TEMAT: W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 25 Maj 2014 22:55 #264158

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ciekawe, ciekawe ;) , bo tak się składa, że ja też się za tydzień wybieram z Elsi :happy4:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 25 Maj 2014 23:18 #264170

• Firletka
  • Firletka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 433
sierika wrote:

Adrian witam, 31 arów.......ale dla mnie ważna tylko część niewidoczna/prawie/dla obcych.........

Ewa...to co dopiero tam musi się dziać skoro tu , w części udostępnionej w necie, takie widoki nam podajesz ?

No cóż ja mogę powiedzieć ? Pięknie. :flower2:
Szczęściara z Ciebie ,że ostnica wyszła. Moje poległy. Guzik z wysiewów. Jest tylko to , co samo się wysiało. I to jest najwigorniejsze. Nie trzeba wokół tego chodzić, samo rośnie.
Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2014 23:20 przez Firletka.

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 29 Maj 2014 20:19 #265951

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Myślałam Ewciu ,że obejrzę już kwitnienie pięknej Gartentraume ,ale ani widu tych cudnych kwiatów .Moją też oblazły Ogrodnice i fajnie ją urządziły :placze: a do tego deszcze i zimnota brrr.Ciekawe jak się jutro będzie prezentować ,czy warto jej będzie strzelić fotę
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2
Ostatnio zmieniany: 29 Maj 2014 20:20 przez jagoda5214.

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 30 Maj 2014 23:38 #266566

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Widzę, że tu posucha... A czytam, że strumienie róż być powinny :)
Mam duży problem ze zdrowotnością róż - o zbieraniu listków mowy nie ma... Chyba uruchomię odkurzacz ogrodowy a po kwitnieniu sekator...

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 20:45 #267796

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Witajcie w deszczowy dzień........czuję w kościach 3 dni przepracowane w ogrodzie.....przede mną....... :jeez: ,jeszcze mnóstwo do zrobienia.......pogoda nie rozpieszcza.....z upałow i burz wskoczyliśmy w zimno......mokro......czyli wszystko w normie.... :ouch: .....przepraszam zagladajacych, że tak mało zdjęć...czekam na wielkie kwitnienie a róże czekają w pączkach......i tak sobie czekamy wspolnie....... :hammer:

Moje nowe irysy.....bez zachwytu.......
pataustin006.jpg

pataustin007.jpg

oprócz tego

pataustin005.jpg

Baptysję lubię, nawet udało mi sie wyhodować z nasionek 5 roślin......hurrrrrrra

pataustin008.jpg

Nie wiem czy bardziej podoba mi się sałata rzymska........czy donica, w której rosnie.......
:whistle:

pataustin022.jpg
Załączniki:
Za tę wiadomość podziękował(a): marzenaF

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 20:57 #267808

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dlaczego Ci się nie podobają nowe irysy? Te na drugim zdjęciu w odcieniach różu śliczne!
Baptysja z nasion sukces! A czy jakieś inne sukcesy wysiewowe są? Jak te nasionka z Wielkiej Bry ;) , jak to mówią?
Ja zgodnie z przewidywaniami sukcesów nie odniosłam oszałamiających, jednak na gotowe trzeba mi iść ;)
Sałata to nie jest od podobania się! ;)

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 21:00 #267813

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
Twoje róże teraz się napiją, od czwartku idą upały - będzie wybuch różanego kwitnienia. Sałata w pancernym rydwanie :) . Irysy na drugim zdjęciu są czarujące, więc im nie imputuj Ewo droga... No i gratulacje z powodu własnoręcznej baptysji . Ciekawa jestem co też jeszcze z Twoich siewów wynikło.
Swoją drogą... Muszę zaglądnąć do mojej baptysji - chyba nie kwitnie ... Kupowałam sadzonkę-chyba dwa sezony temu, a kwitnienia nie widzę:dazed: Za to amsonia - jeden kwiat. Słownie jeden :rotfl1:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 21:01 #267814

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Chciałam zadać to samo pytanie, co Marta ;) . Dlaczego nie podobają Ci się TAKIE PIĘKNE IRYSY :ohmy: ?
Ja też czekam na róże, ale tym bardziej teraz pokazuję wszystko inne, bo potem to już na pewno się nie załapią :happy3:

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 21:16 #267834

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa Cornelia jest warta posiadania......odcienie morelki i ta oobfitość kwiecia.....

Pamelko i ja czekam.......a jest tych metrów sporo......jeszcze chwilka........

Marta i Marta.....jedna pojechała druga nie.......co się odwlecze......

Firletko.....słusznie, najlepsze to co samo zadba o siebie..........
Jadziu, Gartentraume obrodziło w pąki ale muszą byc smaczniejsze od innych bo robale je zeszpeciły....... :jeez:

Iza, z tymi grzybami.....w ubiegły mroku miałam plagę plamistości.......więc zabrałam sie ostro za opryski sodowe....owszem kilka plam było tu i ówdzie ale mam wrażenie, że opadanie tych dolnych listków spowodowała susza.....a dawała sie juz we znaki....jednolicie żółte były...kupiłam nawet na to konto porządny opryskiwacz, dokładnie pryskałam górę i spód, pedy i ziemię wokół.........oj przyłożyłam się :happy-old: ,zobaczymy co wyniknie........

Marta, najbardziej podoba mi się biały z pomarańczową bródką........z wielkiej Bry....rosną aminki, łoboda......najlepiej marchewka i mizuna.....muszę napisać, że kiełkują pewnie...przynajmniej w 90%, choc dalie w 100%.....nie żałuję zakupu.......jeszcze nie wszystko siałam.........

Iza, wyrosły mi 3 nitki ostnicy Jana..... :bravo: a amsonie posadziłam sztuk 3 i.........narazie są......

Marta,mam róże na zdjęciach ale raczej pojedyncze......zastanawiam sie jak ująć mi przyjdzie taka ND........V........toz to ma merty w każdą stronę swiata.............
Ostatnio zmieniany: 02 Cze 2014 21:21 przez sierika.

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 21:18 #267836

• aptenia
  • aptenia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 44
Witaj Ewo! Cudnie u Ciebie :woohoo:
Mam pytanko gdzie kupilas nasionka babtysji?
Pozdrawiam gorąco bożena

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 21:23 #267843

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Witaj Aptenio.....nasiona miałam zebrane z własnych sadzonek........nie pamietam czy mam jeszcze ale jesienia możesz liczyć.......
Ostatnio zmieniany: 02 Cze 2014 21:34 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, aptenia

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 21:39 #267875

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
Żółknące dolne liście to objaw suszy, też już w tym roku zaliczyłam ;) Do wędrującej po ogrodzie plamistości zaczynam się przyzwyczajać - ot, po prostu tak to jest. Opryski sodą na plamistość są OK. Mleka dodaję do oprysku przy mączniaku prawdziwym. Ale wobec mączniaka rzekomego jestem bezsilna. Do tej pory pokazywał się dopiero jesienią, a i tak szkody były duże. Trochę się obawiam tego świństwa...

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 21:50 #267895

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Nigdy maczniaka nie miałam........i niech tak zostanie........zdjęcia tak sie ładują, że po 15 minutach.......nie ma ich, pozostaja w załącznikach..... :jeez: może jutro będzie lepiej....... :evil:
Ostatnio zmieniany: 02 Cze 2014 21:52 przez sierika.

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 22:11 #267928

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
O, widzę sposób na własną sałatę :lol: , bo w gruncie nie mam szansy zdążyć przed ślimakami ;)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 22:11 #267929

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Irysami wszystkimi się zachwycam, bo nie mam i u mnie rosnąc nie będą. Z reszta tak samo jak baptysia - miałam i nie kwitła trzy lata - poszła do ludzi. To zdecydowanie rośliny lubiące piachy.
Pat Austin zachwycająca. Trzymam wciąż dla niej miejscówkę :) Ostatnia w ogrodzie :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 22:14 #267934

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Ewuniu masz prześliczny ogród piękne i ciekawe rośliny zachwyciłam się różami...

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 22:26 #267946

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesiu, miejsca mało to kombinuję..... :rotfl1: ,posadziłam dzis niteczkę ale chyba wysadzę i 2 pozostałe, chodze koło nich jak nawiedzona i zaklinam by rosły............ :rotfl1:

Dorota, Pat Austin kwiaty ma cudne i trudne do zdjęcia.......dzis w mżawce oddały kolor.....,że sie tak wyrażę...jednak niczym człowiek po spożyciu ma trudności z trzymaniem pionu.....duże ciężkie kwiaty na wiotkiej gałązce........

Alinko, dziękuję.....myślałam o Tobie ale jeszcze nie dotarłam.....w tym sezonie chroniczny brak czasu...a na róże dopiero zaproszę........ :)

W moim ogródeczku różyczka rośnie.........i inne 02 Cze 2014 22:45 #267956

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Ewa, zdjęcia mi się nie ładują, ale zaglądam do załączników bo jest co podziwiać!
Piękne różyczki i jakie zdrowe! Oby tak dalej…wiesz, ja też nigdy dotychczas nie miałam mączniaka rzekomego na różach..oby to był pierwszy i ostatni raz :jeez:
Baptysja to dla mnie nowinka, śliczna! :flower2:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.701 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum