Wczoraj poszłam po oprysk na mszyce,bo na śliwie mi sobie
siedzą No i oczywiście obok ryneczku z roślinkami nie mogłam przejść obojętnie,oczy zezowały to to tam i kupiłam krwawnik ozdobny czerwony
I kannę kwitnącą różową.Bo te od 2 lat mi coś nie chcą wychodzić, nie chcą rosnąć, Coś się uwzięły na mnie
Nowinka - Ewo Dziękują ale i Ty robisz piękne zdjątka .Piwonia i piękna i cudnie pachnie.Ale nazwy nie znam,kawałeczek dostałam od znajomej.
eda_s -Edytko Tak te różowe naparstnice,są piękne w żurawkach porosły chyba na 2 metry.Jak chcesz to mogę zebrać nasionka dla Ciebie ???Czosnki kupiłam na jesieni w opakowaniu - miź. 6 sztuk.I tak same kwitły,?A raczej ten jeden tak pózno.Ale trafiły się tylko 2 takie same,a reszta różna.
Gożdziki brodate czy kamienne ,różnie je nazywają wysiewają mi się same.Ale nasionka będę też zbierała bo na innej rabacie też je sobie posieję.Także jak masz ochotę to i dla Ciebie też wystarczy
Aguś1973 Goźdzki cieszą ,bo długo kwitną,kolorowo na rabatach i przypominaja mi dzieciństwo.Ja mam tak z cannami osatnio,w ogóle nie chca mi rosną. co posadzę to albo przepadną,albo siedzi to zapyziałe i nie zakwitnie,albo marnie zakwitnie
Jonatanka-Asiu Kochana dziękują Ci za miłe słowa
.Czyściec wygląda ładnie,siwy cały a jaki miękki w dotyku,wełniasty,suuper
Naparstnice w tym roku duże porosły.Goździki mam bez nazwy,nie ma nawet pojęcia czy mają jakieś nazwy.Tak one ni wystarczą ,że są i kwitną co roku
markussch01 Witaj.O jak muzykalnie,poetycko mi napisałeś.Dziękuję
ismena
Ten dzwoneczek był kupiony w marcu i kwitł w kuchni na parapecie,po przekwitnienie, przycięłam go i poszedł do ogrodu,I teraz kwitnie powtórnie
Flammentanz
]
Róża Augusta Luise
Munstead Wood
Bordure Rose
aladdin
Goldilocks
Kronenbourg
Róża Louise Odier w końcu ma pączki ;:138
Rosa ISABEL RENAISSANCE i Salvia nemorosa Ostfriesland.
Mam pytanko,czy po przekwitnięciu ścina się kwiaty szałwii czy nie ???