TEMAT: Ogród Aguniady cz. 3

Ogród Aguniady cz. 3 20 Lut 2015 23:34 #342071

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Uciekamy stąd :dry: bo właścicielka ,,obdarzy'' nas patelnią.... :devil1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 00:02 #342079

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Patelnia, jak patelnia.. ja bym się bała obiektywem oberwać. Nie czytałeś, że obiektyw jest makro :blink:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 00:09 #342082

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
:think: MAKRO POWIADASZ TAKIE ZDJĘCIE TO ZAMYSŁ FOTOGRAFA.... :blink: :wink4:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 00:14 #342086

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
makro.. czyli duży.. tak, jak makroelementy,, czy to makro przy castoramie :funnyface:
Ty się nic a nic nie boisz.. :think: ? ZObacz, a pierwszy dałeś hasło do odwrotu :P

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 00:15 #342087

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Makro wbrew pozorom jest raczej mikro, z odwzorowaniem 1:1, ale jakbym przylozyla tele... :P

Się Państwo rozgoszcza - ja idę spać, bo wstaję o swicie do koni ;-)

Reszta jutro. Pa!

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 00:20 #342089

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguniada wrote:
ale jakbym przylozyla tele... :P
:rotfl1: a nie mówiłam, że coś się znajdzie ;)

Dobrej nocy!

Paweł, jeszcze z sentymentem wspomnisz patelnię ;)
Ostatnio zmieniany: 21 Lut 2015 00:21 przez Monika-Sz.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 10:05 #342135

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Jestem już po obchodzie w ogrodzie... życie powoli się budzi - widać pączki na lilakach, forsycjach, tawułach szarych, niektórych klonach. Hortensje ogrodowe zostają listków, a rozchodniki zaczynają wypuszczać zalążki łodyg z liśćmi. Widziałam też kilka krokusowych szczypiorków, ale ogólnie cebulowe jeszcze śpią. Zresztą, niewykluczone, że kret-bestia z którą w tym roku mamy do czynienia, zniszczył mi większość cebulowych :mad2:

Prace ogrodowe miały się dziś dziać, ale póki co jest zimno i nie ma słońca.
Poczekam, bo w takich warunkach trochę mi się nie chce pracować.

Pojadę za to na konie :hearts:

Aha, ptaki śpiewają jak szalone! :hearts:

Krysiu, popołudnie rezerwuję sobie na zwiedzanie Twoich parapetów :)
Później napiszę Ci na pw w sprawie aparatu.
Magdo, fotografowanie we wnętrzach jest dla mnie dość trudne, ale postaram się tak Nisię na zdjęciu uwypuklić, żeby wiernie oddać dzieło mistrza :) Jeśli wyjdzie, pochwalę się, jeśli nie, zdjęcie pójdzie do szuflady :)
Dario, odbierałam wczoraj córkę dość późno, zatrzymałyśmy się na wsi, zgasiłyśmy światła w aucie i oglądałyśmy niebo - pięknie było, a jak gwiaździście!
Kasiu, weekendy powinny trwać tydzień, nie uważasz?
Ja zwykle tyle sobie zaplanuję, że czasu na odpoczynek nie wystarcza.
A człowiek coraz starszy i odczuwa trudy korpo-stresu.
Cóż...
Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem zdjęć!
Nie jest super, ale nie od razu Rzym zbudowano. Ćwiczę, staram się - może coś z tego kiedyś będzie.
Z cienistą rabatą startuję pod koniec marca... jestem umówiona na początek kwietnia na odbiór roślin, ale wcześniej muszę wszystko przygotować, wytyczyć, zedrzeć darń, zrobić obrzeża. To będzie bardzo ciężka, ale mam nadzieję owocna praca.
Udanego dnia w ogrodzie!
Ino, wybacz mi proszę, że nie odpowiedziałam na Twój post. Jakaś pomroczność rzuciła mi się na oczy.
Kochana, najpierw miedzian, ze trzy dni przerwy, i dopiero promanal. Promanal to substancja oleista - jeśli zastosujesz go jako pierwszą, to miedzian nie wniknie w strukturę gałązek.
Przygoda na drodze przypomniała mi, że wobec natury i warunków pogodowych trzeba zachować pokorę połączoną z ostrożnością.
Dobrego dnia!

Parę migawek z ogrodu... niestety słońca niet, więc obrazki nieco smutne, ale co tam.

Ostatnio zmieniany: 21 Lut 2015 10:32 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 10:34 #342143

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Nie zauważyłam smutku na fotkach ;) piękne kadry :) i ta z mchem i z wrzosem czy bukszpan no i ostatnia fotka kolorami zachwyciła :)
a zmieniłam bo tamten avatar już mi się opatrzył;)

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 14:16 #342171

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dario, bardzo fajnie wyglądasz!
Dziękuję za miłe słowa :)

O matkozcórko jak się spracowałam!
Przycięłam tawuły, niektóre trawy, sporo bylin, pograbiłam, rozpaliłam ognisko, posprzątałam psie g* ;-)
Jestem przeszczęśliwa!
Jutro ciąg dalszy prac :)
PanM miał za zadanie uprzątnąć krecie kopce i co?
Ziemia zamarznięta i upiekło się ;-)

Jest cudownie, mimo że słońca jak na lekarstwo :dance:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 16:42 #342185

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguniada wrote:
PanM miał za zadanie uprzątnąć krecie kopce i co?
Ziemia zamarznięta i upiekło się ;-)
Oj ci nasi Panowie to zawsze wiedzą, jak sie ustawić ;) Przecież D bardzo chciał popracować, ale przyroda nie współpracuje :funnyface:

U nas też dziś słońce wyjrzało tylko na chwilę - jutro liczę na więcej!

Jak się czujesz? Ja dziś po myciu okien i sprzątaniu całego domu teraz padam- głowa ćmi i spokoju nie daje :dry:

Pozdrawiam!

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 17:31 #342191

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moniko, D. uważa, że dostałam szajby zbyt wcześnie, ale jak to moja mama dziś stwierdziła, mam to po niej :)
Wystarczy, że słonko zaświeci, jest nieco cieplej, i już, hulaj ogrodowa duszo!
Zachód słońca był urokliwy i zrekompensował rzadko pojawiające się dziś jasne chwile.
Czuję się doskonale, tylko nie mogę podnieść najlżejszej rzeczy - wszystko mi drży. Jutro zakwasy gwarantowane :)
Udanego wieczoru!
PS. Myłaś okna? Szalona!

Z wewnątrz i zewnątrz:

...a za tydzień zaproszę Was na sesję z tego miejsca... prawie setka koni w stadninie, ruch, jeźdźcy, konie przeprawiające się przez rzeczkę, piękna okolica. Namiastka:

Ostatnio zmieniany: 21 Lut 2015 17:38 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 18:01 #342193

• Forumowa Żabula
  • Forumowa Żabula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3492
Aguś, a w mojej miejscowości słoneczko dzisiaj pięknie grzało i na duszy człekowi wiosenniej się jakoś robiło. Teraz sobie siedzę przy kompie, zerkając w okno i spoglądam na przeuroczy kształcik pana księżyca. Muszę jednak przyznać że jego wczorajszy wygląd chyba bardziej mnie zachwycał, gdy pan świetlisty wyglądał jak rogalik-niteczka. :happy:
A teraz muszę obrobić porobione fotki, a potem powstawiać je w moich roślinnych progach.
Oczywiście serdecznie Ci dziękuję za twoje odwiedzinki. :kiss3: Będzie mi miło gdy będę mogła Ciebie u siebie gościć wielokrotnie, więc zapraszam ponownie. :)
Dobrego dnia. Pozdrawiam.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 18:14 #342198

• Tulap
  • Tulap's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
No,zaszalałaś :thanks:
Śliczne wszystko,jak z bajki :lol:

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 19:45 #342227

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguniada wrote:
PS. Myłaś okna? Szalona!
Nie wiem, co się w takich chwilach pisze..? :think: Dziękuję..? ;)

Tak, myłam z obu stron- ale tylko parter. W kolejce jeszcze czekała kuchnia, mop i odkurzacz- tak więc piętro poczeka na kolejną falę entuzjazmu :lol:

Uroczy hiacynt, w dodatku w moim ulubionym kolorze.. Ciągle w sklepach mijam cebulki i nie wiem dlaczego, ale przypomina mi się o nich zawsze po powrocie do domu :hammer:

Ja też tak na słońce reaguję- krok bardziej sprężysty, uśmiech skrada się na twarz i zaczynam czuć motyle w brzuchu na myśl o wiośnie :dance: Nie oszukujmy się- zimą wegetuję, niechętna do wszystkiego i generalnie bez humoru.. Ehh..byle do wiosny :flower2:
Ostatnio zmieniany: 21 Lut 2015 19:45 przez Monika-Sz.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 20:04 #342231

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Spędziłaś dzień pracowicie, ale chyba też miło, sądząc po udanej sesji. Ależ ładnie ostrzy aparacik. Tak po cichutku powiem Ci, że niedługo też zmieniam aparat, ale cicho sza....żeby nie zapeszyć :dance:
Gdzie jest ta stadnina, takie mam wrażenie, że znam to miejsce :) Z przyjemnością obejrzę zdjęcia z sesji :hug:
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 20:06 #342233

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moniko :)
Szalona, bo ja zwykle myję okna w dresie, wychylając się w nim na zewnątrz.
Jeśli robię to o tej porze roku, to prawie zawsze kończy się to chorobą. Oczywiście zimna nie czuję, ale ono doskonale panoszy się po moich nerkach.
Mam nadzieję, że się nie rozchorujesz :kiss3:
W ogrodzie tak dałam czadu, że wróciłam mokra jak mops - w sumie, od tego też się można rozłożyć ;-)

Ja już czuję wiosnę w kościach - za chwilę będzie przesilenie, które człowieka lekko sieknie, a potem już tylko cały długo sezon przed nami! :dance:

Mateusz
, ślicznie dziękuję!

Krysiu, tak jak pisałam, będę Cię regularnie odwiedzać :)
Odpowiedź przeczytałam - bardzo dziękuję. Odpiszę już wkrótce :)
Temat kwiatów domowych i idąc dalej, kwiatowych dekoracji, bardzo mnie interesuje.
Przyjemnie mi będzie porozmawiać z takim ekspertem jak Ty, w dodatku tak niezwykle ciepłą osobą! :kiss3:
Dzisiaj powtórka z księżyca-niteczki - coś przepięknego!

Iwonko, dziękuję, a za zmianę sprzętu trzymam mocno kciuki :)
Mój aparat ostrzy ładnie, ale dziś miałam niesprzyjające warunki - wiało dość mocno, a ja fotografowałam z ręki.
W dodatku makro jest bez stabilizacji, więc zadanie było utrudnione - sporo zdjęć poszło do kosza.
Stadnina jest w Kaniach - byłam tam kiedyś, teraz odnowiłam znajomość. Pani kierowniczka przygotowuje dla mnie i konie i ludzi, więc będzie się za tydzień działo :) Oby światło sprzyjało!
W ogrodzie tak się narobiłam, że przytrzymując mysz na laptopie, drżą mi mięśnie :D
Ostatnio zmieniany: 21 Lut 2015 20:11 przez Aguniada.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 20:52 #342252

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 62
Wieczornik Aga, mnie także bolą gnatki, trawy powycinane, tawuły już 30 sztuk, koło 20 jeszcze przede mną - pęcherz od sekatora oczywiście jest. Jutro mam nadzieję zająć się resztą tawuł i powojnikami.
Wczoraj podczas wieczornego (oczywiście samotnego) biegania niemiłą przygodę z psem, ktoś nie zamknął bramy i zjeść mnie chciał, w ostatniej chwili wyskoczył właściciel i przywołał pieska do porządku, bo w przeciwnym wypadku mogłabym zrezygnować z biegania na dłuższą chwilę, póki co rezygnuję z samotnych biegów po zmroku.
Patataja w Kaniach znam, bardzo długo jeździłam tam z Damianem, bardzo często wówczas bywał Boguś Linda, miał tam nawet swojego konika. Teraz Damian już nie jeździ, Łucja jeszcze nie, a poza tym tu u mnie na wsi są 3 stajnie, więc tam pewnikiem nie będzie mi się chciało tłuc.
Liczę na jutrzejszą pogodę i ciąg dalszy robótek w ogrodzie. Przy sprzyjającej aurze w ciągu 3 tygodni codziennej pracy po 2-3 godziny dziennie powinnam się obrobić. A potem tylko leżak....
P.S. zdjęcia miodzio jak zwykle.

Ogród Aguniady cz. 3 21 Lut 2015 20:58 #342254

• Gatita
  • Gatita's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
Aguś, wpadłam na chwilkę i natknęłam się na piękne foty. Bajka po prostu :hearts:
Ogródek Gatity
Serdecznie zapraszam Agata :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.479 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum