TEMAT: Hippeastrum - zwartnice

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 16:49 #636226

• kero
  • kero's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1652
Taka ilość robi duże wrażenie :dance:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Carmen, nikita5

Zielone okna z estimeble.pl

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 17:25 #636232

• nikita5
  • nikita5's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1836
Cuda,cuda pokazują. :fly: :fly: :fly: :laugh1: :hearts: :hearts: :hearts: :hug:
Bożena
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 17:56 #636234

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9882

Jest !!! :dance:
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2019 20:02 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Fafka, kero, dana581958, CHI, minohiki, Zibi77, Carmen, nikita5, Perełka, ewakatarzyna

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 20:35 #636261

• Fafka
  • Fafka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 10321
Marzenko prześliczny, jakie zgrabniutkie i eleganckie kwiaty.

Ależ to musiało być przyjemne otwierać to ogromne pudło i... wreszcie są.
Na jesień odkładam kaskę, żeby nie patrzeć tylko przez szybkę monitora. :eek3:

A mój różowy wdzięczył się dzisiaj do słonka, bo wreszcie trochę poświeciło.

P1360773.jpg
Pozdrawiam. Jola
Za tę wiadomość podziękował(a): muchazezlotym, kero, Marzenka, Łatka, dana581958, CHI, minohiki, Zibi77, Carmen, nikita5, Perełka, ewakatarzyna

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 21:01 #636267

• Carmen
  • Carmen's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 3204
Przyjemność ogrooooomna,tylko jak przymierzyłam się do kartoników do pakowania, to okazało się, ze nawet te najmniejsze zamówienia - 2 cebulowe do nich się nie zmieszczą :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: , ale nie ma problemu, dam radę :bye:
Zielono pozdrawiam Iwona
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2019 21:04 przez Carmen.
Za tę wiadomość podziękował(a): muchazezlotym, Fafka, kero, CHI, Zibi77, nikita5, Perełka

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 21:51 #636277

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83528
Iwonko - przesłać Ci jakieś pudełka? Przy tej wielkości cebul to faktycznie, nawet moje nie tak wielkie zamówienie chyba nie zmieści się nawet w wiadrze? :silly:
Ja sobie wyobrażam, pewnie otwierając czułaś się, jak Ali Baba w przed wrotami sezamu. :lol:
Iwonko, czy wysłać Ci swój adres? Gdzieś w korespondencji powinnaś mieć - ale szkoda czasu na szukanie.
Kero, Mambo przecudnej urody, nie wyrzuciłabym takiego "Biedronka".
A ja dziś popełniłam grzech zachłanności w TESCO, wlazłam nie wiadomo po co i wylazłam wiadomo z czym :oops: ...
Czerwona Biedronka nadal się rozwija. Chyba siostra-bliźniaczka tej Marzenkowej.

Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2019 21:52 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): kero, Marzenka, dana581958, minohiki, Zibi77, Carmen, nikita5, ewakatarzyna

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 22:06 #636283

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Tak wiele, w tak krótkim czasie
  • Otrzymane dziękuję: 4781
Perełko,bardzo jestem ciekawa czy Elvas to Elvas,on od Mi....a? :jeez:[/quote] Tak,ciekawe jaki ten będzie jak wogóle to ta odmiana,bo chyba stary typ jest i nowy pod ta nazwą i na fotkach tej odmiany to widać ..... .No cóż każdy kiedyś zaczynał i co jak co =wciąga to co niektórych i widać to na załączonych obrazkach.Sama nie wiem czy lepiej leczyć czy nie zaczynać.Każdy decyduje sam :happy3: Oczami wyobraźni już widziałam jak Jwonka pakuje cebule,tylko te pudełka jakoś logistycznie zmalały :think
:thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: normalka :hug: no a doniczki i ziemia przygotowane .....Dziś zobaczyłam w biedronce kolor to było łatwiej.....Pierwszy kwiat :drool: gratulacje ...
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2019 22:19 przez Perełka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Fafka, CHI, Zibi77, Carmen, nikita5

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 22:50 #636293

• MagdaH
  • MagdaH's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Uzależnienie roślinne silniejsze jest niż inne
  • Otrzymane dziękuję: 3088
Carmen wrote:
[...]
20190111_154908.jpg

[...]

Powiem Wam coś w sekrecie: prawie pół tego jest MOJE :rotfl1: :dance: :dance: :dance: :drink1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Fafka, kero, Marzenka, Łatka, CHI, Zibi77, Carmen, nikita5, jacenty1989

Hippeastrum - zwartnice 11 Sty 2019 22:52 #636294

• nikita5
  • nikita5's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu,czyżby do Tesco coś rzucili?A jakiej firmy,Flora Magica?A kolibry czy normalne? : :supr3: :think:
Perełko,lepiej nie zaczynać bo leczyć się tego nie da! :happy: :happy: :happy:
Madziu,Ty dlatego do marca a może i dłużej przecież na diecie. :happy4: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
To ja z braku leku na to choróbsko jeszcze dziś poprawiłam pasiastym z Allegro,a co Ania może to ja też. : :hammer: :hammer: :hammer: :drink1: :happy:
Bożena
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2019 23:26 przez nikita5.
Za tę wiadomość podziękował(a): MagdaH, CHI, Zibi77, Carmen

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 02:51 #636307

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
W tesco to samo co w kaufie ,niestety albo może raczej stety u nas nic ciekawego tym razem dla siebie z Flora Magica nie wypatrzyłam ,opócz ziemiórek :devil1: / Gdy ktoś chce mieć kwiat na cito to może sobie wybrać,ale jak nie chce mieć latającej armii to musi uważać, a jak ma się inne doniczki ,w tym z młodzieżą to szczególnie.W mrówce oferty brak ,będzie na dzień kobiet tak jak wybór storczyków.Kupiłam moim cebulom perlit i ziemi wór.Pomidorki popełnimy niedługo i ziarenka z orzechami dla sikorek zamiast cebuli tym razem ........Ja tam popadam z jednej choroby w drugą i ciągle przewlekkle coś mi dolega,ale jak tak jest to znaczy że człowiek żyje :rotfl1: Liczę na to po cichu ,że pasiasty będzie zgodny ,bo z tej firmy Hadeco to takie cudaki mają i gdyby tak było można nabyć i się nie wygłupiać z tym polowaniem .....
Ostatnio zmieniany: 12 Sty 2019 03:36 przez Perełka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, Biotit, CHI, Zibi77, Carmen, nikita5

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 09:52 #636317

• Zibi77
  • Zibi77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3096
Marilyn w pełnym rozkwicie kwiat ma 22cm i jest straszne ciężki musiałem go podeprzeć bo inaczej by się złamał, no i bardzo ładnie pachnie choć niezbyt intensywnie.

A to jak myślę exotic picock :) :)

Za tę wiadomość podziękował(a): kero, Marzenka, Łatka, dana581958, CHI, minohiki, Carmen, nikita5, krezus, Perełka, ewakatarzyna

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 10:33 #636325

• Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2359
Moje zakupy z Auchan.

Miały być pomarańczowe, a są mocno czerwone:

IMG_1699.jpg

IMG_1700-2.jpg

dobrze, że chociaż Suprise jest trochę jaśniejsza:

IMG_1701-2.jpg

Jedno trzeba przyznać : widok cieszy oczy.
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr
Za tę wiadomość podziękował(a): kero, Marzenka, Łatka, dana581958, renaa, CHI, minohiki, Zibi77, Carmen, nikita5, Perełka, ewakatarzyna

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 12:51 #636347

• nikita5
  • nikita5's Avatar
  • Platinum Boarder
Zibi,Marylin cudowna,wielka a ten drugi to nie picock tylko Peacock,cieszę się bo też takiego nabyłam razem z Toscą tylko ona idzie w liście. :hearts: :hearts: :hearts:
Piotrze mnie się wydaje że Surprise to kwiat ma różowy a Twój wygląda na czerwony,ale i tak piękny widok. :hearts: :flower2: :flower1:
Bożena
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, Zibi77, Perełka

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 13:18 #636355

• Perełka
  • Perełka's Avatar
  • Platinum Boarder
Cudowna imponująca Marlin i piękny paw.Mój pocieszek po Tosi też wychylił nosek i trochę to trwało zanim wegetacja ruszyła i pokazał że rośnie,ale dla cebuli to bardzo dobrze ,bo korzenie ma ładne i będą odżywiały cebulę i ona tak nie zmarnieje,nie będzie miękka wyeksploatowana kwiatem.Czasem cebula nie daje rady zwłaszcza jak ma trzy pędy i trzeba ścinać kwiaty i do wazonu do wody.Dobrze jak kwiat jest zakotwiczony zwłaszcza gdy rosną wysokie jak w tym roku a i tak trzeba ;;upalować by się nie złamał/Pyjama Party kwitnie na drugim pędzie,na pierwszym 6 kielichów i to widowisko trwa.Dwie niespodzianki mam niepodpisane i sama nie wiem co to,jakby były czerwone to dobrze bo ten kolor lubię/W tym roku chciałam upolować Dynamite ,ale nie było w puli.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, Zibi77, Carmen, nikita5

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 13:44 #636363

• Zibi77
  • Zibi77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3096
nikita5 wrote:
Zibi,Marylin cudowna,wielka a ten drugi to nie picock tylko Peacock,cieszę się bo też takiego nabyłam razem z Toscą tylko ona idzie w liście.

Z nazwą to mój błąd :thanks: :thanks: ja też nabyłem je razem z Toscą i ten sam efekt same liście jak na razie ale cebula zdrowa i ładnie się ukorzeniła więc w przyszłym sezonie na pewno zakwitnie tylko czy trafiona.
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, nikita5

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 14:03 #636365

• nikita5
  • nikita5's Avatar
  • Platinum Boarder
Pożyjemy,zobaczymy,podobno trafiona,podglądam na konkurencyjnym portalu a tam z tego samego źródełka więc spoko,moja tak wygląda.
20190112_135651.jpg

:hearts: :flower1:
Perełko ale skąd wiesz że ten pasiasty to z Hadeco?Masz na myśli te od Gi... ?bo ja zakupiłam tego co pisze Striped,ale od Gimaa też mam i się zastanawiam co z nich wyrośnie. :crazy: :happy:
A skoro Ci kwitnie Pyjama to dawaj fotki,my tu czekamy i podziwiać będziemy,moja dopiero przyjechała. :supr:
Bożena
Ostatnio zmieniany: 12 Sty 2019 14:41 przez nikita5.
Za tę wiadomość podziękował(a): minohiki, Zibi77, Carmen, ewakatarzyna

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 16:33 #636399

• Biotit
  • Biotit's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2359
Bożenko, Suprise - to miała być niespodzianka i nią jest. Już sam nie wiem jakie kolory do mnie najbardziej przemawiają jak oglądam Wasze "przychówki". Teraz spokojnie czekam co pokażą zakupione w Gardenice
cebule.
Na Woli do woli

pozdrawiam Piotr
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, nikita5

Hippeastrum - zwartnice 12 Sty 2019 16:56 #636408

• nikita5
  • nikita5's Avatar
  • Platinum Boarder
Do mnie przemawiają wszystkie tylko mnie już grozi eksmisja bo nie ma jak się poruszać po mieszkaniu a tu pąki rosną,a jeszcze nowe dotrą,gdzie ja się biedna podzieję? :hammer: :drink1: :drink1: :happy: :happy2:
Bożena
Za tę wiadomość podziękował(a): Biotit, CHI

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Tola, Carmen
Wygenerowano w 0.845 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum