TEMAT: W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 30 Kwi 2014 22:38 #250278

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Marta, rozpuszczaj wici........ :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Ewa, taka pigwowcówka jest rewelacyjna, skoro nawet niedosłodzone zniknęło...... :drink1: , świetne tez lekarstwo przeciw anemii.......tylko procenty sie nie zgadzają......... :rotfl1:, piwonie juz tuz tuż.........?

Iza, skąpa jestem po zimie. :bad-idea: ......wysiewy mają się różnie, zależy co.......część nasion została w szufladzie......część sama sie wysiała i rosną grzecznie na grzędzie.......mam tu jakąś dokumentację ale ogólnie plany szeroko zakrojone zostały mocno okrojone....... :happy-old: ,Twisty Baby ma piekne ażurkowe listeczki, ciekawe ile podrosnie.........

Marta, araukaria ma sie dobrze, dostała kolejny rok życia a my szansę na okrywanie przed zimą..... :tongue2: zdjecie araukarii masz na myśli? to jutro........może byc tęcza w zastepstwie........?

tcza002.jpg

tcza003.jpg

tcza005.jpg

tcza006.jpg

tcza007.jpg

tcza008.jpg

tcza009.jpg
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): dodad, futrzasta, piku, waldek727, Adela

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 01 Maj 2014 07:58 #250355

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Ewo,

dotarłam z rewizytą. Masz cudowny ogród i jeśli pozwolisz będę zaglądać :bye:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 01 Maj 2014 09:23 #250409

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Kiedyś myślałam, że podwójna tęcza to wielka rzadkość, ale widuję taką przynajmniej raz w sezonie. A widok za każdym razem wspaniały :)
Piwonie lada chwila, co rusz do nich zaglądam :) Najprędzej pokażą się chyba majowa i koperkowa.

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Maj 2014 22:21 #251333

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
No chwała Bogu, że tęcza była, to jakichś zdjęć się doczekaliśmy! :rotfl1:
Mam pilne pytanie, kiedy następna? :rotfl1:
A może by tak szczęśliwie nad araukarią się rozświetliła, taką mam prośbę... :lol:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 04 Maj 2014 19:20 #252812

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Moni, dziekuję i zapraszam jak najczęściej........ :thanks:

Ewa, M zrobił alarm z tęczą w tle :rotfl1: ,wezwana niczym do pozaru popędziłam uwiecznić......tymczasem tęcza się namysliła i .........podwoiła... :bravo:

Marta, nastepna tęcza niedługo........zapowiadają gorący weekend, burze........to i tęcza objawi się.......ambona potrzebna aby połączyć tęczę z araukarią..... :rotfl1: prośby masz nierealne............ :happy:

Pierwsze 2 dni maja spędziłam w ogrodzie.......plewienie... :evil: :evil: :evil: ,trzecie juz.....niestety para rąk to za mało na moje włości......brakuje czasu. Fotek zaledwie kilka, bateria znów padła.....muszę kupić nową bo słabo trzyma :club2:
Stwierdzam przy okazji, że moje fotki nie zachwycają........czy gust mi sie wyrobił czy straciłam wenę..... :jeez: :hammer:

araukaria001.jpg

araukaria002.jpg

araukaria003.jpg

araukaria008.jpg

araukaria010.jpg

araukaria011.jpg
Ostatnio zmieniany: 04 Maj 2014 19:27 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): waldek727, EmTe

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 04 Maj 2014 21:02 #252921

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Ta przestrzeń :woohoo: Porządek :woohoo: Piękne miejsce i piękne zdjęcia.
Marudziłam na pigwówkę-dziś odwiedzili mnie kuzynostwo i nasłuchałam się miliona komplementów na temat degustacyjnych resztek pigwówki (mały słoiczek po przecierze pomidorowym ocalał ;)). Wychodzi na to, że powinnam dokupić wiele pigwowców :rotfl1:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 04 Maj 2014 21:03 #252923

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Oj, po prostu marudzisz, fotki piękne, to co na nich też...
Araukaria w ogrodzie to jest jednak coś! Coś, co świadczy o wielkiej pasji właścicieli, no wiem, że tu raczej o pasji właściciela i to raczej byłej ;) Nie wiem, czy byś sobie życzyła odrodzenia tej pasji, bo tak Ty rządzisz niepodzielnie... :)
Nad wszystkim panujesz prócz chwastów? To ja mam tak samo :)
Ewa, a co to już tak na biało kwitnie obok araukarii?

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 04 Maj 2014 22:21 #253026

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Ewa, nie fotki mają zachwycać tylko to co na nich :teach: I zachwyca... :flower2:
A nie wiem czy zwróciłaś uwagę ale ta druga tęcza jest odbiciem pierwszej...
Ostatnio zmieniany: 04 Maj 2014 22:23 przez futrzasta.

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 04 Maj 2014 23:13 #253071

• Firletka
  • Firletka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 433
sierika wrote:
Stwierdzam przy okazji, że moje fotki nie zachwycają........czy gust mi sie wyrobił czy straciłam wenę..... :jeez: :hammer:

...wiesz co , Ewa ? Powinnaś była napisać " moje fotki mnie nie zachwycają ", bo odwiedzający Cię mają inne zdanie :bravo: .Przywykłaś do tego poziomu i szukasz już czegoś więcej. To tak jak z ogrodem i jego aranżacją, łącznie z wypełnieniami - chcemy czegoś nowego, tylko czasem lepsze jest wrogiem dobrego , choć... poszukiwania są motorem postępu.

artam wrote:
Ewa, a co to już tak na biało kwitnie obok araukarii?

Ja wiem ! Ja wiem ! :idea2: Też mnie zaciekawiła. Kalina koreańska .

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 05 Maj 2014 19:02 #253475

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa, dziekuję za uznanie :thanks: ,pigwowce dokupuj sukcesywnie, są w ofercie przeróżne....kolory kwiecia coraz to piekniejsze......wyobraź sobie zadowolenie kuzynostwa po wiekszej ilości trunku, niech to będzie natchnieniem :rotfl1: do zakupów.

Marta, przygladałam sie wczoraj araukarii i poczułam dumę niemalże mysląc, że chyba niewiele ich w gruncie w naszym kraju....... :devil1: , to białe cos to jak słusznie Firletka zauważyła kalina koreańska.......oszałamiała mnie zapachem podczas wytężonej pracy......chwasty niech piekło pochłonie....... :evil:

Jaguś, obejrzałam tęczę wiele razy bo zawsze zachwyca na nowo.....masz rację z tym odbiciem.......

Firletko :kiss3: za dobre słowo......

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 05 Maj 2014 23:33 #253699

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Witaj Ewo!
Masz bardzo interesujący ogród, pięknie skomponowane zestawienia, zadbane roślinki i ciekawe kształty rabat obrysowane linią idealnego trawnika. W dodatku wszystko tworzone w zgodzie z naturą i z niewymuszoną elegancją. Jak w angielskich ogrodach, ktore kocham miłością bezgraniczną.
Będę zaglądać jesli pozwolisz. Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 06 Maj 2014 19:14 #254062

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu, dziękuję bardzo za tak cenne słowa :thanks: .......Będziesz zdziwiona gdy powiem, że Twój ogród znam bardzo dobrze?.....te kute elementy przyciagały moja uwagę bo rzadko widuję taka konsekwencję i piekne wykonanie, estetyka.......zaciekawiona co tam nowego wymyslałaś często wpadałam.....w połączeniu z zielenią dają niesamowite wrażenie,zapraszam zagladaj kiedy tylko zechcesz....

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Maj 2014 10:16 #254435

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Tęczowo ogrodowo prześlicznie :woohoo: , nie narzekaj więc Ewo tylko pokazuj więcej :lol:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Maj 2014 13:37 #254525

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Ewo, Twoja araukaria świadczy o tym, że nie ma takiej roślinki, która nie czułaby się dobrze w Twoim ogrodzie!
Wiem, co czujesz, bo też jestem dumna z mojego cedra, chociaż oczywiście - zachowując wszelkie proporcje :)
Twoje fotki są bardzo ładne, ale rozumiem, że czasami naoglądamy się w niektórych wątkach wspaniałych, pół profesjonalnych zdjęć, robionych wypasionymi aparatami i też nam się marzy...No, cóż, można dążyć do doskonałości - i w ogrodzie, i w fotografowaniu :think:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Maj 2014 14:44 #254551

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Bardzo ładne foty Sieriko, :flower2:
po prostu z czasem nam opatruje się nasz własny ogród. Ja mam czasem tak, że też już widzę że gorzej idzie, tego "błysku" brak. Ale nie można się poddawać. Od pewnego czasu staram się robić zdjęcia z miejsc, z których nie robiłam, ujęcia jakich nie było, trochę pomaga, a i dostrzec można nowe, fajne miejsca.
:)

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Maj 2014 14:52 #254556

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Ewo,
Tym bardziej mi miło, że trafiłam do Ciebie. Nie miałam pojęcia, że tylu anonimowych gości mnie odwiedzało :oops:
Ogród to w pewnym sensie obraz naszej duszy, więc ilekroć poznaję nowe zakątki ogrodowe, zyskuję wirtualne bratnie dusze…i oby tak dalej ;-)
Ogrodowy "złom" upodobałam sobie na początku i ciągle go przybywa. Mama zaraziła mnie tą pasją i tak już zostało :oops:
Do napisania :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Maj 2014 20:19 #254781

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesiu :kiss3: ,pisałam w Twoim wątku, że wzeszła mi 1 stipa Jana......i tak sie cieszę.......mam nadzieję na dorodna sadzonkę :whistle:

Dalu, Twój cedr jest cudowny......masz szczęście,że cieszy oczy.....kiedys w moim mieście pani posadziła taki cedr, miał juz kilka metrów.......kosztował majatek i nie ma w tym przesady, niestety tamtej zimy nie przezył.......była bardzo mroźna :unsure:

Danielo przyznaję Ci rację, zresztą u kogos bardziej sie podoba.....wielu z nas tak ma jak obserwuję na forum :rotfl1:

Kasiu, taki złom chętnie widziałabym w swoim ogrodzie.........ale po pierwsze wykonawca, po drugie koszty w koncu to nie chińszczyzna...... :think:

Spacer po ogrodzie dostarczył mi dzis ogrrrrrrrromnej radości, otóż zakwitła mi piwonia Fan Tan.....miała tylko jeden pąk ale sadzona była miesiac temu..... :woohoo: i kwitnie, dobrze, że po kilku latach zdecydowałam się kupic ją i tak sobie myslę czy w sierpniu nie dokupic....piękna kepa w szybszym tempie......

fantan008.jpg

fantan009.jpg

fantan010.jpg

fantan015.jpg

fantan013.jpg

fantan014.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Adela

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 07 Maj 2014 20:23 #254783

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Rzeczywiście piękna ta piwonia :woohoo: . Ja akurat mocno piwoniowa nie jestem ;) , praktycznie wszystko, co mam dostałam :lol: , ale kępę takiej piękności mogłabym mieć i nawet za nią zapłacić :happy3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.622 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum