Dzień dobry!
Jestem już po obchodzie w ogrodzie... życie powoli się budzi - widać pączki na lilakach, forsycjach, tawułach szarych, niektórych klonach. Hortensje ogrodowe zostają listków, a rozchodniki zaczynają wypuszczać zalążki łodyg z liśćmi. Widziałam też kilka krokusowych szczypiorków, ale ogólnie cebulowe jeszcze śpią. Zresztą, niewykluczone, że kret-bestia z którą w tym roku mamy do czynienia, zniszczył mi większość cebulowych
Prace ogrodowe miały się dziś dziać, ale póki co jest zimno i nie ma słońca.
Poczekam, bo w takich warunkach trochę mi się nie chce pracować.
Pojadę za to na konie
Aha, ptaki śpiewają jak szalone!
Krysiu, popołudnie rezerwuję sobie na zwiedzanie Twoich parapetów
Później napiszę Ci na pw w sprawie aparatu.
Magdo, fotografowanie we wnętrzach jest dla mnie dość trudne, ale postaram się tak Nisię na zdjęciu uwypuklić, żeby wiernie oddać dzieło mistrza
Jeśli wyjdzie, pochwalę się, jeśli nie, zdjęcie pójdzie do szuflady
Dario, odbierałam wczoraj córkę dość późno, zatrzymałyśmy się na wsi, zgasiłyśmy światła w aucie i oglądałyśmy niebo - pięknie było, a jak gwiaździście!
Kasiu, weekendy powinny trwać tydzień, nie uważasz?
Ja zwykle tyle sobie zaplanuję, że czasu na odpoczynek nie wystarcza.
A człowiek coraz starszy i odczuwa trudy korpo-stresu.
Cóż...
Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem zdjęć!
Nie jest super, ale nie od razu Rzym zbudowano. Ćwiczę, staram się - może coś z tego kiedyś będzie.
Z cienistą rabatą startuję pod koniec marca... jestem umówiona na początek kwietnia na odbiór roślin, ale wcześniej muszę wszystko przygotować, wytyczyć, zedrzeć darń, zrobić obrzeża. To będzie bardzo ciężka, ale mam nadzieję owocna praca.
Udanego dnia w ogrodzie!
Ino, wybacz mi proszę, że nie odpowiedziałam na Twój post. Jakaś pomroczność rzuciła mi się na oczy.
Kochana, najpierw miedzian, ze trzy dni przerwy, i dopiero promanal. Promanal to substancja oleista - jeśli zastosujesz go jako pierwszą, to miedzian nie wniknie w strukturę gałązek.
Przygoda na drodze przypomniała mi, że wobec natury i warunków pogodowych trzeba zachować pokorę połączoną z ostrożnością.
Dobrego dnia!
Parę migawek z ogrodu... niestety słońca niet, więc obrazki nieco smutne, ale co tam.