TEMAT: Hanutkowo

Hanutkowo 2013 08 Gru 2013 16:59 #208795

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Gosiu - to się nie sprawdzi. Takim słupkiem był przystanek autobusowy i jak 'widać' na drugiej fotce - nie widać go :lol:

Romciu - Droga przez Kartuzy do dziś jest ledwo przejezdna i jazda samochodem właściwie po całych Kaszubach ma w sobie posmak przygody :lol: Znajomi jechali do nas dzisiaj od strony Słupska i nie dowierzali, że u nas tyle śniegu. Po zjechachaniu z głównej drogi (Szczecin-Gdańsk) szybko przekonali się, że może jednak mówimy prawdę. A z każdym kilometrem było już tylko gorzej :lol:

Teraz mamy -2 i pada deszcz. Jeśli na śniegu w ogrodzie utworzy się warstwa lodu jak ze dwa lata temu, to będzie ciekawie ;)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Hanutkowo 2013 08 Gru 2013 17:28 #208798

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Nie pieści Was przyrodaa, oj nie. A jak tam z wichurami też tak strasznie było? U nas ledwo przypruszyło.

Hanutkowo 2013 08 Gru 2013 19:16 #208812

• dorota
  • dorota's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Paweł (tak w ogóle witaj po mojej długiej nieobecności) jestem w szoku, u nas może z dwa centymetry śniegu w nocy spadło i w dzień stopniało. U Ciebie widoki jak na Syberii , albo wysoko w górach ;)
Pozdrawiam- Dorota
Mój ogród- po prostu

Hanutkowo 2013 08 Gru 2013 19:25 #208815

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Straszne! Ale w Waszym wypadku można chyba powiedzieć, że najgorsze macie już za sobą... Teraz będzie już z górki!

Hanutkowo 2013 08 Gru 2013 19:34 #208819

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam.Ogródek w tle z niebem wygląda pięknie. :bye: :coffe:

Hanutkowo 2013 08 Gru 2013 23:11 #208861

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Hm...
Zadziwiające ,bo moja działka jest w odległości kilkunastu km w lini prostej,
a tyle śniegu nie napadało :eek3:
Piękne widoki! Jak w górach :happy3:

U mnie jedynie ze 30 cm śniegu leży, róże ładnie przykryte ,ale bez kopców-
ta zima przyszła tak nagle.
Zresztą i teraz jest 6 stopni za oknem ,ciekawe ile śnieg poleży....

Hanutkowo 2013 09 Gru 2013 10:56 #208885

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
A ja myślę że jeszcze wszystko przed Pawłem ...jak to wszystko zacznie się topić ...to będzie wiadomo co i Paweł przesiądzie się do łódki . A zapowiadają ciepło aż do świąt ...u mnie dzisiaj +8 dobrze że przestało padać bo błocko straszne .

Hanutkowo 2013 09 Gru 2013 11:04 #208886

• TeBe
  • TeBe's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 897
A ja już wiem, dlaczego u mnie nie padało. Bo kupiłem odśnieżarkę spalinową. Tak samo było z prądem, jak kupiłem agregat, to przerwy w zasilaniu się skończyły :-)
Pozdrawiamy,
Małgosia i Tomek
Ogród Małgosi i Tomka

Hanutkowo 2013 09 Gru 2013 13:55 #208893

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Iwa - sami się pieścimy skoro przyroda tego nie czyni :lol: Wichry były na tyle solidne, że TIRa zpechnęło z drogi ;)

Doroto - witaj po przerwie :) Góry to nie, u nas pewnie coś około 100 m n.p.m :lol: Najwyższa u nas góra (Wieżyca) też nie ma co chwalić się wysokością, choć wyciąg orczykowy na niej jest :lol:

Marto - całe szczęście, że temperatura wzrosła powyżej zera, bo gdyy jescze na ten śnieg spadła warstwa lodu, to zastanowiłbym się nad sensem sadzenia niskich maluchów. W zamian mamy megachlapę i jutro kalosze trzeba będzie zamienić na wodery ;)

Magdo - w ogrodzie to tak najmniej mam 30 cm, a tam gdzie zawiewało, to i prawie metrowe zaspy. Nawet nie chcę patrzeć na to, co się spod nich wyłoni ... Przed furtką na razie wyłoniły się tylko psie kupy. Czuję mord w krwi i jak amen w pacierzu będzie wojna z właścicielami czworonogów :mad2: Część dróg przez naszą wieś nadal nieprzejezdnych.

Ewa - drugi atak zimy pewnie będzie w kwietniu :lol: Do tego czasu wszystko wyschnie :lol:

Tomek - a to jest jak najbardziej logiczne! A jak umyjesz samochód to deszcz za chwilę nie pada? :lol: Na szczęście Ksawery nie spowodował u nas braku prądu i nasz agregat nie okazał się potrzebny, ale w innych częściac naszej wsi ludzie nie mieli już tyle szczęścia i na naprawę sieci czekali ładnych kilka godzin. Swoją drogą współczuję strażakom i ekipom pogotowia energetycznego ...

Hanutkowo 2013 09 Gru 2013 18:37 #208910

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
No to sypnęło nieźle na Kaszubach. :jeez:
U mnie tylko było lekko poprószone śniegiem. Dziś +6, deszcz i śniegu ani śladu. Nawet nie zdążyłem zrobić choćby jednej białej fotki.

Hanutkowo 2013 09 Gru 2013 19:20 #208914

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Zadziwiające ile tego śniegu u ciebie napadało :eek3: zdjęcia jakby z innego kontynentu :) Śnieg może i nie tak straszny dla ogrodu jak dla nas, bo strasznie utrudnia życie, ale mimo wszystko na zdjęciach wygląda rewelacyjnie :) Gorzej już z tym marznącym deszczem, on już może popsuć ogród. U mnie jak na razie szaro buro i nawet śniegu nie widziałem. W zeszłym roku to już drugi śnieg leżał, który jak zwykle, tuż przed świętami stopniał :rotfl1:
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Hanutkowo 2013 10 Gru 2013 11:26 #208959

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Myślę, że poziomem zimy jesteś usatysfakcjonowany :devil1:
U mnie podobnie biało :-) ale w teren na wszelki wypadek nie wyjeżdżałam :devil1: więc aż takich widoków nie podziwiałam. Może ich nawet nie było :think:

Hanutkowo 2013 14 Gru 2013 10:37 #209468

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Po sniegu zostało już ledwie wspomnienie i widać go tylko w miejscach, gdzie go wcześniej zrzucałem. Jak dla mnie to zimą jestem już usatysfakcjonowany i teraz w spokoju oczekuję wiosny :lol: Póki co, to od wczoraj pada, ale nie ma zmiłju! Dlaczego? Poniżej odpowiedź :rotfl1:

Zimowe sadzenie cebul staje się chyba nową świecką tradycją :lol: No ale oczywiście jak zwykle będę się później zarzekał, że to po raz ostatni, że już nigdy więcej itd :rotfl1:

Aparat odszedł nam do nikonowego nieba :( Naprawę wyceniono na tyle, że trzeba będzie rozejrzeć się za nowym :( O nowe fotki będzie więc póki co ciężko, bo robione telefonem (jak powyższa) hmmmm....

Hanutkowo 2013 14 Gru 2013 11:28 #209474

• Adrian89
  • Adrian89's Avatar
  • Platinum Boarder
  • śląsk strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 7964
:flower1: to jak mój canon... też odszedł i posiłkuję się telefonem :evil: Siostra za tydzień przyjeżdża z Holandii i ponoć nakupiła mi różne tulipany :crazy: więc jak śniegu nie będzie to też chyba czeka mnie sadzenie choć jakoś mnie to nie cieszy :jeez:

Hanutkowo 2013 14 Gru 2013 17:02 #209505

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
rispetto wrote:
Zimowe sadzenie cebul staje się chyba nową świecką tradycją :lol: No ale oczywiście jak zwykle będę się później zarzekał, że to po raz ostatni, że już nigdy więcej itd

Paweł, ja kiedyś sadziłam w wigilię i wiosną kwitły ,tylko później .

Hanutkowo 2013 15 Gru 2013 20:25 #209723

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Cebule posadzone i nawet niedużo czasu zajęło :) Więcej natrudziłem się naprawiając szkody po orkanie. Niestety nie obyło się bez ofiar, a szkody widać dopiero po zejściu śniegu :/ Hodowany z takim mozołem tulipanowiec stracił połowę gałęzi :placze:

Coś udało się pstryknąć ;)

I kącik iglasty :)

Hanutkowo 2013 15 Gru 2013 20:29 #209725

• Nemo
  • Nemo's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 215
rispetto wrote:
Cebule posadzone i nawet niedużo czasu zajęło :) Więcej natrudziłem się naprawiając szkody po orkanie. Niestety nie obyło się bez ofiar, a szkody widać dopiero po zejściu śniegu :/ Hodowany z takim mozołem tulipanowiec stracił połowę gałęzi :placze:

Zdajesz sobie oczywiście sprawę że ten hodowany z takim mozołem tulipanowiec to będzie potrzebował tak 1/4 Twojego ogrodu?

Hanutkowo 2013 16 Gru 2013 09:09 #209772

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Jeszcze kilka żółciaków :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.508 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum