Witam, na początek dzisiejsze przebiśniegi
Siberio, nie chciałabyś widzieć, jak teraz wyglądają rabaty daliowe
Ubiorek dostaje część pąków już na jesień, jak zima jest łagodna to kwitnie dość szybko, a w międzyczasie dostaje kolejne pąki o właściwej porze
Nie wiem co to za odmiana, chyba zwykły, tylko się mu coś miesza po prostu
Zobacz u Ewy (Ewogrod) ona ma już kwitnący.
Tak przy okazji, czytałem Twojego bloga i postanowiłem w tym roku posiać pomidorki
Kasiu, trochę brakuje mi cebulowych, bo iglaki są owszem, ładne, ale były całą zimę takie, a chciałbym już coś nowego
Twojej wiosny i tak nikt nie przebije
Ewo, dawno Cię nie było
U mnie jest wszystko później, w porównaniu do okolicznych ogrodów, bo las daje cień.
Jednak w innych częściach kraju wiosna przychodzi później. Mam nadzieję, że już niedługo wszyscy będziemy mieli wiosnę
Dagmaro, taki już urok górskiego klimatu
Ale z drugiej strony, u nas też może jeszcze sypnąć śniegiem i zaszkodzi to rosnącym już roślinom.
A u Ciebie jeszcze wszystko śpi, a potem jak wszystko naraz zakwitnie będzie pięknie
Aniu, witaj
Na pierwszym zdjęciu jest dereń biały, przybarwiony na czerwono, po lewej śliwowiśnia, a z tyłu, żółtopomarańczowa samosiejka czeremchy amerykańskiej. Na drugim zdjęciu jest perukowiec podolski
Nornica ładna tylko na zdjęciu
Gosiu, rzeczywiście to zależy głównie od zimy, ale również od stanowiska. Na suchym zimują najlepiej.
Ja w tym roku nie obcinam, bo ładnie wyglądają
A na koniec wawrzynek, który zaczyna kwitnąć