Dzień dobry!
Zimno dziś i wietrznie. A u Was?
Na ogrodzie niewiele zrobiłam w tym tygodniu, ale chcę nadgonić w weekend, jeśli się uda.
Mam przede wszystkim sporo cięcia (krzewy i róże), no i koszenie czeka... Muszę w przyszłym tygodniu zrobić także drugą turę oprysku na mniszka.
Kasiu, szkoda, że Cię tam nie będzie
Zrobimy jakąś relację na pewno - Gorzata, Bogna i ja, z przyległościami
Jeśli chodzi o dziewannę, to jest to odmiana Dark Eyes, kupowana w Józefinie (przez Bogusię). Ciemny kwiatuszek, to czekoladowy kosmos (z Ponderosy).
Wczoraj aura przyjemna, dziś już chłodno!
Gorzaciu, staram się nastroić, chociaż jak pisałam
na stronie, jest tak sobie. Jednak do poniedziałku jeszcze sporo czasu - wydobrzeję
Super, że setlista obiecująca! Zaraz sprawdzę, co i jak
Aneczko, dziękuję za polecenie konkretnej fasolkowej odmiany.
W sumie, nie przyszło mi nigdy do głowy, by na targu pytać, jaką kupuję. Dobrze wiedzieć!!
Kochana, nicejską sałatkę robię na bazie sałaty rzymskiej, tuńczyka z puszki (idealnie, gdyby zgrillować świeżego steka z tuńczyka), jajek w ćwiartki, czarnych oliwek, czerwonej cebuli w krążkach, ziemniaczków ugotowanych i pokrojonych w kostkę, do tego koniecznie anchois i kapary. Dressing składa się z oliwy z oliwek, musztardy, soku z cytryny oraz szczypiorku i czosnku. Całość przyprawiam jeszcze do smaku solą morską. Czy podawać szczegóły, czy już będziesz wiedziała, jak ją zrobić?
Proporcji nie podaję, bo ja zawsze robię 'na oko'
Pozdrawiam gorąco, dziękując za serdeczne słowo i przyszłe nasionka!
Joli, dziękuję i zapraszam bardzo!
To mała seria dla Was, z życzeniami dobrego piątku, piąteczku, piątunia!