Buuuu...dwa razy pisałam i dwa razy znikał mi net.
Tomku, zarówno wierzby, jak olchy i brzozy rosna w niedalekiej odległości od mojego oczka.Szczególnie olchy gubia teraz liście a przy obecnych upałach wieje spory wiaterek ...Ciekawe,że w stronę mojego oczka?
Poki co, koty nie sa zainteresowane rybkami, może to tez zasługa 'konstrukcji' oczka: nie ma plytszych stref bagiennych, brzeg nagle urywa się i woda staje się głęboka na.80 cm.
Tabciu, aleś mnie rozsmieszyła...
'Der Holle...' i dobroć z łagodnościa?
Toć nic, tylko sztylet w rekę chwytać!
Mozart jest w ogóle dla mnie za krzykliwy.
Zapamiętaj więc miła: Grieg! Tylko Grieg wieczorem i tylko smutek Solveig.
Dla nieznających, w nieco komercyjnej wersji Lenienie się ?
Popieram w całej rozciągłości ! Ostatnio chyba lenię się za dużo : siedzę ciągle nad oczkiem i obserwuję, jak życie w nim wre.
Batmany licznie i bezszelestnie przemykają także u mnie ... jak się z ich obecności cieszę ...a Jedrzejówka wieczorową porą nawet przypomina Gotham.
Tak, lato nieubłaganie mija z każdym dniem.Skad ta data : 23.07.? jakim prawem? Dopiero był maj!
Człek w tym nawale pracy nie zdążył się nawet dobrze zakochać
a już po maju, czerwcu i niemal lipcu.
Ale...nie marudząc ...co dziś?
Dzis przyszły dwie wielkie paki od Fransena, segregowałam hosty dla oazowiczów, jutro je zapakuje i wyślę. Popołudniem, kiedy zawitałam na działkę, stanęłam, jak wryta.
Podczas mojej nieobecności, nieoceniony Marcin zbudował i postawił płotek, który oddziela dryopterowisko
- czy jak nazwać miejsce, gdzie rośnie kilkanaście
Dryopteris filix-max - od olbrzymiego dołu, który kiedyś będzie szambem. Płot jest idealnie taki, jakim go sobie wyobraziłam.
Pomocniku, dzx ...i ujawnij sie w końcu, bo pomyślą,ze zmyślam i nie ma na świecie takich idealnych młodzieńców.
niespodziankowy płotek, o którym wyżej pisałam
moja dzisiejsza porcja fransenek do wysadzenia, szybko stopniała
wrzucona eksperymentalnie do oczka sadzonka marsylii nie zatonęła - utrzymuje się na powierzchni i wypuszcza pastorałki
jak napisała Siberka: "odbicie ogrodu w wodzie oczka też bezcenne', ale można tez pobawić się w Narcyza
przy różowym bagienku
czas do domu
P.S.kto zgadnie, co to?
.