Gosiu z motylkiem gdybyś jednak chciała pozostawić kiedyś w moim wątku część swojej rozległej wiedzy
wiedz, że nie potraktuję tego jako zaśmiecania wątku
Każdy ma tu prawo podzielić się swoją wiedzą, a nawet niewiedzą ogrodniczą
a nawet nieogrodniczą
Danielo, moim zdaniem w ogrodnictwie nie o ręce chodzi, ale o głowę i serce
Jak ma się dużą ochotę zrobić coś dobrze, wystarczy poczytać, podpytać i zabrać się za wprowadzenie w życie pomysłu
Margolciu, ruch na parapetach dosłownie i w przenośni
Na parapecie słońce nie pojawia się równocześnie: zaczyna świecić od prawej i stopniowo obejmuje pozostałe jego rejony, aż do zaniknięcia z prawej i w ogóle
Ja w tym czasie przesuwam w jego zasięg to, co moim zdaniem najbardziej potrzebuje dobroczynnego wpływu światła i ciepła, o ile jestem wtedy w domu. Lub odsuwam dalej to, co zdaje się być zmęczone nadmiernym nasłonecznieniem.
Będę podpytywać Cię o kard, skoro masz dla niego więcej niż ja serca
Może zarażę się Twoim entuzjazmem
Arcydzięgiel to wyjątkowa roślina, więc na pewno wkrótce zagości w moim ogródku
Patryku, nie jestem jeszcze ani fachowcem, ani wyrocznią w sprawach wysiewu i uprawy czegokolwiek, ale za kilka lat może do tego dojść
Jestem amatorem ogrodnictwa, czyli miłośnikiem, a to korzystna sytuacja dla przyswajania wiedzy przez umysł, bo wtedy chce się wszystko wiedzieć, a nie musi, jak to bywa w szkołach
Nasiona host dostałam od zaprzyjaźnionej hostomaniaczki
która podzieliła się ze mną nasionkami zebranymi w ogrodzie innej zaprzyjaźnionej hostomaniaczki
W przyszłym roku powinnam już mieć trochę swoich, więc chętnie się z Wami nimi podzielę. Jednak, jeśli chce się mieć hosty atrakcyjne z racji smużenia, paskowania czy nakrapiania liści, trzeba zakupić w necie nasiona zebrane z takich właśnie popapranych host czyli host streaked
cdn.