TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Lut 2016 21:39 #439705

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Marta/Artam/, na to wychodzi z kupowaniem, do tego ta obsesja ekonomicznych zakupów..... :happy2:

To Sonia.....
gracilimus011-2.jpg

To Sambor

sambor001-2.jpg

Marta/Markita/, tylko wygląda, skacze lepiej od kadry skoczków..... :rotfl1: , ładny? pewnie, dla mnie każdy pies jest ładny, czasem są tylko ładniejsze od ładnych...... :happy:
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, Adasiowa, IwOnagn

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Lut 2016 21:43 #439707

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
7 lilaków :thanks: a ją od kilku dni składam do koszyka w sklepach Palibina i nie mogę się zdecydować licząc że może w ogrodniczym dostanę.Inne też..bo pamiętam że były
Pieska cudne

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Lut 2016 21:44 #439709

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Z tych zdjęć jasno wynika, że Sonia podobna do Sambora :rotfl1: , nic dziwnego, że mogłam się pomylić ;)
Pozdrawiam oba! :)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Lut 2016 21:48 #439710

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Sonia dostojna a Sambor ma bardzo przyjazne spojrzenie, pewnie więc dobry z niego przyjaciel więc wybaczysz mu wiele :). Znam to ;)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 28 Lut 2016 21:49 przez piku.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Lut 2016 22:17 #439730

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Aszko, cóż na starość bije w globus..... :happy: , nad palibinem nie zastanawiaj się, pachnie rokosznie....mam już posadzone 2 palibiny i 4 inne bzylilaki...

Marta, szczerze.....czasem tak wchodzą na obroty, że sama zastanawiam sie który który.... :funnyface:

Wiesiu, znam....te oczy patrzące z oddaniem topią złość.... :)

Pieski dziekują za życzliwe słowa.... :thanks:
Za tę wiadomość podziękował(a): Aszka

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 28 Lut 2016 22:38 #439738

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Ewo :) Jakie piękne psy! Pyszczek Sambora cudny.

Gwiazdnicę wyrywałaś ? A wiesz ,że i ja dzisiaj poszukiwałam tej cennej leczniczej rośliny ? :happy4:
Tak ,tak ,dziś nie myślałam o niej w kategorii chwasta.

Otóż mamy 2 kanarki , jednemu wyłysiała szyja i piórka nie chcą rosnąć. Poczytałam dużo o ptasiej diecie
i okazuje się ,że gwiazdnica działa bakterio i grzybobójczo. O!
Ptaszek zjadł sałatkę z gwiazdnicy , mam nadzieję ,że mu nie zaszkodziłam...

U mnie nie ma kopców , szczęściara ze mnie :)
Ostatnio zmieniany: 28 Lut 2016 22:38 przez magdala.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 29 Lut 2016 09:36 #439782

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa, ja już dawno bym kliknęła KUP TO ale pamiętam,że w ogrodowym były spore egzemplarze [o ile w wypadku Palibina można pisać spore] i cenowo porównywalne za te internetowe łącznie z przesyłką.I taki mną dylematy szarpią od kilku dni.Zamówiłam wierzbę palmową i dereń świdwa Compressa bo ich chyba w ogrodniczych nie widziałam.Te wieczne dylematy :jeez:
Boję się pielić żebym tez czegoś nie wypieliła poczekam aż podrosną

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 02 Mar 2016 22:01 #440759

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Moja gwiazdnica wciąż lekko przymarznięta do gleby, więc się nie siłuję z przyrodą. Zakładam, że ze wszystkim zdążę :) A jeśli nie, też nie będę się specjalnie zamartwiać. Zamówiłam kilka róż (tylko 5 :huh:), lilie, trzy hostki, jakieś epimedia, więc nie będę miała dużo pracy sadzeniem. Natomiast przesadzanie zajmie mi chwilę czasu :) Porosły mi jakieś olbrzymie hościska i się nie mieszczą :rotfl1:
Ogólne poczucie nieszczęścia to jest to, co ostatnio trzymało mnie z dala od forum przez pół roku. I od innych rzeczy też z daleka :unsure: Od razu dodam, że nie mam powodów do zmartwień.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 02 Mar 2016 22:09 #440769

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Pies prześliczny. Nie gadaj, że nie, bo tak :happy:
Mój własny zaczął kopać dopiero jak skończył 8 lat. Do tego czasu był to wzorowy pies ogrodnika.
Nic nie niszczył, chodził tylko wyznaczonymi ścieżkami
Teraz ładuje mi się na rabaty, a co gorsza kopie. Nie umiem go tego oduczyć

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 02 Mar 2016 22:14 #440771

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Coś mi się wydaje że nie pochwaliłam pieska a na pewno go widziałam :oops: ostatnio żyję na granicy życia i tylko to mnie tłumaczy :jeez:

