TEMAT: Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Kwi 2013 23:24 #145647

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
Aniu widzę, że i u Ciebie wiosennie się zrobilo, pierwsze prace ogrodowe za Tobą, ból jaki tam ból :rotfl1: to akurat przyjemny ból kręgosłupa, bo jak sie popatrzy na to co się zrobiło to szybko mija. :rotfl1:
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 06:22 #145683

• pipio
  • pipio's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
Aniu piękna wiosenka do Ciebie zawitała :dance: Przyjemnie jest pracować w ogrodzie jak się ma ciekawych podglądaczy :search:,a śpiew ptaszków umila nam czas :) Ból pleców to jeden z zwiastunów wiosny :rotfl1:
Pozdrawiam Ewa
Ogród Ewy - początki

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 09:05 #145720

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Żurawka ładnie odbija.

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 09:41 #145738

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Teresko--wiosenka u mnie wita pomału,,,chciałoby się szybciej :dry: to prawda,ból od pracy jest przyjemniejszy niż od leżenia,zwłaszcza,jeżeli człowiek popatrzy na to co udało mu się ju zrobić,,,co tam ból,,,minie,a satysfakcja zostaje :)
Dorbie--miło mi cie gościć u siebie :wink2:
GreenEvil--no widzisz,dobrze,że chociaż coś innego,,wymarzonego udało Ci się kupić ;) Powojniki na wiosnę jeszcze bywają w niskich cenach w biedronkach,tak było w ubiegłych latach,trzeba tam zaglądać :)
Kasiu --tak,mamy wiosnę :bravo: ,pierwsze prace za nami,bóle pleców ,czy rąk zaliczone :happy4: Mięśnie i kości zaczynają się nam rozciągać ;) Tak powojniki udało mi się kupić po rewelacyjnej cenie :P
[bIsia][/b] -witaj, tydzień zaczyna się pochmurnie i chłodnawo,ale cóż jeszcze mamy kilka dni przed nami i z pracami w ogrodzie damy radę :)
Moniczko mi tez bardzo podoba się ten pierwszy krokus,taki paskowany ;)
Anetko---to fakt,kilka pomidorków jest juz całkiem sporych,a ten jeden ma coraz więcej kwiatów,ale kto go zapyli?? :huh:
Martuś---i ja dziękuję za miłe spotkano,że tez mogłam Cię poznać :kiss3:
Jolu - to trzeba Nadmanganianem potasu podlewać powojniki??nie wiedziałam :huh: Muszę i ja sobie kupić ;) Jeszcze raz dziękuję Ci,że mogłam cię poznać osobiście,że mnie zabrałaś na to spotkanko :kiss3: A papryczki niech zdrowo rosną :P
Liliu -to prawda,wiosna się zaczyna,a ból szybko minie,,,jeszcze nie jeden zaliczymy,,,ale przecież to lubimy,te pace aż do bólu i do pięknych efektów :P
Ewo- witaj w moich progach,to fakt przyjemnie pracować i popatrzeć na ptaszki, posłuchać ich śpiewów, czy klekotu bocianów :P
Bożenko -żurawki dobrze trzymają się wszystkie,wszystkie żyją i wypuszczają nowe rozetki :hearts: Już nie mogę doczekać się na ich piękne kępusie :flower2:
Ostatnio zmieniany: 15 Kwi 2013 09:42 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 10:14 #145751

• Joane
  • Joane's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 134
Aniu kilka dni nie byłam u Ciebie a tu takie zmiany. :)
Wiosna rozszalała się u Ciebie pięknie. Te krokusiki wspaniałe. Na przyszły rok też muszę sobie je wysadzić.
Zakupy udały się. Mam też tego clematisa Ville de Lion, ale coś nie chce ruszyć. Powodzenia w uprawie.

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 10:40 #145764

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
pamelka wrote:
markita wrote:
W zeszłym roku kupiłam JPII w Lidlu, w domu dorósł do sufitu, a po przesadzeniu do ogrodu, uwiąd załatwił go w tydzień :cry3:
Nadmanganian potasu :teach: Dobrze, że mi przypomnialas :hug: Kupiłam oczywiście, ale zapomniałam podsypac :oops:

Chodzi o potas czy o choroby grzybowe?

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 11:24 #145777

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Aniu czy możesz wyjaśnić jak działa nadmanganian potasu w przypadku powojników? Czy może przeciwdziała uwiądowi? :think:
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 13:39 #145825

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Aniu, piękna wiosna.
Zrobiło się ciepło i przyjemnie. W końcu można pracować w ogrodzie.
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 14:21 #145839

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Ja wkładałam po jednej tabletce nadmanganianu obok każdego powojnika - właśnie przeciwko uwiądowi.
Za tę wiadomość podziękował(a): Martina, anabuko1

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 19:52 #145936

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Aniu odszukałam zdjęcie tej żurawki, o której rozmawiałyśmy ;)
Tak wyglądała w zeszłym roku, Igor zidentyfikował jako prawdopodobnie Stormy Seas.

DSCI1155.JPG

Dziś wygląda tak. Weź tylko pod uwagę, że od dwóch dni dopiero jest uwolniona od śniegu ;) . No i stanowczo domaga się podziału :happy3:

DSC_5097.JPG

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Kwi 2013 21:25 #146008

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Też uważam, że nie ma nic przyjemniejszego niż ból mięśni i pleców po robocie ogródkowej :ouch:

Kawał dobrej roboty odwaliłaś. A tak apropo żurawek, wkurzają mnie swa takie poprzerastane i brzydkie:sick: jaki masz sposób na ich podział - robisz to teraz czy jesienią

Moja działka na Dębowym Lesie 17 Kwi 2013 21:42 #146649

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aniu, piękna działka z pięknym domkiem w pięknym miejscu! :) W zasadzie można byłoby już bardziej nie upiększać ;) , ale cóż zrobić, jak to takie przyjemne! :) Widzę, że sobie tych przyjemności nie odmawiasz...
Hosty, lilie, liliowce... A kto wie, czym jeszcze się zarazisz... :)
A kiedy wysiewałaś pomidory, że już kwitną?

Moja działka na Dębowym Lesie 17 Kwi 2013 22:48 #146710

• Roma
  • Roma's Avatar
Anka- ruch u Ciebie,że aż miło popatrzeć :)
Nadmanganian potasu prawdopodobnie działa na uwiąd i mu zapobiega.Robiłam to po raz pierwszy w ubiegłym roku i muszę przyznać,że z żadnym powojnikiem nie miałam kłopotu.Rozpuszczam w wodzie po jednej tabletce na jeden powojnik.Jak powojniki są kilkuletnie to i 2 tabletki pod jedną roślinę.

Moja działka na Dębowym Lesie 18 Kwi 2013 00:42 #146755

• Poll
  • Poll's Avatar
Aniu, fajnie tak wypić wiosenna, tarasową kawkę , po takich porządkach, prawda? W końcu doczekaliśmy takiego momentu,ze możemy posiedzieć w ogrodzie...czasem , jeszcze niedawno wątpiłam, czy ta chwila najedzie. :jeez:

Widząc, jak się urobiłaś w swoim ogrodzie, zaprosiłam do Ciebie (na naszym oazowym profilu na Fejsie) , pomocników...Ale musisz obiecać kawę! :P

000_2013-04-17.jpg

Miłego dnia. :flower1:
Ostatnio zmieniany: 18 Kwi 2013 01:55 przez Poll.

Moja działka na Dębowym Lesie 18 Kwi 2013 05:51 #146762

• markussch01
  • markussch01's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1262
O dziewczyny sie spikły :) jak zwykle beze mnie
Aniu jesienią przytnij powojnik na 10 cm - pusci nowe pędy,bogatszy bedzie

Pozdrawiam Markus
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Moja działka na Dębowym Lesie 18 Kwi 2013 07:14 #146765

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aniu kiedyś kupowałam nadmanganian w taletkach, ale trzeba było go kruszyć, bo za wolno się uwalniał wokół rośliny z takiej tabletki.
Znalazłam taki sproszkowany w saszetkach i jest łatwiejszy w użycie, łyżeczką roszypuję u nasady rośliny.
Chodzi oczywiście o choroby grzybowe.
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Moja działka na Dębowym Lesie 18 Kwi 2013 23:09 #147069

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
JoaneTo prawda mamy wiosnę i chcemy by trawała piękna i ciepła ;) Ja na przyszły rok tez jeszcze dokupie krokusików ale inne kolorki :)
Bożenko; Marto ja w tej sferze powojników z nadmanganianem też sie uczę ;)
Małgosiu,to prawda,że zrobiło sie wreszcie ciepło,a praca w takie dni jest dużo przyjemniejsza, u mnie jeszcze zostało dużo,,,dużo do zrobienia,nie mówiąć już o posadzeniu tych zakupionych wszystkich nowości :P
Kasiu dzięki za radę na pewno i ja tak zrobię ;)
Martuś nie mam akurat tej żurawki Stormy Seas, i nie dość ,że ładna to jeszcze taka twardzielka,To mi sie podoba, ;) Polecam się oczywiście pamięci z nią :wink2:
Iwonko jeszcze ,mówiąc kolokwialnie'kawał roboty przde mną" :jeez: A żurawek jeszcze nie dzieliłam,Moje mają część 3 lata a część 2,a jeszcze i w tym roku nowe dokupiłam :dance:
Matro--Witaj w moich progach :kiss3: Masz rację upiększanie,to bardzo,bardzo przyjemna rzecz,a ciągłe pezesadzanie,dokupywanie,do nich u mnie należy ;) Pomidorki siałam jedne końcem lutego,inne na początku marca,tylko jeden taki wyrywny i juz zakwitł,chyba lata mu się chce :happy2:
Romo -dzięki za doświadczone rady z Nadmanganianem potasu,ja dopiero tego się uczę :dazed: :)
Poll witaj, tak dla mnie ta tarasowa kawka,na powietrzu i z przydlądaniem sie i roślinkom, i ptaszkom i słuchanie pięknych ptasich śpiewów jest niepowtarzalne,piękne i bezcenne ,Kocham takie delektowanie sie naturą :hearts: Dziękuję za zaproszenie uczynione,na kawę oczywiście ,,,zawsze zapraszam :coffe: Ja na fejsie dawno juz polubiłam oazę,jeszcze jak tylko zagladałam do was,jako gość :flower1:
Markus ależ i zapraszamy Ciebie a z rady o powojniku ,skorzystam na pewno :)
Jolu bardzo dziękuję za wyjaśnienie i radę :flower1:

Wiosny czrowania ciąg dalszy;

Ostatnio zmieniany: 19 Kwi 2013 07:22 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 19 Kwi 2013 06:29 #147086

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam.Bardzo ładna Ta twoja wiosna -podobno sztuką jest stworzyć ogród w którym cały czas coś kwitnie :coffe: :bye:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.708 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum