TEMAT: Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie 22 Cze 2014 23:56 #276000

• Aga1973
  • Aga1973's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie mów nigdy.. :)
  • Otrzymane dziękuję: 144
Ale kolorowo! Super :) Aniu, co Ty robisz, że Ci frezje tak fajnie kwitną? Ja już z nich zrezygnowałam, co rok tylko w liście bujały i nic poza. Nie wiem, co z nimi robiłam na bakier, ale to jedne z nielicznych, które opierają się moim wdziękom :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: i nie chcą kwitnąć :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Cze 2014 06:55 #276046

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Jonatanka-Asiu Jeszcze jedna mi kwitnie i pięknie pachnie :hearts: COCTAIL TWINS to tego roczny zakup kupowałam w sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-WIOS...ilia-Lilium-186.html i jestem zadowolona,bo cebule lilii były duże i teraz widzę te lilie mają po kilka pąków kwiatowych,także chyba lepiej od razu większe sobie kupić.
Jeszcze mam ochotę na kilka lilii a miejsca nie mam,więc wymyśliłam,żeby gdzieś dosadzić.i idealnie,bo między różami jest sporo miejsca na nie akurat.Wątek otwieraj,a z czasem to jak wyjdzie, u mnie też jest różnie,czasami zajrzę codziennie,a czasami raz na 2 ,3 dni.

mrówa-Beatko Tak ismena i wygląda pięknie i pachnie pięknie :P Ten biały to irys syberyjski.

iwa27-Iwonko Ja też czekam na więcej kwitnących liliowców,co na tej mojej rabacie bardziej by się zakolorowiło ;) O szkoda,sprawdziłam The Fairy,całkiem ładniusia,takich róż nie mam.Alinka też ładna.To co mieniamy się ??Nigdy na róże tego nie robiłam :crazy: Może jeszcze coś się znajdzie .hmmm ???Coś chciałabyś ???

artam-Martuś Tak jak kupuję tak sobie zapisuję,a jak to potem wychodzi to widzę nie zawsze się zgadza. Mango Popsicle,kupowałam w jakimś ogrodowym. :blink:
Co to jest " Terranova"??,jak wrzuciłam hasło- odzież mi się pokazuje i to w dużych ilościach i takowe sklepy odzieżowe. :crazy:

Alina-277; Aga1973 Ja wszystkiego mam po trochu.Jednych jak hosty,liliowce,lilii czy żurawek trochę więcej.Ale cieszy mnie to co mam,bo coś ciągle kwitnie w ogrodzie a to lubię :wink2: Aguś ,frezje w pierszy roku Tz.W ubiegłym mi nie kwitły tylko podzieliły się. Więc i tak wykopałam i znowu do ziemi,W tym roku zaczęły kwitnąc.Nie wiem czy tak jest,czy tak mi się trafiło. :silly:

czyściec wełnisty

przywrotnik ostroklapowy

I taki gość . ??

jeden tylko już kwitnie :)

szałwia Ostfriesland

Ostatnio zmieniany: 23 Cze 2014 06:57 przez anabuko1.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, eda_s

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Cze 2014 10:55 #276101

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Anulka śliczne zdjątka .Piwonia na ostatnim cudowna .Znasz jej nazwę ? :eek3:

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Cze 2014 12:34 #276128

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Piękne, różowe naparstnice. Koleżanka obiecała mi sadzoneczki w tym właśnie kolorze-mam tylko białe nakrapiane.
Moje czosnki ozdobne dawno temu przekwitły. Czy są odmiany o różnej porze kwitnienia?
czy na zdjęciach to goździki brodate :hearts: ? Zbierasz nasionka, czy same się wysiewają?

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Cze 2014 16:04 #276175

• Aga1973
  • Aga1973's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie mów nigdy.. :)
  • Otrzymane dziękuję: 144
Faaaaaaaaaaajnie :) U mnie goździki też wariują :lol: Śliczne powojniki :) Może masz lepszą łapkę do frezji, moje po trzech latach oddałam koleżance :rotfl1: Limit cierpliwości dla nich się skończył :devil1:

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Cze 2014 20:55 #276278

• Jonatanka
  • Jonatanka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 257
Od twoich zdjęć nie można oderwać oczu,oglądam po kilka razy i czuję się jakbym stała obok roślinki. :thanks: Czyściec wełnisty :woohoo: wygląda niesamowicie, jakby był pokryty szronem.Piękne, różowe naparstnice.jaka to odmiana goździków?Aniu ,prawdopodobnie będę miała urlop, od przyszłego tygodnia to pomyślę nad nowym wątkiem.

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Cze 2014 21:32 #276309

• markussch01
  • markussch01's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1262
Pieknie sie kwieciu Aniu u Ciebie,roslinki tancza jak im zagrasz :) i kompozytorka z Ciebie wysmienita :lol:

Pozdrawiam Markus

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 06:59 #276442

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Wczoraj poszłam po oprysk na mszyce,bo na śliwie mi sobie :mad2: siedzą No i oczywiście obok ryneczku z roślinkami nie mogłam przejść obojętnie,oczy zezowały to to tam i kupiłam krwawnik ozdobny czerwony :dance:
I kannę kwitnącą różową.Bo te od 2 lat mi coś nie chcą wychodzić, nie chcą rosnąć, Coś się uwzięły na mnie :drool:

Nowinka - Ewo Dziękują ale i Ty robisz piękne zdjątka .Piwonia i piękna i cudnie pachnie.Ale nazwy nie znam,kawałeczek dostałam od znajomej.

eda_s -Edytko Tak te różowe naparstnice,są piękne w żurawkach porosły chyba na 2 metry.Jak chcesz to mogę zebrać nasionka dla Ciebie ???Czosnki kupiłam na jesieni w opakowaniu - miź. 6 sztuk.I tak same kwitły,?A raczej ten jeden tak pózno.Ale trafiły się tylko 2 takie same,a reszta różna.
Gożdziki brodate czy kamienne ,różnie je nazywają wysiewają mi się same.Ale nasionka będę też zbierała bo na innej rabacie też je sobie posieję.Także jak masz ochotę to i dla Ciebie też wystarczy ;)

Aguś1973 Goźdzki cieszą ,bo długo kwitną,kolorowo na rabatach i przypominaja mi dzieciństwo.Ja mam tak z cannami osatnio,w ogóle nie chca mi rosną. co posadzę to albo przepadną,albo siedzi to zapyziałe i nie zakwitnie,albo marnie zakwitnie :angry:

Jonatanka-Asiu Kochana dziękują Ci za miłe słowa :kiss3: .Czyściec wygląda ładnie,siwy cały a jaki miękki w dotyku,wełniasty,suuper ;) Naparstnice w tym roku duże porosły.Goździki mam bez nazwy,nie ma nawet pojęcia czy mają jakieś nazwy.Tak one ni wystarczą ,że są i kwitną co roku

markussch01 Witaj.O jak muzykalnie,poetycko mi napisałeś.Dziękuję :kiss3:

ismena

Ten dzwoneczek był kupiony w marcu i kwitł w kuchni na parapecie,po przekwitnienie, przycięłam go i poszedł do ogrodu,I teraz kwitnie powtórnie

Flammentanz

]

Róża Augusta Luise

Munstead Wood

Bordure Rose

aladdin

Goldilocks

Kronenbourg

Róża Louise Odier w końcu ma pączki ;:138

Rosa ISABEL RENAISSANCE i Salvia nemorosa Ostfriesland.

Mam pytanko,czy po przekwitnięciu ścina się kwiaty szałwii czy nie ???

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 07:50 #276450

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
anabuko1 wrote:
Mam pytanko,czy po przekwitnięciu ścina się kwiaty szałwii czy nie ???

Aniu, ciąć jak najbardziej :garden: , jak się dokładnie przyjrzysz przy pędzie który przekwitł po dwóch stronach wyrastają malutkie nowe pędy kwiatowe :woohoo: - będzie burza kwiecia.... :wink4:
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1, Jonatanka

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 08:37 #276456

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aniu ależ kolorowo u Ciebie..... cudnie :hearts:
Róże, clematisy, szałwie, dzwonki, goździki.... i cała masa innych pięknych bujnych kwiatów :P
Dzwoneczek zachwycający, mam nadzieję, że pięknie Ci przezimuje :P

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 09:16 #276461

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Naparstnice kocham :D Wczoraj byłam miła i dałam sąsiadce sadzonki. W końcu sie wysieja następne :dance: Nie wiedziałam ANiu, że masz tyle róż. Moze dlatego, że jakoś niezmiennie mi sie kojarzysz z hostami i zdjęciami macro z owadami :whistle:

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 19:44 #276617

• Jonatanka
  • Jonatanka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 257
Sweety wrote:
Naparstnice kocham :D Wczoraj byłam miła i dałam sąsiadce sadzonki. W końcu sie wysieja następne :dance: Nie wiedziałam ANiu, że masz tyle róż. Moze dlatego, że jakoś niezmiennie mi sie kojarzysz z hostami i zdjęciami macro z owadami :whistle:

Mi również i dodałabym do tego jeżówki.Pierwsze zdjęcie niesamowite.

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 19:52 #276620

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Isabel w szałwi pięknie się prezentuje .U mnie też teraz kwitnie .Kolor tej róży jest niesamowity .Ja zawsze przycinam szałwie i kocimiętki ,wtedy one powtarzają kwitnienie .Również ostróżki i łubiny :garden1:

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 21:57 #276690

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Jasne, że się zamieniamy. Ja mogę jeszcze zaproponować Peace, a zainteresowana bym też była goździkami brodatymi. Z wykopkami to chyba poczekamy do września - co ty na to?

Mam jeszcze prośbę mogłabyś pokazać w pełni rozkwitnięty kwiat Bordure Rose

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 22:08 #276700

• jadwiga1
  • jadwiga1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • miłośniczka wszystkich kwiatów
  • Otrzymane dziękuję: 774
Piękne masz róże i w do dodatku znasz nazwy :flower2: o zdjęciach nic nie piszę :thanks:
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
ogród Jadwigi i Henryka

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Cze 2014 23:30 #276733

• Firletka
  • Firletka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 433
Jak pięknie wyglądają razem clematisy Piilu i Etoile Violette ! :flower2: Poprzez kontrast podkreślają nawzajem swoje kolory .
Jeszcze kwitną Ci czosnki ? :supr3: U mnie już tylko zielone główki zostały...

PS. Aniu . spojrzyj na PW. :comp:
Ostatnio zmieniany: 24 Cze 2014 23:31 przez Firletka.

Moja działka na Dębowym Lesie 25 Cze 2014 06:39 #276751

• Leszek.G
  • Leszek.G's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 709
Rety, Anka, przyznaj się, ile masz hektarów tego ogrodu ?
Zdjęcia 'pierwyj sort' ;)

Moja działka na Dębowym Lesie 25 Cze 2014 17:49 #276956

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
O dobrze, ze przeczytalam o tych nasionach gozdzikowych :drool: sasiadka ma takiego ladnego i juz mialam ja prosic, zeby mi kawalek ukopala ale jak mozna takiego z nasion, to jeszcze lepiej, bo kepke ma mala jeszcze.
Czlowiek nie dosc, ze ladne foty pooglada, to jeszcze cos pozytecznego sie dowie przy okazji :dance:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.775 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum