Shirall, trawnik się skurczył? niemożliwe
to po prostu "fale" go zalały
U mnie teraz ochłodzenie...i dobrze! bo muszę się wziąć za naukę trochę...ostatnio jakoś zupełnie mi nie po drodze.
Katik, tak! obsadzone żurawkami będą piękne, i nie będzie tak widać tych fal...
teraz trochę za wcześnie na przesadzanie, może pod koniec miesiąca się za to wezmę...
Gorzatko... tutaj na początku własnie za dużo tych fal
miałem poprawiać ale musiałbym dorabiać kawałek trawnika z jednej strony, żeby wyrównać do jednej większej fali, więc
to zupełnie nie było w planach, i zostało tak. Może za rok będzie tylko szerokości kosiarki, więc ten rok zostanie tak
Jak żurawki urosną i trawka to zasłoni i nie będzie widać tak tych fal.
Anabuko, mnie też się podoba
w końcu spełniły się moje marzenia o aparacie, ale wciąż
się uczę jak zrobić dobrze zdjęcia. Przy takich maluszkach niestety najlepiej leżeć na ziemi plackiem
Markita, nie na widzę tego...!!! z przyczyn technicznych muszę każdy kawałek darni oskubać z ziemi, bo nie mam
potem czym uzupełnić, i tak kawałek po kawałku się zdziera trawkę, nieraz mam już dosyć, ale idę odpocząć minutkę i znów
teraz już tylko trochę mi zostało w 2 części działki.
No ale trzeba przyznać, że szybko mi to poszło... 3 dni
ale działka inaczej wygląda.
Dorciaj, ja tam się cieszę z ochłodzenia, nie będzie mnie ciągnęło na działkę, może się pouczuę trochę?
ale to by mi musieli chyba dostęp do Oazy zablokować
Ścieżka może za rok się zmniejszy, ale nie mogłem już teraz bardziej uszczuplić, bo tata by zawału dostał
jak wróci na święta z Niemiec
teraz gdy tam pracuje, mam wolną rękę, bo jakby był na miejscu nie poszalałbym chyba aż tak...
on uważa, że mam stanowczo za dużo wszystkiego, czyli wprost przeciwnie niż ja
Patryk, ja już się nie mogę doczekać tych praktyk, lepszych nie mogłem sobie wymarzyć
Ja mam tylko dwa zamówienia ale za to takie, że strach wymówić kwotę
pierwsze przyjdzie pod koniec marca...
a w nim 64 rośliny.
pisałem dzisiaj plan mojej działalności gospodarczej...na przedsiębiorczość, poszalałem trochę
ale miało być kreatywnie i dowciapnie
- kawałeczek pracy:
Gardenia to nowoczesny obiekt skupiający w jednym miejscu centrum ogrodnicze,
firmę zajmującą się projektowaniem i realizacją ogrodów przydomowych, parków, zieleńców miejskich
oraz kompleks restauracyjno - wypoczynkowy, gdzie świeże dania podaje sama Magda Gessler .
W mojej firmie zatrudnieni zostaną absolwenci kierunków przyrodniczych, architektonicznych i biologicznych.
Klienci będą mogli zaopatrzyć się w najlepszej jakości materiał roślinny : drzewa, krzewy,byliny, rośliny wodne oraz egzotyczne,
pochodzące wyłącznie od sprawdzonych producentów, środki ochrony roślin,specjalistyczne nawozy i stymulatory wzrostu.
Dodatkowo mamy w asortymencie bardzo duży wybór narzędzi i maszyn niezbędnych do pielęgnacji ogrodu.
W każdy weekend przewidywane są pokazowe kursy dla całych rodzin, związane z uprawą roślin, układaniem kompozycji okolicznościowych,
sadzenia i przycinania drzew, komponowania roślin do nasadzeń na balkonach i tarasach,
jak również będą prezentowane ciekawostki z życia ogrodowej fauny i flory.
Ciekawym sposobem zachęcania klientów do naszej oferty będą „tanie piątki” – gdzie wszystkie usługi będą tańsze o 10%,
dodatkowo wprowadzone zostaną karty oszczędnościowe, na których będą zbierane punkty za zakupy, które potem będzie można wymienić na towar.
W każdy pierwszy weekend miesiąca organizowana będzie zbiórka baterii, makulatury, puszek oraz butelek,
w zamian odebrać będzie można bezpłatnie określoną liczbę drzew lub krzewów.
jakby ktoś chciał się zatrudnić
Wymagania wobec pracowników:
- ukończenie studiów o kierunku ogrodnictwo, architektura krajobrazu, biologia, botanika oraz inne pokrewne z profilem działalności.
- posiadanie prawa jazdy kat. B i T
- umiejętność obsługi komputera
- solidność, kreatywność, samodzielność
- znajomość języka angielskiego – biegle , niemieckiego –podstawa
Reklama to podstawa
Strategia reklamowa:
Nasza firma postawi na nowoczesną reklamę, która trafia do, jak największej liczby potencjalnych odbiorców.
Będziemy współpracowali z największymi i najbardziej cenionymi programami ogrodniczymi („Maja w ogrodzie”, „Rok w ogrodzie”)
oraz czasopismami („Działkowiec” „Mój piękny ogród” „Kwietnik” ,Przepis na ogród”) w których to nasz wykwalifikowany personel
będzie udzielał profesjonalnych rad i odpowiadał na pytania czytelników.
W telewizji będą wyświetlane spoty reklamowe, w całości opłacane przez sponsorów znanych marek narzędzi ogrodniczych.
Lokalna prasa i radio stale będzie powiadamiało mieszkańców o organizowanych imprezach i wydarzeniach odbywających się w naszym centrum.
Powstanie strona internetowa firmy, na której będzie można dowiedzieć się wszystkiego o naszej działalności
a ponadto skorzystać z fachowych porad, które na bieżąco będą zamieszczali nasi pracownicy.
Centrum będzie miało także profil na portalach społecznościowych typu Facebook ,
ponieważ to teraz najbardziej przystępna do młodych ludzi forma przekazu reklamy.