TEMAT: Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie 21 Kwi 2013 13:47 #147815

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Ja również lubię jak w ogrodzie coś kwitnie. A zimą lubię iglaki w ogrodzie bo są zielone.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka na Dębowym Lesie 21 Kwi 2013 16:20 #147836

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
To prawda, że kompozycje iglakowe sprawiają dobre wrażenie niezależnie od pory roku ,ale ja też nie wyobrażam sobie ogrodu bez bylin .Co roku odradzają się , rozrastają ,kwitną ... powodują, że ogród cały czas się zmienia - uwielbiam je za to , choć często narzekam na ilość plewienia :wink4:

Moja działka na Dębowym Lesie 21 Kwi 2013 20:34 #147936

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Aniu wpadłam do Ciebie z rewizytą i na pewno na jednej wizycie nie poprzestanę. Masz piękny ogród i dom.
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

Moja działka na Dębowym Lesie 21 Kwi 2013 20:38 #147941

• liliowiec01
  • liliowiec01's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 63
Aniu przylaszczka śliczna, muszę jesienia na nie zapolować :)
Pozdrawiam :) lila

Zapraszam :) Działka-hobby, relaks hm...i co jeszcze
Ostatnio zmieniany: 21 Kwi 2013 20:39 przez liliowiec01.

Moja działka na Dębowym Lesie 22 Kwi 2013 00:09 #148097

• Tosia2
  • Tosia2's Avatar
:ouch: Aniu, już pięknie u Ciebie. W środę kupię sobie ze trzy pomponiaste stokrotki. Miłe kwiatuszki.Bratki też muszę już kupić, bo wszędzie je już dziewczyny mają, a ja nie. Uwielbiam je, bo niektóre przypominają mi twarze znajomych :rotfl1: A przyjrzyj się niektórym i pomyśl do kogo go porównać. Szczególnie jak ktoś nosi wąsy :rotfl1: Kupiłam znów 4 powojniki i jutro od rana będę myśleć, gdzie je posadzić :think:

Moja działka na Dębowym Lesie 22 Kwi 2013 06:41 #148122

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam.Śliczna wiosna u Ciebie ,czytając Twój wątek wiem że można sadzić już lilie.Zakupiłam sobie ostatnio biało czarną a zamówiłam czarną.Ten kwiat zawsze będzie kojarzył mi się z Twoją osobą. :bye: :coffe:

Moja działka na Dębowym Lesie 22 Kwi 2013 09:35 #148168

• Joane
  • Joane's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 134
Aniu piękne te iryski. Czy to są te cebulowe? Dostałam na jesieni kilka cebulek jakiś irysków i nie mam pojęcia jak wyglądają. ;) Wysdziłam je w marcu do donicy, wypuściły już kły, ale czy zakwitną?

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Kwi 2013 12:54 #148508

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Jolu Sezon działkowy rozpoczęty ,al :ouch: e na pracę jak na razie :happy: Na przyjemności :drink1: trochę trzeba poczekać,do weekendu majowego :fly:
Wielki dzięki za tą rózyczkę :kiss3: ,bardzo się cieszę,że ją już mam, i już jest posadzona :dance:
Dorbie to fakt,że coraz bardziej wiosennie się robi,caraz bardziej ładnie i zelono,oj jak to wszystko cieszy :P
Marto miodunki lubię,bo ładnie kwitną ,potem ładna zielona kępka,a hiacynty uwielbiam :)
Bożenko ja tez lubię jak coś w ogrodzie kwitnie ;) Tak milej i weselej człowiekowi ;)
MałgorzatkoMargolka wrote:
To prawda, że kompozycje iglakowe sprawiają dobre wrażenie niezależnie od pory roku ,ale ja też nie wyobrażam sobie ogrodu bez bylin .Co roku odradzają się , rozrastają ,kwitną ... powodują, że ogród cały czas się zmienia - uwielbiam je za to , choć często narzekam na ilość plewienia :wink4:
To tak,jak ja ,lubię iglaczki,ale bez bylin nie wyorazam sobie ogrodu,i co raku jest deko inaczej i przez to ciekawiej :P
Moniko Witaj w moim zielony królestwie i zapraszam jeszcze ;)
Lilu moja przylaszczka została przyniesiona z lasu :)
Tosia2 lubię te storkotki bardzo,ale takich wyobrażeń nie miała,ciekawe skojarzenia masz :)
Anetko lilie już posadziłam w ziemię :) a to ciekawe i przyjemne,że komuś beę sie kojarzyła z lilią :wink2:
Joane tak to są irysiki reticulata- cebulowe, ;) Ty wsadzaj je do ziemi, i jak w tym roku nie zakwiną to na pewno na przyszły rok :P

Hosty zaczynają wychodzić z ziemi,pokazuja swoje kły;

i sasanki zakwitaja piękne, włochate ;)

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Kwi 2013 17:21 #148543

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Śliczne te puchatki :)
Aniu, ja też czekam na weekend majowy, trochę więcej wolnego to i popracowac w ogrodzie będzie można więcej.

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Kwi 2013 18:30 #148554

• GreenEvil
  • GreenEvil's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
piekne sasanki :hearts: tez sobie sprawie na przyszly rok :search:

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Kwi 2013 19:52 #148568

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
E tam, e tam praca teraz jest przyjemnością po tylu miesiącach laby :funnyface:
Dzisiaj był piękny dzień do pracy, oczywiście po południu. W godzinach pracy było za ... gorąco :rotfl1:
Majowy weekend za pasem przyjdzie więc czas na relaks przy grillu :drink1: :lev:
Ostatnio zmieniany: 23 Kwi 2013 19:53 przez pamelka.

Moja działka na Dębowym Lesie 23 Kwi 2013 22:29 #148707

• Roma
  • Roma's Avatar
Aniu-na takie widoki jak u Ciebie to ja jeszcze ze dwa tygodnie będę musiała sobie poczekać :(

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Kwi 2013 06:59 #148763

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Aniu na pewno będę u Ciebie częstym gościem. Pięknie Ci wschodzą hosty. Moje jeszcze się nie pokazały.
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Kwi 2013 10:15 #148833

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21
W ogrodzie jest zawsze praca :) Jak będzie pełnia lata to znowu będzie trzeba latać z konewką...

Byliny to podstawa :drink1:
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Kwi 2013 21:13 #148979

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu ja też bardzo czekam na ten weekend majowy,trochę prac jeszcze sie odgoni,miejmy nadzieję,że będzie ciepełko to trochę bedzie czas na odpoczynek w zasisznym miejscu i z naturą obcowanie,,,oj jak ja to lubię :hearts:
GreenEvi tak sasanki są i piękne i bardzo fotogeniczne,,,,zakupuj sobie je koniecznie :)
Jolu fakt,po tylu mieiącach zastoju ,praca czsami dokuczy jakimś bólem ale w większości sprawia przyjemność :)
A na ten Majowy weekend czekam bardzo .. na relaks przy grillu i coś :drink1: i słodkie lenistwo może z naturą,podlądanie moich bocków :)
Roma i u ciebie wiosna rozłyśnie kolorkami i zielenia ,,,i to wszystko będzie nadrabiać i nie nadążysz robić zdjęć :P
Moniko witaj :kiss3: i Hosty u mnie też nie wszystkie wyszły,iine wyszły,inne przebijaja ziemię a inne śpia jeszcze :tongue2
Pawle: masz rację ,,,,w ogrodzie jest praca non-stop,,ja już często sie smieje sma z sibie,ze fajną mam rekreację,,praca,,,i znowu prac :ouch: Tak a w lecie będzie podlewanie,,, :cool3: ale czas na przyjemności tez trzeba wygospodarować uummm,,,na grilek i coś jeszcze :drink1:

Wczoraj zobaczyłam clematisa jackmani,no i oczywiście sobie kupiłam,,,tylko gdzie ja go posadzę :crazy: Ale jak Jola mi podpowiada,siatki u mnie nie brak :happy:
A i dostałam piękny prezencik od Joli--- różyczkę Munstead Wood -- wielkie dzięki :kiss3: i kupiła mi jeszcze moje marzenie -- hortensję vanille fraise :dance:
Ostatnio zmieniany: 24 Kwi 2013 22:09 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Kwi 2013 21:38 #149000

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
To poprosimy fotki jak te cudeńka posadzisz :)

Moja działka na Dębowym Lesie 24 Kwi 2013 22:43 #149028

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Wczoraj zobaczyłam clematisa jackmani,no i oczywiście sobie kupiłam,,,tylko gdzie ja go posadzę :crazy: Ale jak Jola mi podpowiada,siatki u mnie nie brak :happy:

Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie- zawsze pomogą, wyjaśnią, dadzą wsparcie :)

Moja działka na Dębowym Lesie 25 Kwi 2013 23:01 #149380

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Kochani wiosna budzi sie coraz bardziej,,,wszystko rośnie z dnia na dzień,rozkwita,cieczy,,,to wszystko nic,ze czasami nas umęczy praca,ale kwiaty i wszelkie roślinki ,,,ich widoczki piękne nam to wynagradzają,prawda?? :P
Wiosny czarowania ciąg dalszy;

magnolii pękaja paki;

tulipanki zaczynają rozkwitać;

Ostatnio zmieniany: 06 Maj 2013 20:04 przez anabuko1.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, Tosia2

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.565 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum