Witam wieczorową porą w bardzo zimną i deszczową porę roku, czy to na pewno ma być lato
W domu tak zimno, że napaliliśmy w kominku co mojemu M. zdarza się chyba raz na 10 lat
Do ogrodu prawie nie wychodzę bo zewsząd kapie woda, tyle tylko co po jakieś zielsko do zjedzenia
Ewo mam nadzieję, że mnie się nie da tej kocimiętki wyplewić, bardzo mi się podoba.
Ewuś już zapisałam nasionka na listę, tylko proszę o przypomnienie bo w nawale spraw nie gwarantuję za swoją pamięć.
Wilgotne dni to ja mam ciągle
Krzysiu bo jarzmianki są dość drogie, taką bezimienną kupiłam od forumki i jest bardzo ładna, to ta jasna. Chętnie mogę podesłać nasionka zebrane po kwitnieniu.
Kasiek sadzonki waleriany kupiłam od forumki, ładna jest ale ostrzegam przed zapachem, całkowicie nie pasuje do róż
smród gorszy od gnojówki z pokrzyw
Aguś a co to jest słońce
co prawda dzisiaj czasami przebłyskiwało wśród ciemnych chmur ale wyraźnie mi go brak
Byliny to idealne rośliny do każdego ogrodu jako wypełniacze.
Dana witam i zapraszam
Wiesiu dynie mam pierwszy raz za sprawą Ani Adasiowej i jak dotąd bardzo mnie cieszą.
Waleriana to moja nowość ale pewnie się rozsiewa, o 'wspaniałym' jej zapachu pisałam Kasi, jakbyś sadziła to gdzieś daleko, żeby tylko widzieć
Jadziu aurę mamy taką samą, a i w ogródkach podobnie wygląda.
A gdzie byś sadziła Marthę, widziałaś jaki to potwór
Z cięciem dałam sobie spokój, nie przepadam za zimnym prysznicem
Te dynie mają być jadalne, a co z nich będzie to się okaże
Tym razem zapraszam na spacer wokół cyprysika nutkajskiego, oczywiście sprzed paru dni bo dzisiaj to już jest obraz nędzy i rozpaczy
na pierwszym planie cała w pączkach
Creme