Fajna psina a wzrok ma taki jakiś smutny czy zamyślony :hearts: co ja piszę oba psiaki masz śliczne :hearts:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 08:54 #440836

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ewcia takie uratowane psiaki to najwdzięczniejsze są , co :) Sambor, jak moja ostatnia Kalinka, nie opuści w żadnym miejscu, choćby spała to i tak się podniesie za mną :wink4:
No ale teraz u mnie to już psi raj, w domu na stałe tylko dwa maluchy zostały, a bałagan po psach jak był, tak jest :supr:
Piękna ta Twoja parka :hearts:
Wracając do FB "Classic Garden Elements" :think: to u niech zdaje się bardzoooo drogo jest :jeez: zajrzałam i zwiałam :silly: :happy3:
Ostatnio zmieniany: 03 Mar 2016 08:55 przez pamelka.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 09:44 #440857

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewencjo...mam dwa Palibiny- jeden na nóżce, drugi krzaczek. :) Czekam na lepszy czas do sadzenia. U nas pada i ziemia miękka
Jolu "Classic Garden Elements"... :jeez:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 19:47 #441029

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Pogoda była ogrodowa, wreszcie, wyszalałam sie od rana, wreszcie przesadziłam żółtą kalinę, tzn. z żółtymi listkami....3 lata czaiłam się, ciekawe co ona na to? :think: , przycięłam powojniki, wydarłam sporo pozostałości po bylinach........i ledwo siedzę, za to bardzo szczęśliwa....M zobaczył mnie wchodzącą po zmierzchu do domu, chyba narobiłaś sie bo taka szczęśliwa...... :rotfl1: , jutro sadze róże, mam 5 ale i do przesadzenia znajdą się sieroty....polałam rabaty rosahumusem i mączka bazaltową.....a teraz myslę jak jutro zaszaleć, wykorzystałam też pomocnika, a co? :happy-old: . Nie wiem kiedy zasadzić się z opryskiem olejowym na róże.... :think: , trzeba by nieliczne kopce rozgarnąć i działać.... :whistle: Oby pogoda nie zapłakała.... :happy:

Aszko, no bardzo dobrze, że kupiłaś, bedziesz wąchać w maju......pada? kiepsko..no ale kiedyś przestanie....dereń świdwa bardzo ładny. Cóż to za elements? muszę zajrzeć, wogóle to nie wydaje wam sie, że ograbic nas chcą, biednych ogrodników-pasjonatów?

Ewa, zdążysz? róż masz pełno to będzie przy czym robić, szkoda, że jeszcze ciąć nie mozna, złoszczą mnie takie niektóre drapaki....ja tez nie nakupiłam, na lilaki mnie wzięło...amok jakiś....... :happy4:

Gosiu, człowiek weźmie, ulituje sie i cierpi... :happy: , oby tylko takie cierpeinia ludzi spotykały..ja psiara jestem.. :)

Majka, oszczędzaj się bo musimy zobaczyć sie w czerwcu.... :happy3:

Jola, bez psa też balagan, on sam sie robi.... :rotfl1: ,zwiałaś? zaraz zajrzę i...też w nogi.... :happy4:

Aszko, cóż oni tam oferują? lecę sprawdzić.... :devil1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 19:53 #441033

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ewciu ,jak słyszę ile to każda zrobiła w ogrodzie ,to aż mnie zazdrość bierze .No ja nie mogę niczego zrobić .Zimno i zimno :think: Coraz bardziej mnie wkurza ten cały bałagan w ogrodzie .Im bliżej wiosny ,tym cierpliwości mniej .Buziolek :kiss3:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 20:00 #441039

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Pięknie dziś było, to fakt :lol: , też chciałam popracować i nawet wyszłam, ale koszmarny ból głowy wraz z jakąś kontuzją stopy po godzinie mnie wykosiły :pinch:
Jutro robię kolejne podejście :happy3: , ale póki co, nie przesadzam ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 20:35 #441056

• IwOnagn
  • IwOnagn's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Przesadzanie? Kto to słyszał, u mnie ziemia zmrożona na amen, zazdroszczę grzebaniny. I róże już będziesz sadziła, Jezus Maryja :thanks: No nie :bravo:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 21:44 #441105

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Przesadzanie i u mnie w toku. Pogoda była tak piękna że koniecznością było poogrodować :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 03 Mar 2016 21:55 #441108

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Nie dość, że w czwartki wracam później niż zwykle, to pogoda nie pozwala na razie nic zrobić albo mnie gdzieś nosi. W ogóle zrobiło się mokro i jutro pewnie też nic z planów ogrodowych. Czerwiec mnie przy porządkach zaskoczy :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.606 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum