezior i rzek. Tutaj śpiew ptaków brzmi szczególnie znajomo..."
św. Jan Paweł II
Ostatnio zmieniany: 16 Sie 2024 12:07 przez lusinda.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Szafirek, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 14:17 #864173

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43723
Upał,skwar i gorąc panuje pomimo bladego słońca.Aktualnie termometr wskazuje 33,8*C.Są jakieś cienkie obłoczki ale raczej deszczu nie wróżą.Podwiewa lekki wiaterek.Pogoda bardzo letnia. :bye: :bye: :coffe: :coffe:

001-1000.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, koma, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 17:18 #864177

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
Przeszła burza, jeden z piorunów strzelił ze dwadzieścia metrów od nas. Spadło 70l, super, że w końcu popadało, bo już dyniowate mi padały i wszystko inne, ze dwa dni będzie spokój.
Jeszcze nie byłam w pomidorach, pewnie trochę będzie połamanych, w paprykach pewnie też...

I wieczór jest chłodniejszy, księżyc znów czerwony.

20240816_171559.jpg
Pozdrawiam Ewa

św. Jan Paweł II
Ostatnio zmieniany: 16 Sie 2024 23:27 przez lusinda.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Szafirek, ewakatarzyna, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 16 Sie 2024 17:56 #864180

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie duchota.Cały dzień nie wychodziłam z domu.W południe termometr w cieniu wskazywał 35 stopni.Przez kilkanaście minut padał obfity deszcz,szkoda,że tak krótko.Ma padać w nocy,oby się sprawdziło bo susza potworna.Obecna temp.30 stopni.

20240816_174649.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Szafirek, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 17 Sie 2024 08:30 #864208

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5223
Alu mam nadzieję, że "monitor burz" nie kłamie i u Ciebie pada.
Mnie 6.30 obudziły grzmoty i już tak straszy te 2 godziny. Jestem otoczona chmurami, więc może coś z nueba kapnie. Przynajmniej nie jest od rana tak gorąco, teraz 21 stopni.
Wieczorem byłam na ślimakach. Nie było w ogrodzie co zbierać, jedynie na pastwisku uczta przy bobkach. Pewnie jak zmoczy to wylezą.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, Szafirek, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.944 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum