Marto, staram się sadzić większe ilości, chociaż najczęściej mam tylko po jednej sztuce, bo szkoda mi miejsca
Rododendrony są zimozielone, zimują w gruncie, pięknie kwitną i zdarzają się wśród nich małe rarytasy. Czyż to nie są cechy idealnej rośliny
A jeśli już o małych roślinach mowa, to moja nowa rabata zaczyna się zapełniać
Romo, są różne odmiany szafirków, te akurat nie wypuszczają liści już jesienią i przez to lepiej wyglądają. Można też obciąć te zasuszone liście, tak jak radzi Genia.
Geniu, nie przepraszaj, bo bardzo dobrze zrobiłaś, każda rada jest potrzebna, tym bardziej, że ja tak rzadko tu zaglądam
Siberio, teraz w ogrodzie tak dużo się dzieje, że wykorzystuję każdą chwilę by tam pojechać, nawet w tygodniu.
Dopiero przed chwilą wróciłem, musiałem jeszcze podlać rozsady, których na szczęście jest coraz mniej, bo powoli wszystko wywożę na ogród
Krzysiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, dla Ciebie tulipany:
Ewo, susza w moim ogrodzie podobnie jak u Ciebie, ale jakoś daję radę.
Chociaż tak wcześnie chyba jeszcze nie musiałem podlewać.
Ostnice koniecznie posadź, ona lubi suche miejsca, będzie się pięknie rozrastać
Kasiu, w przypadku tej ostnicy odpowiedź 'a'
Ta kępa właśnie zaczyna swój trzeci sezon
Myślę jednak, że posadzenie kilku ostnic razem da podobny efekt, u mnie pełno siewek rośnie obok siebie
Gosiu, mnie właśnie ten kolor zachwycił przy zakupie, a dopiero w tym roku się okazało, że on tak wcześnie kwitnie
Skoro nie lubisz czerwonego, to może różowa czeremcha przypadnie Ci do gustu:
Krysiu, to będą chyba moje ulubione tulipany, bo nawet po przekwitnięciu są ozdobą na rabacie.
Te jeszcze kwitną:
A teraz rododendrony:
Daniela
Moerheim
Goldbukett
Gartendirektor Glocker