TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Kwi 2013 22:50 #147059

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Widzę, że nie tylko ja dostrzegam pracowitość Jasia :dance: . W końcu i inni się na Skrzacie poznali :funnyface: .
Romciu, jeśli pogoda nie pokrzyżuje mi planów, to jutro forów nie będzie :funnyface: - biorę się za ogród :woohoo: .

Choć i tak marne szanse, żebym dorównała Ci kroku :placze: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Kwi 2013 23:12 #147071

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
witam ja to tobie współczuje ja już mam posiane rzodkiewkę , marchewkę , pietruszkę, sałatę itd a u ciebie to wszystko jeszcze w lesie ale nie martw się teraz , już będzie tyko lepiej za tydzień,dwa wszystko będzie rosło tak jak u nas na zachodzie . Głowa do góry :kiss:

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Kwi 2013 06:41 #147088

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam.Ale jakie bogactwo liści-próchnicy ,nie potrzeba kupować nawozu.Ja zgarniam z części leśnej i podsypuję rośliną ,na górę trochę kompostu -z czasem tworzy się ziemia próchnicza.Przekopuje się idealnie,trzyma wilgoć,odżywia rośliny.POZDRAWIAM :coffe: :bye:

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Kwi 2013 07:12 #147094

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Romko mam dla Cienie marcinki które Ci obiecałam , tylko nie wiem kiedy będę miała czas ci przywieźć .
Cały czas nie mam jeszcze przekopane pod trawnik bo M nie jest całkiem zdrowy i boimy się żeby znów nie znalazł się w szpitalu .

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Kwi 2013 17:56 #147223

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Romciu w tandemie szybciej idzie praca .Niedługo zapomnisz jaki był widok po zejściu śniegu
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Kwi 2013 23:24 #147431

• Roma
  • Roma's Avatar
Pawle- a jak mnie ma być widać przy pracy skoro mieszkamy we dwoje a Skrzat nie potrafi robić :screem: ? :think: akurat zgrabi liście,już go widzę :search: Arbuzy i melony to były dla jednej z moich koleżanek która wszystkiego się ima i to z z dobrym skutkiem.
Iwonko- mój skrzat już tam ma,że zawsze potrafi się ustawić i wszędzie go widać :P a tak na poważnie to bardzo dużo pomaga mi w ogrodzie, szczególnie w piątki i soboty bo w niedzielę chce się urwać na konie :) nic za darmo o nie.
Dorcia-Ty sobie punktujesz oj punktujesz :flower: Byłam dzisiaj u Ciebie we wątku,zaiwaniasz jak taki mały beteerek,trudno będzie dotrzymać Ci kroku.
Tomku-wczoraj udało mi się też co nieco posiać.Posiałam sałatę,pietruszkę naciową,botwinę,koperek,rzodkiewki.Jutro zabieram się za sianie kwiatów.
Aneto-chyba właśnie w taki sposób zabezpieczę ziemię pod malinami przed wysychaniem,tym bardziej,że u mnie niestety piachy.
Geniu-ja mam czas,ja poczekam :kiss3: a o M dbaj co nabierze sił, robota nie zając nie ucieknie a zdrowie i owszem.
Jadziu-dzisiaj to nawet kwartet był na działce :dance: wnuk pomagał dziadkowi a wnuczka babci, sadziła wilce i wygrabiała liście.

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Kwi 2013 23:55 #147439

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
Tylko nie pracuj za ciekzo, zebys nie zepsula sobie kregoslupa! :angry: :hug:

No ale wyobrazam sobie, troche snieg zszedl, cieplej sie zrobilo i same rece rwa sie do pracy :wink4:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Kwi 2013 22:53 #147647

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
Widzę i czytam, że sezon na Jaśkowej Polanie rozpoczęty jak nie w tandemie to w kwartecie, pierwsze siewy wykonane, reszta pójdzie jak po maśle.
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Kwi 2013 23:23 #147671

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Romciu większość z nas miała takie widoki, niestety :blink:
Trochę pracy i będzie dużo lepiej :kiss3: zobaczysz :hug:

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Kwi 2013 23:45 #147679

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Wiosna, pani Romeczko :dance: :dance: :dance:

Jak mawia mój sąsiad, za Rosjanami, "Roboty nie przerobisz, wszystkich pieniędzy nie zarobisz".
Czyli, inaczej mówiąc, nie bierz do głowy! Będzie dobrze ;-) :happy3:
Ostatnio zmieniany: 20 Kwi 2013 23:50 przez sd-a.

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2013 00:32 #147692

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Romo, z pomocą takiego Skrzacika szybko odrobisz się z wiosenną robotą. I starczy czasu na małe przyjemności. :coffe:
Ostatnio zmieniany: 21 Kwi 2013 00:32 przez rm27.

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Kwi 2013 06:37 #147703

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Romciu, jak tam żurawki po zimie? moje wszystkie mają się świetnie, nawet sadzonkowane późną jesienią :lol:
Masz już jakieś oznaki prawdziwej wiosny ? ;)

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 00:19 #148101

• Tosia2
  • Tosia2's Avatar
:) Romko, spokojnie. Wszystko zdążysz. Oczy się tylko boją, a ręce wszystko zrobią. Ja też cierpię na kręgosłup. Po wypadku ok. 3 lat chodziłam o kulach, a 28 lat przy biurku też robi swoje. Coraz wolniej się wszystko robi, bo plecy wręcz rwą. Ale radocha wielka, jak już coś widać. U Ciebie też niedługo będzie widać rezultaty. :garden:

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 00:28 #148104

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Nic nie będę mówił Romo ja mam czterdziestkę a już czuję bule kręgosłupa ,kolan itd szkoda pisać ,dasz radę to ogarnąć . Ja ma sąsiadkę ma 82 lata i sama pracuje na działce większej od mojej a dzieci tylko przychodzą tylko jak są wiśnie i na jesień jak jest co zabrać na krzywy ryj . Normalnie masakra najchętniej sam bym ich pogonił jak ich widzę ale trudno ,koszę zawsze sąsiadce trawnik bo nie ma kto jej skosić i co nieco pomogę ale wydaje mi się że przez tą działkę to sąsiadka się jeszcze trzyma tego świta ,jak sobie coś porobi to wie że żyje a tak siedziała by w domu i oglądała świat przez okno .... :think:

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 00:47 #148109

• dawidbanan
  • dawidbanan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 388
Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że u Ciebie Romciu dopiero śnieg stopniał! :eek3:

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 06:00 #148118

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
TOMEX wrote:
Nic nie będę mówił Romo ja mam czterdziestkę a już czuję bule kręgosłupa ,kolan itd szkoda pisać ,dasz radę to ogarnąć . Ja ma sąsiadkę ma 82 lata i sama pracuje na działce większej od mojej a dzieci tylko przychodzą tylko jak są wiśnie i na jesień jak jest co zabrać na krzywy ryj . Normalnie masakra najchętniej sam bym ich pogonił jak ich widzę ale trudno ,koszę zawsze sąsiadce trawnik bo nie ma kto jej skosić i co nieco pomogę ale wydaje mi się że przez tą działkę to sąsiadka się jeszcze trzyma tego świta ,jak sobie coś porobi to wie że żyje a tak siedziała by w domu i oglądała świat przez okno .... :think:

Oj zapomniałam kiedy to ja miałam 40 , bóle kręgosłupa i stawów dokuczają jak diabli , rano jak wstaję z łóżka to chodzę jak 90 letnia staruszka :rotfl1: ale ogród mam idealnie wypielęgnowany :rotfl1: :happy4: , bez prochów wieczorem się nie obejdzie , no oczywiście rano też.

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 07:46 #148130

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
A co to za narzekania? :happy-old: Do puki coś boli, to znak, że żyjemy :teach: :happy3:

Romka, proszę, nie karz Jasiowi tych liści w okularach, na kolanach wybierać? :whistle: :rotfl1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Kwi 2013 09:11 #148159

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
Może przejdź na ... ziołolecznictwo... nie tylko na jaskrę się nadają :dance: :funnyface:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.715 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum