Witam wszystkich gości
Ewo Nowinko, cieszę się, że zaglądasz
Trawy mają w sobie to coś i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu.
Siberio, widzę, że okulary założyłaś nie na marne.
Z tym śniegiem to nie tak szybko,
nie tylko on jest biały
. Na razie tylko przymrozek zabielił dachy.
A że dużo białego to napisałem dlatego, że w domu też biało
Grudnik zakwitł
Iglaki stanowią szkielet ogrodu, jednak całe lato pozostają w „cieniu” rozkwitających kwiatów
A w zimie, stanowią główną ozdobę ogrodu.
Trochę się ich nazbierało, głównie jałowców, ponieważ sadziłem ich duże ilości, szczególnie na początku.
Jest ich ogromna różnorodność, dobrze współgrają z otaczającymi ogród sosnami, do tego są niewymagające i chciałem, żeby cokolwiek już rosło
Roseum Elegans to najstarszy z moich rodków. W sumie mam ich 16, z czego 12 kupione w ciągu ostatnich dwóch lat.
Rh Silberwolke
Glocker zaraz po posadzeniu, i od razu podkreślam, że więcej zdjęć już nie znajdę.
Sibierio, nie przypominam sobie, jak Homebush wyglądała po deszczu.
Przegoniłaś mnie po wszystkich zdjęciach z okresu kwitnienia i nie znalazłem. Więc albo do końca wyglądała ładnie, albo po prostu nie było wtedy deszczu.
Znalazłem jeszcze jedną azalię, niestety zapomniałem nazwy, ale mam zapisane… gdzieś tam.
Gosiu, brak miejsca to najgorsze, co może nas spotkać. Wbrew pozorom, wiem coś o tym,
nie na wszystko mogę sobie pozwolić.
Jednak nie narzekaj na swój trawnik. Włożyłaś w niego wiele pracy i jest teraz dużą ozdobą ogrodu
Gdybym ja mógł mieć taki, na pewno było by go więcej.
Jeśli chodzi o samosiejki, to nawet gdybym chciał, nie byłbym w stanie ich dopilnować. Dlatego teraz udaję że tak miało być.
Wiesiu, witaj
Lepiej nie chowaj głowy, bo u Ciebie takie piękne krajobrazy, że szkoda by było ich nie oglądać.
Rośliny rosną swoim tempem, nawet się tego nie zauważa.
Gdy patrzę na swoje rośliny, czasem wydaje mi się, że od zawsze takie były, dopiero na zdjęciach widać, jakie zmiany potrafią zajść, nawet w ciągu jednego roku!