Konrad, najgorsze są początki, kiedy jeszcze niczego nie ma, a Twój ogród jest już bardzo dobrze obsadzony i nie masz na co narzekać
Ja mam jeszcze dużo do zrobienia i pewnie nigdy nie będę do końca zadowolony z efektu.
Ale to dobrze, bo ciągle można coś zmieniać
Marku, witam
tak to jest, kiedy chce się mieć wszystkie rośliny
Taki gąszcz daje schronienie wielu stworzeniom
Marto, jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz, wysiej
Tym bardziej, że nie słyszałem o innej odmianie nikandry i chętnie zobaczę
Ewo,
mam tylko kilka funkii rozrośniętych, reszta to nowe nabytki, niektóre bardzo wolno się rozrastają.
Jedna miała nawet rok przerwy, już myślałem że przepadła, a ona po roku wystartowała, jakby nigdy nic
Wiosenne kwiaty dla Ciebie:
Aniu, ten dereń rośnie u mnie bardzo dobrze bez specjalnych zabiegów, można nawet powiedzieć, że przerósł moje oczekiwania
Do tego wypuszcza odrosty korzeniowe, na szczęście stosunkowo blisko pnia. Kwiatów nigdy nie miał, nawet nie wiem czy one kwitną. Główną ozdobą są liście.
A kupiłem go w pobliskiej szkółce, niestety nie mają oferty wysyłkowej. Ale ja jestem tam często i wypatruje nowości
Mam strasznie dużo zdjęć i czasem ciężko coś znaleźć, nie mam więc dobrych zbliżeń
Gosiu, dalie rosną u mnie o wiele lepiej niż róże, więc wybaczam im to wykopywanie. Czasem nawet to lubię, bo każdego roku mogę z nich ułożyć inną kompozycję.
Klonów mam sporo, ale większość jest jeszcze mała.
Gdyby wszystko rosło bez opamiętania, to pewnie niedługo wszędzie byłby cień, no ale w końcu od czego mamy sekatory
Klon palmowy 'Butterfly'