TEMAT: Hanutkowo

Hanutkowo 2013 16 Gru 2013 09:13 #209774

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Pawle. :bye:
piękne ujęcia zwłaszcza to 2 i ostanie :bravo:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Hanutkowo 2013 16 Gru 2013 09:33 #209779

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Nie jesteś osamotniony w grudniowym sadzeniu cebul ...ja też po raz kolejny to czynię ...ale to nie moja wina to wszystko przez te wyprzedaże ...jak tu nie kupić 100 cebulek krokusa Remembrance za 12,- albo 50 tulipana Shirley za 15,- .Przegapiłam tylko Calle 50 szt.za 90,- tylko że te już mocno puściły .
Dzisiaj wreszcie pokazała się słoneczko ...nie widziałam go ponad tydzień ...trzeba naładować baterie .

Hanutkowo 2013 16 Gru 2013 11:20 #209796

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
evastyl wrote:
Nie jesteś osamotniony w grudniowym sadzeniu cebul ...ja też po raz kolejny to czynię ...ale to nie moja wina to wszystko przez te wyprzedaże ...jak tu nie kupić 100 cebulek krokusa Remembrance za 12,

Szkody po orkanie chyba każdy znajdzie w swoim ogrodzie-u mnie przestawiły się przesadzane iglaki-wszystkie tak o 45 stopni, przyłączam się do Klubu zimowego sadzenia cebul-gdyby nie atrakcyjna wyprzedażowa cena to bym ich nie kupił(tulipany i narcyzy)po 30 groszy-a może mniej :bad-idea: .Nie będę wzdychał do twojego ogrodu :whistle: bo mnie zazdrość męczy... :pinch: ;) .

Hanutkowo 2013 17 Gru 2013 15:42 #209853

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Ja też w niedzielę znalazłam w garażu zapomniane cebule tulipanów i innych.Posadziłam, bo mi ich było szkoda. Trochę zaplesniałe były niektóre. Nie szkodzi, najwyzej nie wykiełkują.
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Hanutkowo 2013 17 Gru 2013 18:14 #209876

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Wy sadzicie cebule z jesiennej wyprzedaży, a Benek ;) poszedł na całość i już się reklamuje z wiosenną przedsprzedażą! :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Hanutkowo 2013 21 Gru 2013 17:15 #210321

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Aniu - dziękuję i gratuluję wygranej w konkursie żurawkowym :)

Ewa - ja tego nie bardzo rozumiem! Dlaczego wyprzedaże cebul nie mogą być np we wrześniu?! Byłoby tyle czasu na sadzenie! :rotfl1:

Pawle - na szczęście poza tulipanowcem większych szkód poorkanowych nie było ... Trochę tam jeszcze małych sadzonek powyginał, ale to nic. Wszystko już ponaprawiane :) Niby zima za pasem, a u nas całyc zas dodatnia temperatura i tylko czekać aż krokusy zakwitną :lol: Oby tak dalej! Zima już była! :lol:

Danusiu - U mnie część cebyl wylądowało w donicach, bo już nie chciało mi się ich zakopywać :oops: Będzie wiosną miało co kwitnąć na tarasie :)

Gosiu - Benek to rozumiem ten z Allegro? To on taki 'first minute' organizuje :rotfl1:

Problemy aparatowe udało się zażegnać, więc jeszcze ciepłe fotki :)

Ze starej części ...

I z nowej :woohoo:

Nowa rabatka pokazowa w 'nowym 'Hanutkowie'. Na prawo stanie foliak, a na lewo altanka.

Tu na prawo będzie altanka

Kory ciągle brak :( Tartak coś powoli pracuje i nie ma odpadów ;)
Ostatnio zmieniany: 21 Gru 2013 17:22 przez rispetto.

Hanutkowo 2013 21 Gru 2013 17:53 #210325

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Ale maluszki na ostatniej rabacie .

Hanutkowo 2013 22 Gru 2013 21:53 #210459

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale nasadziłeś maluszków! :woohoo: Będziesz miał co robić za parę lat jak podrosną. Będzie na co popatrzeć , bo na razie prawie ich nie widać. :lol: Ja to się bałam posadzić takie małe w gruncie, ze względu na koty, które z uwielbieniem lubią kopać i załatwiać się między maluchami na świeżych grządkach. :mad2:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Hanutkowo 2013 29 Gru 2013 09:03 #211112

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Od tego czasu nic nowego nie posadziłem, ale dzień już coraz dłuższy, więc jeszcze parę dni i nie będę wracał do domu po ciemku :lol:

Tak wczoraj wstawało u nas słońce :woohoo:

Efekt widoczny był ledwie przez kilka minut i dobrze, że akurat rolety osłoniłem, bo bym przgapił ;)

Po takim poranku jak Lucky Luke pojechaliśmy w kierunku słońca, czyli na wschód :lol: A konkretnie w kierunku Warmii :)

No i trzeba było wracać ;-)

Hanutkowo 2013 29 Gru 2013 11:20 #211127

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
W związku z aktualnym położeniem naszej planety, żadne moje okno nie wychodzi na wschód, no i z powodu urlopu długo śpię :rotfl1: wiec takie widoki to dla mnie kompletna egzotyka :devil1: Oczywiście piękna :-)
Obficie Was natura wyposażyła w akweny :jeez: Nie dość, że morze, to jeszcze i jeziora :woohoo:
U mnie tylko jeziora i bagna :devil1:

Nic nie dosadzasz, ale może chociaż coś ukorzeniasz? :whistle: Bo ja tak. Myślisz, że mam cień szansy na ukorzenienie małych iglaczków teraz? :silly:

Edit: Dzięki :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2013 20:06 przez sd-a.

Hanutkowo 2013 13 Sty 2014 10:27 #214912

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
Co tu taka cisza? :ohmy:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Hanutkowo 2013 13 Sty 2014 22:02 #215118

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie. Paweł chyba szczepi teraz albo obsadza nową działkę. Taki pracuś na laurach z pewnością nie spoczął. :coffe: :paper:

Hanutkowo 2013 13 Sty 2014 22:43 #215134

• Roma
  • Roma's Avatar
Romku-ale tam podobno przymroziło i popadało a więc raczej w polu Pawła nie ma :P
Ostatnio zmieniany: 13 Sty 2014 22:43 przez Roma.

Hanutkowo 2013 13 Sty 2014 22:46 #215136

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Może instaluje ogrzewaną szklarnię? :think:

Hanutkowo 2013 13 Sty 2014 22:55 #215143

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Albo zakopał się na "twarzoksiążce" :evil:
Pozdrawiam - Gosia

Hanutkowo 2013 14 Sty 2014 09:33 #215220

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Iwono - dzień już coraz dłuższy, więc z długie spanie będzie towarem coraz bardziej deficytowym :lol: A te akweny to jakieś 150 km od nas ;) Mam kilka bliższych jeziorek, ale tak rzadko tam bywam, że aż wstyd :oops:
Co do ukorzeniania to od dwóch miesięcy próbuję z hortensją, ale skoro do tej pory nie puściła korzeni, to chyba już tylko relaksacyjnie mocy sobie 'nogę' :lol: Na ukorzenianie iglaków chyba trochę za wcześnie, ale przyznam, że sam próbuję, bo ostatni śnieg złamał gałąź w cyprysiku lawsona, więc ją pociąłem na kawałki i wsadziłem do miniszklarenki :lol:

Danusiu - cisza, bo i w ogrodzie niewiele się dzieje. No może poza wychodzącymi krokusami i kwitnącymi pierwiosnkami :lol:

Romku - pogoda sprzyja tradycyjnie w środku tygodnia, a gdy przychodzi weekend to leje od piątkowego popołudnia do poniedziałkowego poranka :lol: I tyle z pracy. W poprzedni weekend (ten po Nowym Roku) było znacznie lepiej, ale popracować i tak się nie udało, bo zrobiłem ognisko paląc stare gałęzie. No a jak ognisko, to musiały być pieczone ziemniaki :woohoo: No i cały czas stałem pilnując, żeby się nie spaliły, więc grabie i łopata leżały nietknięte ;)

Romciu - przymroziło i to jak na dotychczasowe postępy zimy - bardzo solidnie. Było nawet -6, a na trójmiejskich drogach tradycyjnie totalny paraliż spowodowany szklanką. POpadało ze 2 mm śniegu i na razie tyle. Na kolejny weekend znowu ma być ocieplenie

Iwono - no niestety ogrzewanej szklarni chyba nie będzie :lol: A bardzo by się przydała na młode sadzonki ...

Gosiu - blisko :lol: Nie taki diabeł straszny jak go niektórzy malują ;) Chętnych zapraszam :)

W przerwie pomiędzy kolejnymi ulewami udało się pstryknąć parę zdjęć :)

Hanutkowo 2013 14 Sty 2014 11:37 #215246

• Roma
  • Roma's Avatar
Jeśli to są styczniowe fotki to ja jestem w szoku.Teraz jak na dłoni widać jak iglaki w określonym czasie potrafią upiększyć ogród. :bravo:

Hanutkowo 2013 14 Sty 2014 11:54 #215249

• Bart78
  • Bart78's Avatar
  • Gold Boarder
  • 2
  • Otrzymane dziękuję: 162
Pawle :) ogród prezentuje się wspaniale
co to za świerk na 4 zdjęciu?
pozdrawiam
Bartosz