TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 10:59 #148201

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam.Przynajmniej wszyscy wiemy od czego boli.POZDRAWIAM :happy4: :bye:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 18:27 #148273

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Zagladam i zagladam do Ciebie, a Ty zamiast przy :comp: zasuwasz ciężko w ogrodzie :flower: . Może chociaż pare wiosennych zdjęć wrzucisz wieczorem :hug:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 20:45 #148318

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Romciu u mnie też są okropne dziury po jakichś gryzoniach ale to dopiero pod tym ostatnim śniegiem narobili wcześniej nie było...wszystko ładnie idzie jak człowiek zdrowy ale jak coś dolega to słabo idzie robota ...ale powoli ubywa pracy..ale dobrze jak ma kto jeszcze pomóc...

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 20:59 #148326

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
Czemu tu się nic nie dzieje :think: Chyba nie zbieracie od kilku dni tych liści ze Skrzatem ? :woohoo:

Te liście to fajny naturalny nawozik. Romo nie zbieraj tego, wstaw jakieś fotki :drink1:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2013 07:36 #148428

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Roma, wiosna i u ciebie-brawo dla pomocnika :bravo: -a czemu skrzat-mnie się kojarzy z czerwoną lub zieloną czapeczką :whistle: .

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2013 16:56 #148542

• Roma
  • Roma's Avatar
Moi kochani, jakoś braknie czasu na posiedzenie przy kompie, cały dzień na dworze a jak wrócę do domu to jakoś nogi nie chcą mnie już nosić.
Tak na szybciutko postaram się coś napisać bo wspaniałomyślnie pozwolono mi zrobić sobie godzinną przerwę :P
Na Jaśkowej praca wre jak się patrzy.Skrzat naprawia ogrodzenia,gdzieniegdzie stawia nowe albo powiększa rabatki już ogrodzone.Dzisiaj jeszcze zaplanował sobie bronowanie pastwiska bo krety tak zryły,że konie mogą dobie nogi połamać ;)
Dianuś-mam takie tyły przez tę opóźnioną wiosnę, że albo będę zaiwaniać jak ten mały beteerek albo zima mnie zaskoczy :eek3:
Lilu-pierwsze siewy to mały pikuś do tego co jeszcze przed nami :flower:
Jolu- Masz rację,jeszcze małe dwa tygodnie i wyjdę na prostą :)
Iwonko- zaglądałam do Ciebie i widziałam już wiosnę prawie w całej krasie, jak aura dopisze to dogonimy to całe towarzystwa i jak u nich będzie już po to my będziemy cieszyły się kolorami :hug:
Romku-oby Twoje słowa okazały się prorocze :kiss3:
Igorze- dzisiaj właśnie sadziłam żurawki,korzenie mają całkiem całkiem.Dałam im ziemię z kompostem,wymieszaną z mączką skalną i wiórami rogowymi,mam nadzieję,że szybko zaczną pokazywać listki.
Doszłam do wniosku,że mam zbyt mało roślin kwitnących wczesną wiosną i muszę to w tym roku nadrobić.
Tosiu- święta racja,nie ma co wariować,powoli,systematycznie i będzie zrobione.
Tomku-stare przysłowie powiada "umiesz liczyć? licz na siebie" rzadko się zdarza,że dzieciaki pomyślą o tym aby pomóc rodzicom,sama życie :teach:
Dawidku-o śniegu już zapomniałam,nawet nie pamiętam jak wyglądał :P
Geniu-byłam w Twoim ogródku i widziałam jak tam czyściutko i kolorowo aż miło przysiąść i popatrzeć. :hug:
Dorcia-tyle mojego co sobie tu ponarzekam :P w domu nie ma kto się nade mną rozczulać :devil1:
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, przez grzeczność się nie odniosę :P
Grzesiu-całkiem niegłupi pomysł :wink4:
Aneto-masz rację jak nie zrobisz to nie masz no i plecy nie bolą :happy: :happy:
Marysiu-Chętnie posiedziałabym sobie przy :comp: ale moje psiaki jeszcze nie potrafią tego co ja bym chciała ;) no chyba,że wykopki,szczególnie teraz gdy rozsypane są wióry rogowe.Włażą wszędzie i rozkopują co się da,masakra :angry:
Alinko- u mnie widok też księżycowy.Krety i nornice urządziły sobie u nas całe osiedle :jeez:
Pawle-jak na dworze jest roboty mnóstwo to niestety w sieci cisza.Jeśli zaś chodzi o fotki to tak naprawdę nie ma co focić :(
Może uda mi się coś wieczorem wstawić.
Teraz żegnam przemiłe towarzystwo i dalej w pole do roboty.Do zobaczenia wieczorem :bye:

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2013 21:44 #148660

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
TOMEX wrote:
. Ja ma sąsiadkę ma 82 lata i sama pracuje na działce większej od mojej a dzieci tylko przychodzą tylko jak są wiśnie i na jesień jak jest co zabrać na krzywy ryj . Normalnie masakra najchętniej sam bym ich pogonił jak ich widzę ale trudno ,koszę zawsze sąsiadce trawnik bo nie ma kto jej skosić i co nieco pomogę ale wydaje mi się że przez tą działkę to sąsiadka się jeszcze trzyma tego świta ,jak sobie coś porobi to wie że żyje a tak siedziała by w domu i oglądała świat przez okno .... :think:

Tomku 82 lata to słuszny wiek, ale moja mam ma prawie 75 :teach: i ma działkę, do której ma około 3km, zasuwa na rowerku :supr3: działka głównie użytkowa, a więc warzywka , kiedyś jej zaproponowałam posiej trawę i kwiatuchy, to usłyszałam badyli to ona nie będzie sadzić. :garden1: A co do pomocy to ona na razie jej nie potrzebuje, a raczej nie chce, bo kto zrobi tak jak ona, ja akurat jej nie proponuje bo mieszkam 400 km od niej, ale siostra , brat chcieliby a tu słyszą dam radę i co na to poradzisz :whistle: , idziesz jak ten sęp jak już jest coś na działce albo na grilla.

Romo pooglądam już jutro bo ja też padnięta ale nie po działce , tylko po sadzeniu ziemniaków. ;)
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze
Ostatnio zmieniany: 23 Kwi 2013 21:44 przez liliowiec01.

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Kwi 2013 21:58 #148677

• Roma
  • Roma's Avatar
Starałam się jak mogłam aby uchwycić coś ciekawego,niestety nic takiego nie znalazłam :(
Ostatnio zmieniany: 15 Lis 2014 10:44 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Kwi 2013 07:33 #148767

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romciu, na brak czasu na forumowanie i ja, niestety, muszę ponarzekać :pinch: . W ciągu dnia milion zajęć, a wieczorem padam jak mucha :dazed: .

Widzę, że u Was praca wre, nie gorzej niż u mnie :whistle: . Dobrze, dobrze - rywalizacja musi być :happy: .

Ucałowania dla Jasia :kiss3: i buziaki do Ciebie :hearts: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Kwi 2013 07:38 #148768

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Praca wre i wiosnę już widać, będzie coraz piękniej :flower2:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Kwi 2013 08:24 #148782

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
Dobrze, że nie zryły tej części z roślinami :) Od razu od tulipana zaczynasz :think: A gdzie jakieś krokusy, hiacynty, sasanka etc :) Ale bądź co bądź to jakaś wczesna odmiana, bo moje tulipany jeszcze nie mają koloru :)

Jaśkowa Polana - zaprasza 26 Kwi 2013 00:05 #149388

• Barabella
  • Barabella's Avatar
Witam Romeczko :flower1: Dawno mnie nie było..... Piekne plany z warzywniaczkiem. Tez będziemy próbować, tylko czasu i sił brak na skopanie darni :( Mam nadzieje, że niedługo sie zobaczymy w Sulejowie?

Jaśkowa Polana - zaprasza 26 Kwi 2013 05:05 #149425

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Ja tez czekam na nowe wpisy i zaczynam sie niepokoic! :hug:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Jaśkowa Polana - zaprasza 26 Kwi 2013 05:53 #149428

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romcia, Ty sobie nie bierz tak do serca tego prześcigania mnie w robocie ;) - ja rozumiem ambitnie podeszłaś do tematu ... ale żeby tak harować, dniem i nocą, i nic na forum nie napisać :supr3: :hammer: . A Fani czekają :happy-old: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 26 Kwi 2013 07:23 #149435

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490

Jaśkowa Polana - zaprasza 26 Kwi 2013 07:31 #149439

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Dajcie kochani nacieszyć się ogrodem po tej długiej zimie :happy4:

Jaśkowa Polana - zaprasza 26 Kwi 2013 09:09 #149476

• Roma
  • Roma's Avatar
Przepraszam Was bardzo :kiss3: moja nieobecność nie wynika z ignorancji a jedynie z braku czasu i wykończenia organizmu :teach: :teach: :devil1: Dzisiaj wieczorem postaram się dłużej pobyć z Wami i podzielić się tym co dzieje się na Jaśkowej,nie omieszkam także zajrzeć do Waszych ogrodów.
Igor-wielkie dzięki za nazwanie mojej NN :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 26 Kwi 2013 09:09 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 26 Kwi 2013 09:11 #149478

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
Pewnie wszystko już się świeci na błysk :woohoo: Listki wybrane, kamienie wypucowane, chwasty nie istnieją :flower1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.567 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum