TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 08 Lis 2015 11:28 #412493

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Madziara chyba masz rację ,że to są szafirki. Liście krokusów inaczej wyglądają . Ciekawe co będzie z krokusami bo prawdopodobnie przy sadzeniu róży mogły znaleźć się na dnie dołka a to dla nich zdecydowanie za głęboko. Tak to jest ,jak się nie pamięta co gdzie rośnie i sadzi się piętrowo. :happy:

Amarant jestem już pewna,że to szafirki. Dziękuję za zdjęcie. Trochę narozrabiałam z drobnicą cebulową :jeez:

Monika-Sz radosnego bimbania :) a snopeczki i kokardki ,to tak jak porządki, nie uciekną. ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Iny 09 Lis 2015 11:21 #412637

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
Witam wszystkich skrytoczytaczy. Taka aura,że trudno się zmobilizować,żeby coś skrobnąć.
Deszczowo ,pochmurno ale ciepło. Taki leniwy ,jesienny dzień. :) Nawet psu nie chciało się samemu wyjść do ogrodu, więc musiałam mu towarzyszyć . Przy okazji parę zdjęć zrobiłam. Już też u mnie jesiennie się zrobiło.

buczek przepięknie się przebarwia

na granacie zostały tylko owocki

jest też tak

i tak też jeszcze jest :)

Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, annawu, Amarant, VERA, Monika-Sz, zanetatacz

Ogród Iny 09 Lis 2015 16:07 #412657

• Forumowa Żabula
  • Forumowa Żabula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3492
Piękne widoki. :hearts: Inuś, nie wiesz może czy trawkę Red Baron też powinno się tak związać?
Dobrego dnia. Pozdrawiam.

Ogród Iny 09 Lis 2015 16:34 #412671

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
Krysiu, ja swojej nigdy nie wiązałam. To nie jest trawa rosnąca w kępie i pewnie starsze okazy byłoby trudno związać. Chociaż widziałam na Forum bardzo ładnie związane . :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Forumowa Żabula

Ogród Iny 09 Lis 2015 17:25 #412682

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Czy owoce granatu mają szansę jeszcze dojrzeć, a może już nadają się do konsumpcji :wink2:

Ogród Iny 09 Lis 2015 20:11 #412713

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
Mrówko to już chyba wszystko na co jest stać owocki granatu. W tym roku i tak są wyjątkowo duże i jest ich dużo. Nigdy ich nie próbowałam. Są jadalne ale niesmaczne.(tak mówią ;) ) Jak zaczną się regularne przymrozki ,to roślinka pójdzie do piwnicy i zapadnie w sen zimowy. Owocki zrzuci tak jak listka.
Za tę wiadomość podziękował(a): mrówa

Ogród Iny 10 Lis 2015 15:36 #412813

• Madziara
  • Madziara's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 392
A ja sie bede klocila,bo owoce granatu sa pyszne,troszke takie cierpkie i fajnie strzelaja w buzi :P ,ale ja je lubie :yummi:
Ciekawi mnie tylko,czy one dobrze dojrzaly :think:
Inus sprobuj :teach:
Serdecznie pozdrawiam,Magda :)

Ogród Iny 12 Lis 2015 14:36 #413189

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Granaty ogólnie są pyszne ,ja je bardzo lubię .Pytanie ,czy one w naszym klimacie też takie dobre .
Ale z drugiej strony lato było bardzo słoneczne ,więc może ,może .Ja Ci radzę Inuś skosztuj :flower1:

Ogród Iny 15 Lis 2015 18:45 #413808

• zielonajagoda
  • zielonajagoda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6025
Pięknie powiązane trawy, moje czekają, szkoda mi je już wiązać tak pięknie wyglądają i szumią na wietrze, pomysł ze wstążeczkami super, kolorowo, mi się też świątecznie skojarzyły a nie dożynkowo :)

Ogród Iny 25 Lis 2015 16:07 #415419

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
Madziara Nowinka jakoś nie mam odwagi spróbować tych maleńkich granatów :) Mieszkają już w domku ale owoce nadal są na drzewku. Może jeszcze się skuszę ;)

tilia66 wstążki na trawach to nie mój pomysł. Podpatrzone w innych ogrodach . :)

Paweł brzoza już bez liści więc zrobiłam jej parę zdjęć. Trochę na zdjęcie jej gałęzi nakładają się drzewa z placu zabaw ale chyba widać co jest co :) Dla orientacji płot ma 2,20 .

Przez ogród przeszedł już przymrozek a twardzielki nadal kwitną :)

temu maleńkiemu fiołeczkowi zupełnie się pokręciło

pokazują się obrazki włoskie

takie śliczne bombki kupiłam w A . 18zł za 2 szt. to trochę dużo ale i tak nie mogłam się opanować :)

A tak się bawię wieczorami - niedługo święta

Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Amarant, VERA

Ogród Iny 25 Lis 2015 16:21 #415422

• annawu
  • annawu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 534
Inuś bombeczki cymuś :hearts: pamiętam, że kiedyś takie gwiazdeczki wykonywałam, ale czy dziś popełniła bym takie, :think: chyba nie, całkowicie wszystko zapomniałam i jak za to się zabrać :wink4:
Pozdrawiam Ania
Zapraszam do mojego ogrodu

Ogród Iny 25 Lis 2015 20:36 #415476

• broja
  • broja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Ogród od nowa
  • Otrzymane dziękuję: 981
Ale bombki :ohmy: prawie hrabiowskie :bravo: coś mi się widzi, że dokupisz jeszcze kilka :rotfl1: :rotfl1:

Ogród Iny 26 Lis 2015 00:07 #415534

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Inuś, bombki bardzo efektowne, ale te włoskie obrazki jeszcze ładniejsze! :woohoo:
Nie znam tej roślinki, jak długo ją masz? Możesz coś o niej więcej napisać? :flower1:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród Iny 26 Lis 2015 11:51 #415575

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
annawu ja też kiedyś w pradawnych czasach ;) robiłam z dzieciakami różne dekoracje na choinkę. W ubiegłym roku sobie o niektórych przypomniałam ( dziecko sąsiadki potrzebowało do szkoły :) ) i tak zaczęłam . Na szczęście jest internet i np. na tipy.pl można znaleźć różne gwiazdeczki ,sopelki i śnieżynki. Fajna przypominajka. Tak mnie to wciągnęło,że parę dekoracji zrobiłam do dekoracji okien.

broja bombaski fajne ale więcej nie kupię. Przez lata nagromadziłam ich tyle,że mogę własny sklep otworzyć. :happy: A jeszcze jak zobaczę taki rarytasik ,to nie mogę się opanować i kupuję.

Robaczek Kasiu, obrazki włoskie ( Arum Italicum) mam już tak długo,że nawet nie pamiętam ile to już lat upłynęło :) Kiedyś dostałam z wymiany kilka sztuk i tylko ta jedna roślinka chciała u mnie rosnąć. To ciekawa roślina. Teraz wypuszcza liście i tak sobie rośnie całą zimę ( cudnie wygląda w śniegu ). Na wiosnę liście zamierają a roślina zakwita groniastym pomarańczowo -czerwonym kwiatem. Moja tylko raz pokazała kwiat. :( Jak kwiat przekwitnie ,to roślina zasypia do późnej jesieni .
Za tę wiadomość podziękował(a): annawu

Ogród Iny 28 Lis 2015 01:45 #415892

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Inuś witaj, spokojnie można ją ciachnąć,,,tylko.....muszę zobaczyć jak tu narysować białe kreski na zdjęciu.... :think: :devil1: :rotfl1: ....z racji wieku nie jestem ,,dzieckiem WiFi'' :rotfl1:
Ktoś na Forum napisał że jak się zetnie ,,czubek'' brzozy to drzewo umrze..... :think: ....no cóż...a myszy z kurzu się legną Panie.... :devil1: :tongue2:

Ogród Iny 28 Lis 2015 06:50 #415897

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Inuś bombki przepiękne, miło mieć na choince taki rarytasik :)

Paweł ma rację - ścinanie czubka brzozie nie szkodzi.
Ja ścięłam i moja brzoza zupełnie się tym nie przejęła i spokojnie rośnie dalej :)

Ogród Iny 28 Lis 2015 08:18 #415901

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Ktoś na Forum napisał że jak się zetnie ,,czubek'' brzozy to drzewo umrze..... :think: ....no cóż...a myszy z kurzu się legną Panie.... :devil1: :tongue2:
A ślimaki z mokrych liściów :P ...

Potwierdzam Inuś, nasza brzoza była skracana już dwukrotnie i ciągle żyje, a lat ma sporo.

Te obrazki włoskie faktycznie fajne :woohoo: !
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Ogród Iny 28 Lis 2015 18:59 #415944

• Qra
  • Qra's Avatar
Witam serdecznie.
Kokarda niby tak niewiele ale efekt zacny, godny naśladowania. Do nas dziś słoma na chochoły przyjechała więc może do pasmanterii trzeba będzie się udać i kupić belę kolorowych tasiemek :) Dziękuje za pomysł.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.669 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum