TEMAT: Ogród Aguniady cz. 3

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 18:27 #379055

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Janusz, oglądam i pozdrawiam wszystkich :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 18:45 #379056

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
U nas sucho jak w pieprzniczce, o deszczu mogę tylko poczytać u Was :sad2: albo sobie :placze:
Skaldów słuchałam, za to młodzieży już nie. Ale oglądałam całą drugą część poświęconą Jeremiemu Przyborze, ładne było ale nie wszyscy wypadli dobrze, szkoda ;)
Meczów z zasady nie oglądam bo przeważnie nie warto ;)

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 20:46 #379079

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór! :bye:

Wynik meczu imponujący, zwłaszcza że w drugiej połowie Gruzini bardzo zdecydowanie cisnęli.
Lewandowski ma u mnie czystą kartę - słowem, zrehabilitował się za wszystkie nieskuteczne występy w reprezentacji.
Milik - klasa, wielkie brawa.
W sumie, z przyjemnością obejrzeliśmy ten pojedynek.

Majutek, ja mecze oglądam, ponieważ kocham sport, a piłkę nożną (na poziomie) w szczególności.
Dziś było nieźle - na pewno Twoi mężczyźni potwierdzają :)
Skaldowie ok, ale młodzież - byłam zawiedziona.
Dziś nie wiem co będzie. Super Jedynki to dla mnie zagadka.
Oglądam z braku laku, krótko mówiąc.
Januszu, jak pomeczowe wrażenia? :)
Bogusiu, ale dziś skwar mieliśmy, prawda?
Dobrze, że wczoraj mocno podlało...
Sieriko, jak tam dziś pogodowo? Dogrzało? :)
Aszko, w dużej mierze się z Tobą zgadzam festiwalowo.
Popadało u nas wczoraj, ale dziś pełen skwar!

Mimo wysokiej temperatury, skosiłam dziś trawnik (bez kosza, mulczując), wcześniej rano wsadziłam kilka bylinowych doniczek, ogłowiłam też rododendrony.
Podlałam doniczkowe, ciut wychwastowałam...
Może jutro uda się coś jeszcze zrobić.

Udanego wieczoru!
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2015 21:02 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 21:03 #379082

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Jestem zakochana w moim cosmosie podwójnie pierzastym :hearts:
Liczę, że mi się pięknie rozsieje i za rok będą kolejne sadzonki...

Oto i on (wiem, powtarzam się, ale w innym, porannym ujęciu :)):

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 21:56 #379108

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Ciągle bez jakiejkolwiek kropli wody z niebios :cry3:
Moi mężczyźni byli dzisiaj na rolniczej wystawie i załapali się tylko na końcówkę.
Te dzisiejsze Superjedynki są na takim poziomie jak cała polska muzyka ;)

Kosmos w każdej odsłonie jest śliczny, tylko potrafi urosnąć do potwora zagłuszającego wszystko w koło :flower2:

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 22:05 #379112

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Zgadzam się z Mają ;) , ja siewki kosmosowe eliminuję bezlitośnie :P , zostawiam z 5 sztuk na cały ogród, a potem i tak mam miliony nowych siewek :happy3:

U nas dziś prawdziwe piekło :mad2: i to beż żadnego wspomagania wodą z nieba :pinch: , nie padało wczoraj, nie zapowiada się dzisiaj, a Accu... na jutro tylko 50% daje :placze: . Dobrze, że chociaż towarzystwo ogrodnicze dopisuje zawsze :P

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 22:38 #379137

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 62
Aga, kosmos piękny, bardzo je lubię, choć u mnie nie rozsiewają się, w przeciwieństwie do naparstnic i jarzmianek, no ale nie można mieć wszystkiego. Dzisiaj sąsiadka kupiła piękną dziewannę w Józefinie, choć droga bo 15 złotych, to chyba się skuszę, bo naprawdę zjawiskowa była.
Dziś było upalnie, choć nie odczułam tego mocno, rowerowaliśmy dziś dobre 7 godzin z przerwą około godzinną, byliśmy m.in. w parku w Radziejowicach, Luśka dała radę, co było dla nas zaskoczeniem. Jutro najpierw dopingujemy Damiana w zawodach pływackich, potem w remizie są dni Żabiowolskie, których Luśka pewnie nie odpuści. W międzyczasie skończę przerabiać pierwsze 15 kg truskawek, a w garażu czekają dziś zerwane czereśnie (będzie kompocik). Słowem zaczęło się słoikowanie.
W ogrodzie nic nie robię, bo nie ma nic do robienia, w warzywniku też luz, choć zbieram truskawki, poziomki, za trzy dni będę miała pierwszą cukinię.

Czekam na Górniakową, ciekawa jestem co zaśpiewa, bo nowości chyba żadnych nie ma?

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 22:56 #379145

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Bogusia, dobry wieczór :kiss3:
Poszaleliście dziś - ja bym na rowerze przez tyle godzin nie dała rady. Ledwie dziś zniosłam koszenie - serducho w niezłej tachykardii było ;-)
Na szczęście już się zregenerowałam. Jutro mogą tylko ręce boleć, bo nożycami cięłam przekwitnięte lilaki Palibin - ależ mi nasmieciły!
Liczę, że w lipcu zakwitną ponownie - już gdzieniegdzie widzę zawiązki kwiatostanów.
Jeśli chodzi o dziewannę, to czytasz mi w myślach :) A jaki kolor sąsiadka kupiła? Bo ja poluję na taką bladołososiową.
Józefina w niedzielę czynna? ;-)
Fajny dzień się Wam jutro zapowiada. Ja spędzę go w ogrodzie, ale też trochę porządku muszę zrobić w domu.
Dziś gotowałam kompot truskawkowo-rabarbarowy, była też pyszna młoda fasolka szparagowa... Targ w N. jest bardzo fajny - nieduży, można bez problemu zaparkować, a warzywa i owoce świetnej jakości i bardzo niedrogie.
Możemy się umówić jak będziesz chciała, w którąś sobotę :)
Górniak nie wiem co zaśpiewa, ale lubię na nią patrzeć i w sumie słuchać też. Styl muzyczny nie mój, ale talent dziewczyna ma przeogromny.
Martulu, bo Tobie wszystko w milionach siewek się rozsiewa :P
Ja takiego szczęścia nie mam, poza berberysami i pęcherznicami ;-)
Czy uśmiechałam się już do Ciebie o siewki kosmosów? :devil1:
Nie?
To jeszcze się uśmiechnę :D
Marta, jak u mnie zapowiadają 50% deszczu, to jest zawsze - głowa do góry :)
Majutek, ja kosmosy mam po raz pierwszy... ta delikatna biel i przepiękny układ kwiatów mnie urzekają.
Chodzę i patrzę, co chwila ;-)
Superjedynki - po_raż_ka!
Życzę deszczyku nocą!
Januszu, wstydu nie było - mecz z pewnością zagraliśmy z zaangażowaniem.
Ja oczekuję, że drużyna reprezentacji gryzie trawę, a wiadomo jak to u nas zwykle bywa...
Dziś możemy być w pełni zadowolenie, zwłaszcza, że rywale nam sprzyjają :)

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:03 #379149

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
No popatrz, a jak u mnie zapowiadają na 50% to nigdy nie ma :rotfl1: :crazy: :hammer:

Jak zelżeją upały, to coś podeślę ;) , moje mogą być pełne lub rurkowate, albo nawet zwykłe, czyli puste :happy3: , będziesz miała emocje oczekiwania :devil1:

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:09 #379154

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Martulu, w takim razie mamy inną moc przyciągania deszczu ;-)
Żeby nie było, ja wolę słońce... deszczyki najchętniej nocą :) O, to wręcz ubóstwiam ;-)
W kwestii siewek, piszę się na wszystko... a werbenki będą? :devil1:

Nie, ubóstwiam Mariolkę - ona powinna dostać Superjedynkę, cycuś ;-)

Jezus Maria, Donatan i Maryla............

EDIT: świetny występ Natalii!
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2015 23:21 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:21 #379161

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
Aga, nie wiem co to za odmiany dziewanny były, na pewno nie żółte, sadzonki wyglądały pięknie, w poniedziałek wybadam temat, w niedzielę nie pracują niestety. Zwrócę uwagę na te bladołososiowe, w tym kolorze to na pewno widziałam tam w zeszłym sezonie naparstnicę. Ja na targ ostatnio jeżdżę tylko do Mszczonowa, bo mięso staram się już w piątek kupować w Tarczynie, bo w sobotę w tym sklepie to dzikie tłumy są i sceny dantejskie niemalże. Coraz więcej pozyskuję u siebie na wsi: mleko, jajka, teraz truskawki i czereśnie - to rwane na zamówienie, zaklepałam już maliny i ogórki, będą też czerwone i czarne porzeczki... Do Grodziska w soboty nie jeżdżę, bo ostatnio wyłapałabym mandat za parkowanie, ale panowie ze straży odpuścili mi. Wkurzyłam się bo mandaty i punkty to mogę łapać na trasach, których robię mnóstwo latem, a nie za parkowanie. Mam gdzieś targ organizowany przez miasto w taki sposób, że nie ma dostatecznej liczby miejsc parkingowych, a straż krąży, jakby miała limit mandatów do wypracowania, poza tym coraz więcej ulic załatwia sobie ten znak co nawet nie wiem dokładnie oznacza, ale parkować tam nie można, bo mieszkańcy zaraz dzwonią po straż.
Fasolki jeszcze nie jadłam, a uwielbiamy.
Lilaków w tym roku nie tnę, olewam temat, rh i azalii też nie wyskubuję. Doszłam do wniosku, że w parkach tego nie robią i kwitną, więc niech sobie radzą. Wystarczy mi zabawy z pomidorami i różami.

Górniak talent faktycznie ma, podobnie jak Steczkowska, szkoda tylko, że pierwsza nie śpiewa nic nowego od wielu lat, a druga jak zaśpiewa to właściwie tylko chyba sobie, bo ja jej słuchać nie mogę. Słowem nie wykorzystane cztery oktawy jednej i drugiej pani, marnują się. Ale pooglądać je lubię, choć Steczkowską chyba bardziej.

Umówić się musimy, koniecznie i to już niebawem najlepiej.
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2015 23:22 przez Bogulenka.

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:34 #379166

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Aga, czy aby na pewno piszesz się na wszystkie siewki :devil1: ? Mam tego towaru naprawdę sporo :happy3: , werbenki są, a jakże, choć rozdaję wiadrami :rotfl1:

Natalia też mi się podobała ;) , wreszcie ktoś z głosem i charakterem :silly:

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:35 #379168

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Bogna, w takim razie mogę się uśmiechnąć o dziewannowo-naparstnicowe zakupy?
Jakby co, jestem w pon pod telefonem...
Do Grodziska też ze względu na parking nie lubię jeździć, a dwa, za dużo dla mnie ludzi.
Super, że masz takie sprawdzone źródła pozyskiwania...

Steczkowskiej nie trawię, a popatrzeć mogę, jak nie śpiewa ;-)

Martulu, na wszystkie nie, może na pięć :devil1:
..i werbenki, tylko po kryjomu przez PanemM, bo on protestuje gdy chcę patyki w g* wsadzać :devil1:
Natalia była świetna - nowatorskie brzmienie, a wokal - bardzo lubię...

Patrycja - tragedia :mad2:

...o, moja ulubienica - Maja Hyży :mad2:

Dżizas...
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2015 23:39 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:41 #379174

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
No, to fakt, Steczkowskiej nie da się słuchać, zresztą to chyba nic się nie zmieniło od samego początku.
Patrycja porażka, Maja też do bani, choć śliczna z niej dziewczyna. Temat naparstnic i dziewanny zbadam w poniedziałek, około 16, wtedy wiozę Luśkę na zajęcia z recyklingu i zamiast sterczeć pod domem kultury to prysnę w krzaki.

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:43 #379175

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dzięki Wam się dowiem chociaż, co w Tv..piszczy ;) Z tego co czytam, to nie warto się ciągnąć na pięterko do "odbiornika".. :think:

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:45 #379176

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Widzę, że mamy podobny gust :happy3: , ja mam jeszcze ulubieńca o nazwie Grzegorz Hyży :rotfl1:

Rozumiem, że po pięć sztuk z każdego rodzaju siewek jakie u mnie występują :devil1: ? Drugie tyle dostaniesz "w gratisie" :rotfl1:

Ogród Aguniady cz. 3 13 Cze 2015 23:50 #379178

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Martulu, ja też widząc Grzegorza H. mam ciary... (nie mogę wstawić emotikonki ziejącej piekielnym ogniem - wyczerpałam limit na tej stronie, czy co?)
Jak mi przyślesz za dużo, to możesz być pewna że się odwdzięczę milionem berberysiątek :P
Mariolka vel Kryspin rządzi :D
Moniko, mamy o czym gadać, więc chyba warto oglądać...
Bogna, super - będę czekać na cynk :hug:

EDIT: WTF is Michael Vega i co on tu robi <ogień piekielny> ?
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2015 23:54 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 14 Cze 2015 00:04 #379183

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
Koncert coraz bardziej wciągający, chyba się do sypialni śladem mego M odmelduję. Wolę rano wstać, ptasich treli posłuchać, słuchu tak nie drażnią, choć ostatnio ciężki tydzień był, bo moi sąsiedzi taras robili i od 6 do 19 jazgot, ale nic to zrobią to będzie zrobione.

No i gdzie ta diva co to na nią czekam i noc zarywam?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.530 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum