TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Mar 2016 20:54 #442226

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Sadzenie róż zostawiłam na następny weekend.
Teraz chcę jak najszybciej wysprzątać.
W przyszłym tygodniu zamierzam zacząc kopać pod nową rabatę i ścieżkę
Roboty jest sporo, ale na pewno mam mniej niż Ty ze swoimi włościami

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Mar 2016 21:44 #442263

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Dobrze, że mi przypomniałaś o sadzeniu róż :) Mam takie w warzywniku na rozsadniku, ukorzenione z patyków. Muszę je czem prędzej przesadzić, bo tamtędy ma pójść nowe ogrodzenie warzywnika, a chłopy na pewno nie zauważą, że tam róże siedzą.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 06 Mar 2016 21:51 #442268

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
O rety...Ja mam zadołowane róże w donicach, jeszcze z roku 2014 :jeez:
Wstyd o tym pisać.

Ale takie fakty coraz bardziej mnie przekonują do wstrzemięźliwości w zlotowych zakupach.
Ostatnio zmieniany: 06 Mar 2016 21:52 przez magdala.

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Mar 2016 09:37 #442370

• Jaga14
  • Jaga14's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 89
Ewa,czy Ty masz u siebie w ogrodzie różowy ślaz piżmowy? Widziałam u kogoś,zdjęcie mam przed oczami i nie mogę sobie przypomnieć :think: Ja mam w ogrodzie biały,bardzo go lubię i będę w tym roku zbierać nasionka...a może wysieje się sam.
I pytanie numer dwa...czy kogut nadal jest przetrzymywany w piwnicy :(
Macham wiosennie :bye:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Mar 2016 09:51 #442375

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
A ja tak planowałam wczoraj ,że dziś coś sobie porobię w ogrodzie .Wstaję ,wyglądam na dwór ,a tu minus trzy i dokoła szron :placze: .Nie wiem czy w ciągu dnia coś się zmieni ,ale jestem zła ,jak stado szerszeni .Mąż omija mnie szerokim łukiem :think: Moje dwie róże wyglądają na zmarznięte ,aż mnie to trochę dziwi bo przecież mrozy nie były takie długotrwałe .Ano zobaczymy po przycięciu :flower1:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 07 Mar 2016 20:52 #442535

• agnesik12
  • agnesik12's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 149
Witaj Ewuniu,

Ależ Ty masz tempo. Kilka dni mnie nie było. A tu już worki z igliwiem wywiezione, róże wsadzone, popierczarkowa na rabatach! Ożesz kochana ile Ty masz energii!!!!

Czy zmieniasz też coś na rabatach???

Pozdrawiam cieplutko,
Agnieszka

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Mar 2016 19:23 #442808

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Gosiu, ja też wycinam uschnięte badyle ale mam tyle bylin, że to zajmuje sporo czasu, do tego plewię gwiazdnicę, żeby móc rozsypać kopczyki bo chce pryskać, niektóre róże puszczają listki.... :woohoo: a miedzian trzeba zapodać gdy są w pąku, pogoda tez niepewna..... :think: Dzisiaj od rana do zmierzchu pracowałam w końcu mam święto..... :rotfl1: , zrobiłam duuuuuuużo, jestem zadowlona, kręgosłup juz lepiej reaguje na taką dawkę bo robię co dzień. Myli sie jednak ten, kto mysli, że juz blisko koniec....cięcie traw, hortensji, róz no i rozrzucenie popieczarkowej po rabatach bo na razie tylko tam gdzie były kopce.....

Lucyna, chłopy nigdy nie widzą takich rzeczy, mój wykosił mi razem z trawą różę.....i nawet tego nie zauważył.... :mad2:

Magda, tez mam taką...... :rotfl1: :oops:

Jaguś, kogut w zamknięciu ale już niedługo..... :happy: , ślaz mam jakis różowy, nawet niebieski posadziłam w ubieglym roku, tylko gdzie? :whistle:

Ewa, no gdzie Ty mieszkasz? w środku kraju powinnas mieć ciepełko..... :happy3: , moje róże tak sobie wyglądają, zależy która.... :supr:

Aga, muszę bo nie wyrobiłabym do lata, a robót masa....dzisiaj prawie skończyłam uprzatanie i wtedy ujrzałam ile mam do przesadzania, bo rozrosło sie, bo rosnie nie tam gdzie trzeba..... ;) , zmieniam, zmieniam.....inaczej nie da sie, nie podoba mi się to co jest.. :club2:

A tu wytłumaczenie takiej szalonej roboty...... :rotfl1: / nawiasem mój prezent, oczywiscie ja wypatrzyłam, M tylko zapłacił, nawet nie wie za co.....
motto-2.jpg

/
Ostatnio zmieniany: 08 Mar 2016 19:28 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): pamelka, Margo2, Bozi, hanya, edulkot, Adasiowa, Kasionek

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 08 Mar 2016 19:39 #442827

• Jaga14
  • Jaga14's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 89
Ewuś,toż to profanacja jest że nie podoba Ci się twój ogród :ohmy:
A gdzie rośnie niebieski ślaz dowiesz się jak zakwitnie i zapamiętaj proszę to miejsce bo ja będę się szeroko uśmiechać o nasionka niebieskiego i różowego.Ja ze swojej strony mogę jesienią zaoferować białego.
A prezent bardzo w moim guście :hearts: Ja mam tabliczkę z kurami i pewnie niedługo zawiśnie na kurniku :) Muszę poszperać w necie,może znajdę coś na poprawę nastroju.Wypatrzyłam na all cudnego wiklinowego koguta,ale cena mnie trochę przestraszyła :(

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Mar 2016 20:15 #443156

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
W swoje święto to ja byłam u fryzjera, więc ogród leżał odłogiem. Natomiast w poniedziałek i dzisiaj biegałam aż do zmroku wykonując ruchy sprzątalnicze. Spektakularnych efektów nie widać, ale sumienie mam czyste :rotfl1:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 09 Mar 2016 22:08 #443215

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A gdzie wypatrzyłaś takie cudo :hearts: zdradzisz :wink4:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 10 Mar 2016 08:28 #443280

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Też chętnie się dowiem :search: Ewciu na pocieszenie powiem Ci ,że mój ogród też mi się czasem nie podoba .Zwłaszcza wtedy gdy muszę rozgrzebywać i przycinać róże .Oj wtedy to jest wręcz paskudny :hammer: Ale za to Twój ,to i owszem .Piękny jest :hearts:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 10 Mar 2016 08:36 #443285

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Witaj Ewuś.Mi tez bardzo podoba się tabliczka.A powiedź mi oprócz róż, czy mogę już przesadzać inne krzewy jak kalina ,pęcherzyce i krzewuszki?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 10 Mar 2016 19:04 #443501

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Jaguś, pokaż tę swoja tabliczkę, ciekawa jestem... :)

Ewa, sumienie czyste to ręce brudne w ogrodzie.... :happy:

Jolu, wpisałam metalowy szyld na al..., onthewall.pl stronka jest, hulaj dusza.....

Nowinko, teraz gdy usunęłam/prawie/ chwasty i badyle to widzę ile trzeba poprzenosić roslin, które i tak w lecie nie maja szans na światło w tym gąszczu, ale co tam.....

Kasiu, jak najbardziej, teraz w chłodzie, deszczu, mżawce najlepiej....
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Mar 2016 09:29 #443654

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Znalazłam Ewcia :hug: dziękuję :kiss3:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Mar 2016 19:20 #443795

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Wypatrz cos ciekawego, ja juz na nic nie patrzę..... :angry: , posucha w portfelu....brrr

Jestem dzisiaj wykończona, ledwo siedzę, niech diabli porwą gwiazdnicę, do tego dzielenie bylin, cięcie....ale znalazłam w miejscu gdzie była orlaya siewki..... :fly: , co prawda nie pamiętam bardzo ich wyglądu :oops: , ale drogą dedukcji to może być to, w dodatku poleciałam od razu w inne miejsce gdzie była sadzonka i.......jest to samo :woohoo: :woohoo: :woohoo: , hurrrrra, przeżyła mi też scabioza, kolejny cud....oto powód by nikogo do pielenia nie dopuszczać, ja sama......a teraz zdycham :rotfl1:
Szkoda tylko, że wierzyłam prognozie, miało lać, świeciło słońce było z miedzianem polatać.....może jutro sie uda? Obliczyłam, że tydzień potrzeba bym przycięła, wycięła, wyściółkowała, podzieliła, posadziła....kwitną wrzośce, kalina a ja nawet zdjęć nie robię..... :hammer:
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Mar 2016 19:28 #443798

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Współczuję i zazdroszczę za razem tego zmęczenia :hug: u mnie padało, jak zapowiadali :unsure: nic nie zrobione, a ogród rozkopany dodatkowo :jeez:
Chrystusa
Chyba i ja już nic nie nabędzie, zaraz szkółka ruskie wyjazdy, jak ja się nie mogę już doczekać :wink4:
Kupić nie kupić ;) liczy się szkółkingu wanie i okazja na ogrodnicze spotkania :dance:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Mar 2016 19:29 #443800

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Współczuję i zazdroszczę za razem tego zmęczenia :hug: u mnie padało, jak zapowiadali :unsure: nic nie zrobione, a ogród rozkopany dodatkowo :jeez:

Chyba i ja już nic nie nabędę, zaraz szkółkarskie wyjazdy, jak ja się nie mogę już doczekać :wink4:
Kupić nie kupić ;) liczy się szkółkingowanie i okazja na ogrodnicze spotkania :dance:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 11 Mar 2016 20:03 #443824

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja też żałuje, że nie opryskałam :evil: , tak było ładnie cały dzień i bez wiatru, jutro na pewno się zes...a :angry:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.696 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum