Dorotko to że ona takie niby nie stłoczone to jest tylko wina zdjęć, w rzeczywistości większość z nich tłoczy się i wchodzi na sąsiadki, na dokładkę wyłazi na ścieżki i zaczepia przechodniów. Bardzo dobrze widać to z bliska jak są poplątane ze sobą i z towarzystwem.
Ślimaki dokarmiałam już od wczesnej wiosny więc większość roślin mam w całości. Dzisiaj odnalazłam białą jarzmiankę, jest duża i szykuje się do kwitnienia, kiedy ona tak wyrosła że ja nie zauważyłam
Jarzmianka 'Ruby Cloud' po rozkwitnięciu robi się jaśniejsza
i taka bezimienna
Aniu na każdy spacer serdecznie zapraszam
Kwestia róż, ich odmian czy imion to temat rzeka. Poszczególne odmiany mają swoje cechy charakterystyczne po których je można rozpoznać. Remontantki to róże historyczne powtarzające kwitnienie i trudno je odróżnić od portlandek czy burbonek, nawet ja się nie odważę tego zrobić, trzeba ufać danym podawanym przy ich opisach.
Rutę na pewno posadzę wśród róż, już mam tak dużo różnych ziółek więc i taką fajną rutę też zaproszę. Innym razem postaram się wkleić zdjęcia z różnymi dziwnymi roślinkami obok róż.
Dynie z dziwnymi wzorkami są dwie odmiany,
dynia piżmowa ma właściwie więcej białego niż zielonego
dynia szafirowa lub szafranowa, bo pomieszały mi się te imiona, białe ma tylko wzdłuż nerwów
Zdjęcia są sprzed tygodnia, jutro muszę zrobić nowe bo plantacja dyń powoli zaczyna wychodzić z ram
Odwzajemnia pozdrowienia dla stadka
W końcu wyszłam na spacer wśród róż, przy okazji porobiłam zdjęcia w innym oświetleniu, było lekkie zachmurzenie i w południe nie było zbyt ostrego słońca.
Druga strona jodły kalifornijskiej
Widoczna na tych zdjęciach róża Eden Rose dostała rurę zamiast podpory, ale i tak pod ciężarem olbrzymich kwiatów schyla się prawie do ziemi
Widok na całość od północy, bardzo rzadko udaje się zrobić zdjęcia z takiego ujęcia.
Spokojnej nocy i bardzo kolorowych snów ...