TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 19 Maj 2025 21:29 #877650

• Sonka
  • Sonka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1806
Witam. W jednym z postów wspominałaś Ewo, że nad Waszym domem krążyły bociany a Ty nam serwujesz 2 śliczne tłuste pingwinki na gnieździe. Oj nie takiej wiadomości sie spodziewałam.Pozdrawiam cieplutko. 68 :flower1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, Lulu, lusinda, AniaR

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 06:46 #877658

• podjadek
  • podjadek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5892
No w końcu słoneczko :) Już od samego rana niebo czyste i pięknie świeci słońce. Nic nie wieje jest idealnie. Zapowiada się ładny dzisiejszy dzień :)
Piotr :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mirek19, Lulu, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 07:06 #877660

• Lulu
  • Lulu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1915
U mnie dziś zapowiada się piękny dzień. Słoneczko od rana i zapowiadają 19 at. :dance:
Miłego dnia :) :flower1:
Pozdrawiam Patrycja.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mirek19, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 07:27 #877663

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17273
"W moim magicznym domu..."

Wychodzi słoneczko, dzień zapowiadał by się wspaniale, gdyby nie to, że mam świadomość, że wraz z nim przyjdą zimne noce...
Dziś już były tylko 2*C :jeez:

Z tymi zwierzętami to dziwna sprawa, bo od jakiegoś czasu mamy kłopot nie tylko ze szczurami :think:
Całą zimę walczyłam z myszami, teraz szczury i ptaki, które zrobiły sobie z naszego domu wylęgarnie. No ok. lubię ptaki, ale nie całe tabuny gniazdujące pod podbitką.
Aaa..., no i jeszcze jeże :jeez:
Fajnie, tyle że psy nie rozumieją, że NIEWOLNO im dokuczać i co rusz jest akcja :jeez:

Miłego dnia :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2025 07:32 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mirek19, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 07:34 #877664

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 88985
Cóż, na słońce jeszcze moment muszę poczekać.

Może przez tę dziurę wyjrzy, takie są prognozy. Na razie 11 stopni, chyba padało całą noc,bo kapie z każdego listka.

Miejmy nadzieję, że pogoda wreszcie się opamięta. U mojej córki w środkowej Finlandii dwa razy cieplej.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mirek19, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 07:37 #877665

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12860
:bye:

U mnie niestety ciężkie chmury nad miastem... może w godzinach popołudniowych zobaczę słońce na niebie? :search:
Minimalna temperatura w nocy +11,1°C
Aktualnie +13,2°C, słaby wiatr, target +20°C. Zobaczymy, czy prognoza się sprawdzi ?

20250520_kw.jpeg

Udanego dnia !
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 09:48 #877674

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45965
Nocka zakończyła się temperaturą +12,1*C.O godz.7 30 wyszło słoneczko i jest wiosna w pełni.Aktualnie temperatura wzrosła do 20,6*C.Podwiewa leciutki wiaterek dziś cieplejszy.W powietrzu czuć wilgoć.Wieczorem i w nocy spadło 5l./m2.Na niebie sporo małych chmurek.Oby tak dalej.Wszystkim miłego dnia i nastęnych dni. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :)

IMG_20250519_185922.jpg
dziś zakwitły wsystkie odgałezienia
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 10:41 #877680

• Rumianek
  • Rumianek's Avatar
  • Senior Boarder
  • działkowiczka z Warszawy
  • Otrzymane dziękuję: 298
W Warszawie dziś takie słońce (pierwszy raz od co najmniej dwóch tygodni), ze spontanicznie wzięłam urlop na jutro i będę sadzić pomidory na działce, wstąpiło we mnie normalnie nowe życie :fly:

hiacyncik.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, renmanka, zwykły chłop, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 11:05 #877682

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 22167
17 stopni i słońce :fly:

Na szkoleniu służbowym, 10 dni temu, załatwiła mnie hotelowa klimatyzacja. Nie wierzyłam, że coś takiego bywa. Widać ja "dzika baba" jestem, bo zimę w metalowym baraku przeżyłam bez sensacji, a "luksus" mnie zabija... W związku z tym i z pogodą nic nie ogarnięte i nie posiane/sadzone. Za to "zielone" perfekcyjnie rośnie. Pokrzywy już prawie wyższe ode mnie.
Zoo niepogodę przeżyło wygodnie:
P5175860_may.jpg

Kominek to fajna rzecz :)

W tzw. międzyczasie padał u nas grad - ciekawe czy zniszczył owoce i uprawy - czas pokaże...
P5155841_may.jpg

Tu na magnolii Alexandrina - muszę się pochwalić - prezencie od klienta.

Takie śliczne maczki wyrosły mi pod lasem:
P5045420_may.jpg

Spokojnego dnia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 11:30 #877684

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11033
Roztocze w chmurach, deszczu i niskich temperaturach - nadal...

Jest 7*, zimny, przejmujący wiatr, niebo zaciągnięte na szaro. Deszcz pada co chwilę, dawno nie pamiętam tak dużych opadów. Wszystko odżyło, rośnie jak szalone, pomimo zimna.

Wczoraj ganiając się z deszczem wysadziłam część kwiatów.

20250520_111636.jpg

20250520_111728.jpg

Dobrego dnia. :bye:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, renmanka, zwykły chłop, Mirek19, Rumianek, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 12:56 #877687

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1117
Ach, w Jeleniej Górze JEST SŁOŃCE! :dance: A na tarasie: 29,8*C... :crazy: Pomidory i papryki się wygrzewają w słońcu, ale chyba nie będzie to jeszcze ich stałe miejsce, bo to, co pokazują w czwartek - to jakiś dramat: znowu deszcz i +10*C???

CHI: Małgosiu, ja przepraszam, ale ta "dzika baba"... :happy4: :happy3: :happy4: No całkiem mnie rozbroiła. Dla pocieszenia dodam, że nie tylko Ciebie klimatyzacja potrafi załatwić na "cacy". Dużo zdrówka :flower2:

Pozdrawiam serdecznie i słonecznie :bye: :bye: :bye:
Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2025 12:57 przez AniaR.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, Babcia Ala, Mirek19, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 16:23 #877691

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 32974
Kolejna dzikuska spod Cieszyna :happy3:
Rano mokro i szaro buro, teraz wyszło słońce. Nie wiem jak tam jest, ale wiatr chłodny, tyle co otworzyłam drzwi
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, zwykły chłop, lusinda, Klarkia25, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 20 Maj 2025 21:22 #877714

• Klarkia25
  • Klarkia25's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1916
Sprawiedliwości nie ma ;) u mnie był upał, krótki spodnie i koszulka na ramiączkach, dobrze że wiał wiatr (ciepły), w porywach dość mocny, bo łodygę róży ułamał, wszystko dzisiaj rosło jak na drożdżach, groszek na moich oczach chyba z 5cm urósł, takie cuda :)
Pozdrawiam, Milena
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 21 Maj 2025 07:01 #877722

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 57267
Taki poranek to ja rozumiem. Pełnia słońca, a na termometrze 10* B) . Nie muszę dzisiaj nigdzie jechać, więc cały dzień mogę poświęcić na prace ogrodowe. A właściwie nie cały dzień, tylko ile sił wystarczy ;) Chcę posadzić pory i aksamitki. Poprzerywać marchewki, zebrać koperek i szpinak. I sama nie wiem co jeszcze :ouch:
Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, Mamma, Nimfa, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 21 Maj 2025 07:23 #877723

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17273
Na razie u nas w dzień pięknie a w nocy "ciepło" bo 6*C. Sama nie wierzę, że to piszę, że taką temperaturę uznaje za ciepło :whistle:
W każdym razie dzień świstaka trwa. Koniec maja, a w prognozie znów widać mocny spadek. 1*C z czwartku na piątek oznacza realnie minus :club2:
Patrzę na te moje umęczone roślinki w doniczkach i oczom nie wierzę, że one jeszcze tam są :unsure:
Ludzie przecież zaraz jest CZERWIEC :hammer:

Spokojnego dnia :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 21 Maj 2025 07:29 #877724

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45965
O godz.6 00 termometr wskazywał +14,1*.Nie ma wiatru.Słoneczko próbuje przedrzeć się przez chmurki.W nocy ani teraz nie padało.Wysadzone papryki wczoraj,dziś z balkonu wyglądają dobrze.Aktualnie termometr wskazuje +18,1*C.Teraz kawka i dalej do ogrodu.Wszystkim spokojnego dnia. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe:

IMG_20250520_113057.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, bastis, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 21 Maj 2025 07:56 #877725

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 88985
We Wrocławiu też słońce nieco przymglone. Nim zaczęło ogrzewać termometr, pokazywał 11 stopni, a to było półtorej godziny temu.
Wczoraj przytomnie zabrałam się po południu za :garden: , może jedyna szansa w tym tygodniu. Znowu ma dość mocno padać.
Rośliny dość zadowolone, zaraz zakwitną pierwsze róże, późno w tym roku.

Znaczy - u mnie, bo "na mieście" sporo już kwitnie.

Słonecznego dnia!
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 21 Maj 2025 08:18 #877728

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1117
W Jeleniej Górze znowu pada... :dry: O 6 rano było 11*C i pełne zachmurzenie, teraz mamy 12,5* i mżawkę... Pomidory z paprykami znów siedzą w domu. Niedługo zaczną pierwsze dojrzewać. Gdyby mi ktoś 20 lat temu powiedział, że będę tak latać z rozsadą jak z pieprzem, to bym powiedziała, że się na kogoś innego zapatrzył...

Pozdrawiam :bye: :bye: :bye:
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2025 08:19 przez AniaR.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.851 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum