TEMAT: Na wiejskim podwórku

Na wiejskim podwórku 16 Kwi 2015 23:47 #358971

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Super fotki... :devil1: ...szczególnie ostatnia - ale fajny ,,domek ogrodnika''...... :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Na wiejskim podwórku 16 Kwi 2015 23:48 #358972

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Tyle się na forum czyta o tzw zapożyczonym krajobrazie...ale chyba nie o to chodziło :supr3: :supr3:
Niewesoło masz.. a jak mówisz-nie możesz zrobić ściany zielonej, żeby słońca nie zasłonić.. Cholercia- nie zazdroszczę.. :jeez:
Tam ktoś mieszka na stałe..? :think:

Na wiejskim podwórku 17 Kwi 2015 06:51 #358986

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
O matuchno ............. człowiek jest właścicielem autobusu :supr3: :supr3: :rotfl1: :rotfl1: .......... no i co z tego , że nie jeździ , zaczynam lubić kury sąsiada , w porównaniu wyglądają na pedantki :happy:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Na wiejskim podwórku 17 Kwi 2015 06:59 #358988

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
No tak...! A ja narzekam na mojego działkowego sąsiada, bo wspólny płot na neonową zieleń przemalował, a wszystkie kamienie białą farbą chlasta... :jeez: (ostatnio nawet z dobrego serca zaproponował, że resztę farby mi udostępni, żebym i swoje "upiększyć" mogła :happy4: ).

Na wiejskim podwórku 17 Kwi 2015 09:12 #359006

• Roma
  • Roma's Avatar
Jaki z tego wniosek płynie? Kochaj sąsiada swego bo możesz mieć gorszego :P a tak na poważnie to bardzo Ci Aguś współczuję :( W takich chwilach cieszę się,że nie mam sąsiadów.Czasami jednak żałuję bo nie mam z kim konkurować ;)

Na wiejskim podwórku 17 Kwi 2015 17:16 #359109

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Sąsiad jak sąsiad... byliby z niego ludzie, gdyby nie sąsiadka :lev: Boi się jej jak ognia, a ona terroryzuje nie tylko jego, ale i całą wieś. Na szczęście nie mieszka tam na stałe, to dobra odziedziczone, o które dbają jak widać. Mieszkają kilka domów dalej i to największe nasze szczęście. Gdybym miał ją oglądać codziennie i słuchać wrzasków na pół wsi, chyba by mnie wywieźli tam gdzie ona być powinna od dawna.

Kur sąsiada nie polubię, to mój wróg nr2 . Niszczycielska siła. Jak przejdą to pół podwórka wywrócone do góry nogami.

Mój sąsiad (ten lepszy, od kur i konia) też wystąpił ostatnio z propozycją :) Bielił drzewa u innej sąsiadki i wapna mu zostało, zaproponował, że machnie i moje. Jak dobrze, że zapytał :jeez: Bo kiedyś widziałam go wieczorem jak latał z taczką po sadzie, przyglądam się co on robi, a on mi obornik pod drzewami rozkłada.
Chyba bym mu grabie na głowie połamała jakby mi je pobielił. Nie cierpię pobielonych drzew, wyglądają okropnie!! No i na kiego diabła bielić teraz, jak już to w lutym raczej, to by przynajmniej miało jakieś tam uzasadnienie.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Na wiejskim podwórku 17 Kwi 2015 18:14 #359117

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Lucynko, wstrząśnięta jestem tym sąsiedztwem :mad2: :mad2:
Jak można mieć taki brak szacunku do otoczenia, sąsiadów, przyrody?
Skandal po prostu.
Tym powinien się zająć jakiś Greenpeace :mad2:

Jasne, staraj się nie denerwować i nie widzieć, ale jeśli Cię telepie, rozumiem całkowicie...

Na wiejskim podwórku 17 Kwi 2015 21:30 #359174

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
A ten sąsiad "niewidzialna ręka" :rotfl1: potrafi warzywnik przekopać?
Widuję u nas pobielone drzewa o tej porze i zawsze myślę, co "autor" miał na myśli?
W zamierzchłych czasach na 1-go maja bielili krawężniki, może to jakieś podzwonne? :happy4:
Na bałąganiarzy to w zasadzie nie ma żadnej siły, możesz jakieś krzewy posadzić, takie max. 2,5 metra,
słońca Ci nie zasłonią a patrzeć nie będziesz musiała, przynajmniej latem.
Z okna ten widok też masz? - "okno z widokiem" :silly: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 07:58 #359239

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziewczyny :)
Tam już straż miejska była kilka razy z interwencją, ale nic z tego. Ogrodzili taśmą przy walących się szopach, postawili tabliczkę - wstęp wzbroniony - teren prywatny i tyle. Władze się jej boją, bo już robiła donosy do województwa w różnych sprawach.

Tak Elu :)
To ten sąsiad "niewidzialna ręka" przekopuje mi czasem warzywnik. Ale wtedy mnie woła, bo wie, że ja chcę od razu perz wyciągać. Wyszkolony :) Sad nawozi, bo ma w tym interes - spady zbiera dla konia. Przedwczoraj wyciął pod moją nieobecność starą, połamaną śliwę. Ale wcześniej go dokładnie poinstruowałam co i jak. Wszystkie gałęzie były pocięte na klocki, a grubsze kawałki porąbane :)
Ma się te chody :P Wożę ze stołówki jedzenie dla jego pieska, więc się stara :wink4:

Krzewów sadzić nie muszę, bo tam systematycznie odrastają chaszcze i wszystko latem jest zarośnięte pokrzywami i krzakami. Najgorzej zimą i wiosną, ale już jestem przyzwyczajona do widoków.
Na szczęście z okien mam widok na inną sąsiadkę

P1140008.jpg

P1150709.jpg

P1150360.jpg

P1150711.jpg

P1150713.jpg
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku
Ostatnio zmieniany: 18 Kwi 2015 08:03 przez aguskac.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, VERA, Adasiowa

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 18:44 #359384

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Aguś :)
Zdecydowanie wolę widoki z Twojego ogrodu, chociaż ten "sąsiadkowy" zimową porą .... bajkowy krajobraz :). Bez komentarza zostawię portret sąsiada nr 2 :(
Nigdy nie bieliłam drzew ... "Terecha zza płota" robi to co roku i przez te zabiegi doprowadza mnie do klaustrofobii i uczucia sztucznego uporządkowania.
Donoszę z radością, że nasza śliwka węgierka, której jesteś niejako Matką Chrzestną, wypuściła pierwsze pączki kwiatowe :) Niestety, u mojej drugiej śliweczki zauważyłam dwa zamierające konary, więc ... trzeba będzie zabawiać się w chirurga, a tego bardzo nie lubię :(
Moje lawendy także zakwitły po pierwszym cięciu, faktem jest, że nie aż tak obficie, ale i te kwiatostany ciachnęłam. W marcu skróciłam pędy. Obecnie krzaczki lawendowe pokryte są mnóstwem zielonych odrostów - wyglądają jak małe pędzelki :)
Przepiękne sasanki ...
Pozdrawiam cieplutko :)
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 19:55 #359400

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Cieszę się, że wreszcie wróciłaś pełną gębą :)
Mam nadzieję, że zdrówko dopisuje. Zawsze Cię lubiłam, ale za poparcie w sprawie bielonych drzew lubię jeszcze bardziej :hearts:
Mówisz, że Węgierka Dąbrowicka się budzi i nawet wypatrzyłaś kwiatki :search: Szybka jest!! W takim razie będą pierwsze owoce o ile się nie osypią. Gdyby ich było więcej niż kilka może warto zrobić oprysk na robale. Pierwszy raz pryskamy, gdy ponad połowa kwiatków jest otwarta. Drugi raz nie pamiętam kiedy, muszę doczytać :)
U mnie jak zwykle jedna najmniejsza obsypana pąkami, a reszta to coraz większe drzewa z kilkoma kwiatkami. Słyszałam, że tak może być jak drzewko zaszczepione wilkami. Może coś w tym jest... bo ja prawie same wilki brałam do szczepienia :(
Moje lawendy jeszcze się nie budzą. Na razie badylki sterczą.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 20:42 #359426

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242
No tak, dobry i gospodarny sąsiad, i ten niechluj. Poinformowałaś niechluja, że pokażesz zdjęcia na forum?
Gospodarny, jak zobaczy, to dobrze się poczuje, zaszczytnie, jako ten lepszy. Nie powinnaś pokazywać takich zdjęć, w takim kontekście.

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 21:00 #359438

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Podglądaczka! :fly:

A dla mnie i tak najpiękniejszy jest Twój płot z desek - przez okrągły rok!

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 21:25 #359448

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Vituś :)
Nie sądzę, by on potrafił posługiwać się komputerem :)

Małgosiu :)
Właśnie ten płot staram się reanimować. Deski od góry zaczyna naruszać ząb czasu. Przemalowałam już większość i wyglądają dużo lepiej. Mam też farbę na słupki, bo one wyglądają tragicznie. Niestety M-kowi zleciłam zakup farby, pokazując jak chcę i zastrzegając by za nic w świecie nie szedł w kierunku żółci :devil1: Zamiast jakiegoś tam piasku pustyni czy coś, kupił beż - no kurde żółty ten beż.... Trochę się podłamałam. Zobaczymy jak będzie gdy pomaluję. Może jutro przy niedzieli machnę jedną stronę słupka na próbę... kusi mnie :)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 22:27 #359490

• Roma
  • Roma's Avatar
AGUŚ-kup buteleczkę barwnika do farb(za grosze) i dorób sobie kolor po swojemu.ja tak zawsze czynię ;)

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 22:50 #359504

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Romciu :)
To musiała by być biała, a ja mam już beż :) Machnę jutro ciut i zobaczymy co to wyjdzie :wink4:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Na wiejskim podwórku 18 Kwi 2015 23:30 #359524

• Roma
  • Roma's Avatar
Nie musi być biała,możesz przyciemnić lekko brązem a nawet ciut czerni,nawet nie wiesz jakie piękne potrafią wychodzić kolory dorabiane różnymi barwnikami,tylko trzeba dodawać po kropelce o dobrze wymieszać.Nauczył mnie tego pewien plastyk który przygotowywał nam wystawy na Targach Poznańskich.

Na wiejskim podwórku 19 Kwi 2015 00:24 #359533

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Agnieszko :bye:
Sąsiedztwo masz doprawdy zróżnicowane ;) Najgorsze pewnie to ,że mało co można zrobić z takim cudzym bałaganem...

Antyzwierzowe patyki zmieniły rabatę w jeża ;) Najważniejsze ,że metoda skuteczna.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.888 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum