TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Lut 2015 22:00 #337934

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Nie pomógł, to pewne.....czasem trudno pogodzić nasze zestawienia pod kątem żyzności gleby...nie pokrywa się z naszą wizją...... :lev:

Jaszczureczki, kiedy znów zobaczymy....?

jaszczurki350.jpg

jaszczurki355.jpg

jaszczurki379.jpg

jaszczurki380.jpg

jaszczurki397.jpg

jaszczurki398.jpg
Załączniki:
Za tę wiadomość podziękował(a): Tamaryszek, piku, chester633, waldek727, VERA, hanya, Adasiowa, Twinkle

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Lut 2015 22:16 #337947

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Rabaty bujne, róże wspaniałe, ale przez Twojego perukowca nie będę mogła spać spokojnie :)
U mnie, niestety, jaszczurki się nie pojawiają. Może to i dobrze, bo koty są drapieżne. Jeże nie mają się czego obawiać i chętnie do mnie zaglądają-późnym wieczorem, więc zdjęć nie pokażę :)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Lut 2015 22:38 #337960

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Witaj Ewo :bye:
Śliczne widoki.... a ten fioletowy zakątek !
Czekam na pierwsze prace w ogrodzie z utęsknieniem. :P

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Lut 2015 22:53 #337972

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Takie zagęszczenie na rabatach lubię :bravo: za to nie znoszę pustek między roślinami, dlatego sadzę jedno przy drugim a potem robi się katastrofa :teach:

Jak pojawiła się jaszczurka to wylądowała od razu w paszczy Szarego więc lepiej będzie jak do mnie nie dotrą :angry:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Lut 2015 23:00 #337973

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa, perukowce szybko rosną, dlaczego nie sadzisz? Są niezawodne, chociaż u Ciebie srogo przymrozi powinny rosnąć.......
Moja kotka siedziała na kręgu kamiennym gdzie jaszczurki miały swoje norki i łapała je..... :angry: , bawiła się nimi, musiałam ją przeganiać...nie zawsze zdążyłam...... :unsure:

Madziu, witaj......i ja czekam z utęsknieniem.....ale skoro wracamy po kolei na FO to znak niechybny, że wiosna zawita lada....tydzień.
Coś tam bąkają o mrozach od wschodu......silnych, zobaczymy....

To jeszcze jaszczurkowo....

jaszczurki400.jpg

jaszczurki402.jpg

jaszczurki404.jpg

jaszczurki410.jpg

jaszczurki412.jpg

jaszczurki414.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, piku, chester633, waldek727, VERA, hanya, Adasiowa, Twinkle

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Lut 2015 23:57 #337992

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Budzisz Ewo wiośniane tęsknoty :) Zadziwiające, jak kolorowy potrafi być świat. Ech, jeszcze tylko ciut, ciut poczekamy i ogrody rozedrgają się barwami i zapachami. Powietrze się rozświergoli, rozbzyczy i rozbrzęczy :) Ptaki już coś tam od paru dni pod dziobem gwiżdżą. Astronomiczna wiosna ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Lut 2015 07:55 #338005

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Witaj Ewo.....usiadłem na widok twojego perukowca-niesamowite ma kwiecie :woohoo: :bravo: ale kolorowa kula ....chodząc po twoim ogrodzie doszedłem do wniosku że muśzę zdemolować swoje rabaty pod kątem zestawień kolorystycznych :think: ...bardzo podoba mi się zestawienie wielu gatunków w jednym kolorze-super to wygląda i przemawia do mnie ....tak się stanie... :idea1: ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Lut 2015 11:41 #338050

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Cudne te Twoje kompozycje Ewuniu :thanks: ,ale mnie urzekła ta z trzmielina z azaliami .Super wkomponowały się, a Perukowce zawsze podziwiam gdzie tylko nie spojrzę ,bo niestety żadnych drzew nie mam u siebie .
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Lut 2015 19:26 #338202

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Iza, jak to miło, że odnalazłaś się.......to znak, że wiosna tuż, tuż....?
Czekamy na wesołe kolory, burym dziękujemy..niech wędrują w siną dal.....

Paweł, nie przeczuwałam, że widok rabat w moim ogrodzie nastraja rewolucyjnie...... :think: :tongue2: , czuję się winna, może to ja powinnam zdemolować swoje..... :happy:
Pazerność spowodowała, że postawiłam na kolor....mam dużo wszystkiego ale podobna tonacja scala to, tym oto sposobem nie przyprawia o oczopląs czy ból zębów.......
Dziwi mnie, że tyle osób zwraca uwagę na perukowca.......wydawało mi się, że w każdym ogrodzie ma miejsce.... :think:

Jadziu, przypadkowa to kompozycja, trzeba było upchać azalie.....i tyle. :happy:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Lut 2015 21:54 #338292

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Poszerzanie rabat się szykuje? :) No to lubimy! Ale na co to tak brakuje miejsca, wszak jakaś abstynencja zakupowa Cię dopadła ostatnio... Czas z nią skończyć! Nowy sezon jakoś ładnie przywitać trzeba! :)
A naparstnica to 'Pam's Split'? Trzy kwiatostany już dają wyobrażenie o tym, jak zjawiskowo wyglądałby jej łan! Może to dla niej to zrywanie trawnika? ;) Trzeba by sprawdzić, czy ona długowieczna, a może już sprawdziłaś i wiesz?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Lut 2015 22:20 #338303

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Pam's Split, dostałam sadzonkę od xM....., stąd tak ślicznie zakwitła, przeżyła poprzednia zimę bez okrycia.Niestety nie udało się zebrać nasion.. ;)
Złożyłam zamówienie bo chętni są......czy moja latorośl trafi do ogrodniczego....? pytanie za 100 punktów...... :whistle:. Pewnie ta sadzonka zakończyła żywot.... :think: ,w końcu to dwulatki.
Poszerzanie ? to się zobaczy, permanentny brak funduszy, zapomniałam wysłać kupon.... :funnyface: Zajrzałam na stronkę e-clematis, miłośnicy klonów na start.....ja tylko parę krzewów owocowych ale oryginalnych za to....jakość za ilość....

zimowo-wiosenny bajzel.....

reklamacje2013014.jpg

reklamacje2013015.jpg

reklamacje2013026.jpg

reklamacje2013005.jpg

reklamacje2013027.jpg

reklamacje2013100.jpg

reklamacje2013106.jpg

reklamacje2013111.jpg
Ostatnio zmieniany: 07 Lut 2015 22:35 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, piku, chester633, waldek727, VERA, hanya, edulkot, Adasiowa

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Lut 2015 10:47 #338390

• agnesik12
  • agnesik12's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 149
Witaj Ewo, Melduję się w nowym wątku!!! Twoje zdjęcia są cudne! Kompozycje tak przemyślane i piękne!
Agnieszka

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Lut 2015 11:18 #338399

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Sieriko :)
Wróciłaś na dobre ... bardzo się cieszę! Zdjęcia, jak zwykle nastrojowe i pełne wspaniałych widoków. Uwielbiam zwłaszcza te z szerszej perspektywy, bo właśnie one odzwierciedlają urok i oryginalność Twojego ogrodu ...
wobec takiego przepychu i bogactwa form, kształtów, kolorów polanka z .... ciemiernikami (?) wygląda niesamowicie szlachetnie. Elegancja w każdym kwiatowym płatku i listku :)
Nigdzie natomiast nie znalazłam pani jaszczurkowej ... aż dziw bierze, że obaj panowie tak zgodnie wygrzewają ciałka w słoneczku ;-)
Nie mogę także zidentyfikować ptaszka na poręczy drewnianego mostku ....
Zdjęcie z kamieniami - poemat ....
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Lut 2015 19:03 #338565

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Aga, kiedy doczekamy spaceru w Twoim ogrodzie..... :whistle: , zbierasz niezbędna wiedzę a potem.....

Ania, to zawilce leśne...przywleczone z korą rosną chętnie, bardzo je lubię...delikatne płateczki...
Ptaszysko to krogulec, niewyraźny bo przez bardzo brudne zimowe szyby...... ;) przyjrzyj się dobrze jaki grubas z jednej jaszczurki.....

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Lut 2015 20:06 #338596

• agnesik12
  • agnesik12's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 149
Ewo, Gdybym miała takie piękności jak Ty to już bym dawno je pokazywała. A u mnie tu chwaścik tam chwaścior. I trochę kwiatów. W czerwcu zakończyłam długoletnią tułaczkę po porodówkach :wink4: więc ogród był z doskoku. Małż działał w moich rabatach więc teraz część kwiatów nie ma- to były kwiaty??? część rabat porastają chwasty- to są chwasty???? :ouch: :ouch: :ouch: Jesienią już udało mi się trochę poporządkować. Wiosną planuję zmiany. I wtedy może mi się uda pokazać coś co zasłuży na miano ogród. Teraz nie chcę Was straszyć widokiem :flower2:

Myślę że zdecydowanie przyjaźniejsze widoki są w innych wątkach. A u Ciebie to wręcz doskonałe!!!!!!!!!!!!!!!
Agnieszka

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Lut 2015 14:43 #338794

• Wendka
  • Wendka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 197
To miejsce z serduszką okazałą jest wyjątkowo piękne. I co, upolował coś u Ciebie ten drapieżnik? Wiem, i on musi jeść, ale czy nie mógłby posilać się gdzieś dyskretniej?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Lut 2015 22:05 #338953

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ja bym jeszcze tej naparstnicy na straty nie spisywała... A tam dwuletnie, chyba książkowo ;) U mnie większość o tym najwidoczniej nie czytała ;) :rotfl1:
Ale są i w pełni bylinowe naparstnice...
Klony się na listę priorytetów nie załapały ;) Nie zaglądam na wszelki wypadek, już nie mogę absolutnie być wodzona na pokuszenie! :lol:
Ja nie mam takich zielonych jaszczurek, tylko te bure...

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Lut 2015 22:22 #338961

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Aga, poczekamy...... :)

Wendko, upolował i to nieraz.... :angry: , one przylatują w lutym dopiero do ogrodu....tak co roku jest. Wiem, przykro patrzeć na to ale nie ich wina, że tak natura zarządziła w ich przypadku....cóż życie ma różne aspekty.

Marta, obyś była dobrym prorokiem, bylinowe mam jakieś ale te żółte np.nie chcą u mnie rosnąć :think:, zwykłe niby a takie złośliwe..... :happy:
Chętnie popatrzę na Twoje bo coś tam masz w zanadrzu, prawda?
Popatrz na klony, za to jeszcze nie płacimy a są sliczne... :ouch:
Bure jaszczurki mam też ale nie pozowały....

teraz jak leci, co komu pasuje......

krogulec002.jpg

krogulec006.jpg

krogulec011.jpg

krogulec013.jpg

krogulec014.jpg
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 09 Lut 2015 22:31 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, chester633, waldek727, VERA, hanya, edulkot, Adasiowa

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.762 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum