Anna96 nie wiem co to za obrazek i szczerze, to nawet nie pamiętam kiedy go kupiłem
Rośnie u mnie już kilka sezonów i jeszcze nie kwitł, może w tym roku zakwitnie
Kasiu pisałem o sianiu ale teraz to tylko papryka, na pomidory jeszcze czas, nawet te do doniczek. Pomidory szybko rosną i nie ma co się śpieszyć z ich sianiem.
Dagmaro masz rację, tegoroczna pogoda jest nieprzewidywalna jak obrazki w kalejdoskopie, trudno przewidzieć co będzie za kilka dni a co dopiero co będzie za tydzień. Z deszczu i tego nielicznego śniegu również bardzo się cieszę, bo widać w wyschniętych oczkach w końcu troszkę wody
Ludzie dookoła narzekają na paskudna pogodę a ja w duszy się bardzo cieszę z każdego deszczowego dnia i kropli deszczu
Niech pada teraz, bo kiedy ma padać i uzupełnić braki w wodzie? Suszę tak naprawdę mamy od kilku lat. U ciebie w górach na wiosnę jeszcze będziesz musiała poczekać ale za to jak u innych będzie "po wszystkim" będziesz chwalić się wiosennymi kwiatami
A ja dzisiaj wziąłem sobie dzień wolnego i ruszyłem na działkę
Rano pogoda była jeszcze fajna i ciepła tylko wiało, co mi nie przeszkadzało ale po południu nadciągnęło szaro bure niebo i zaczęło padać i wiatr ucichł i tak pada aż do teraz. Mimo deszczu popracowałem sobie solidnie, bo było dosyć ciepło.
I nie wiem czy to już ale chyba muszę ogłosić u siebie
WIOSNĘ gdyż pojawiła się moja "jaskółka", której pojawienie się zawsze kończyło zimę.
Przyleciała kania ruda
nie pamiętam by kiedykolwiek była tak wcześnie.
Temperatura zanim zaczęło padać była przyjemna
a jak zaczęło padać spadła o 5 stopni.
Rabatka z krokusowymi kolorowymi plamami
Gdybym nie miał dziś wolnego nie zobaczyłbym jak kwitną krokusy
Przebiśniegi ładnie rozkwitły w porannym ciepełku
Cebulica
Pojawił się pierwszy czosnek
"Oczko"
Ranniki przekitają ale widać też młode wyrastające tuż obok, czyli się mnożą
Gęsi latały dziś nisko i szybko i we właściwym kierunku
Papryka już posiana a teraz buduję inspekcik na okno do dalszych wysiewów, nie ma to jak własne sadzonki