Edyto, Nishan kwitnie u mnie pierwszy raz, ale oprócz kwiatów bardzo ozdobne są jego liście, ciemnozielone i błyszczące
.
Ewo, u mnie też różaneczniki nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa, chociaż już ponad miesiąc trwa ich kwitnienie.
A przecież na nich ogród się nie kończy
.
Agnieszko, bardzo się staram, żeby na tej jałowej i suchej ziemi cokolwiek rosło bujnie
.
Na szczęście, lata użyźniania ziemi, przynoszą powoli efekty.
Pokazywana teraz część to najstarsza i najbardziej gęsta, więc cieszy mnie, ze się podoba
.
Danielo, u mnie kolorów nigdy nie brakuje, w zależności od pory roku kwitną inne rośliny.
Myślę że największy wysyp kwiecia nadal przed nami
.
Wendko, dziękuję, bardzo się cieszę że zaglądasz, Roseum Elegans dopiero teraz jest w pełnym rozkwicie
.
Dagmaro, czasem potrzebna jest taka zmiana, teraz mam wszystko co lubię
.
Zorro dopiero dzisiaj wystawiła listek nad ziemię, już się zaczynałem martwić.
Teraz trzeba trzymać kciuki żeby była zgodna i ładnie się rozrosła.
Jedna dalia od Ciebie ma już pączki
.
Małgosiu, witaj
. Aż musiałem cofnąć się do zdjęć, żeby zobaczyć gdzie pokazywałem dużego tamaryszka
.
Niestety nie rosną u mnie najlepiej, widziałem dużo ładniejsze okazy. Ale lepszy taki niż żaden
.
Rzeczywiście teraz jest czas azali i rh, ale niebawem zakwitną inne kwiaty
.
Wiesiu, właśnie taki kolorowy ogród lubię
. Ktoś może powiedzieć, że jest za kolorowy.
Ale przecież całą zimę jest szaro, w mieście szczególnie, więc chociaż w sezonie trzeba nacieszyć oczy kolorami
.
Beato, witaj
. Pracy jest strasznie dużo, szczególnie teraz.
Na szczęście bardzo to lubię, przynajmniej chwilowo odeszła mi ochota na kupowanie roślin i powiększanie rabat
Kasiu, większości nie przycinam, ale nie wszystkie.
Myślę że to kwestia gustu czy chcesz mieć soczyście zielone, czy mogą być przez pewien czas suche źdźbła.
We wzroście nie robi im to żadnej różnicy
.
Dana, dziękuję, Twój ogród też mi się podoba, super że otworzyłaś wątek
.
Też się pewnie powtarzam, ale mało czasu i zaległości na forum mam straszne, zimą będzie co nadrabiać
W ogrodzie nadal sucho, pracy dużo... a widoki jak poniżej:
Taragona
Percy Wiseman
Nova Zembla i Alfred
Pearce`s American Beauty
Tu razem z Roseum Elegans
Nie samymi rododendronami człowiek żyje