Witajcie!!
Pogoda barowa.Ponuro, pochmurno,wilgotno..
Jakoś maj nie rozpieszcza ciepełkiem. Szkoda
Ale ptaszki śpiewają.Kolorki w ogrodzie są
Dalu ; inag1-Inko; Ja mam tak samo.Ale jakoś dom żyje .Dobrze,że dzieci sporo sprzątają. Mąż pomaga gotować.Także nie jest źle.
Ogród co kilka dni się nam zmienia.Roślinki pięknieją .Jedne przekwitają.Inne zaczynają. Ale i chwastów przybywa .Nic się nie da zrobić. Bo za mokro.Wczoraj próbowała.I zrezygnowałam widząc,że za zielem idzie spora kupka ziemi
Trudno trzeba poczekać na cieplejsze i suchsze dni .
Dziękuję, hosty bardzo lubię.W piątek przesadziłam maluchy w inne miejsce.Bo jak inne się rozrastają to je przykrywają i potem sa nie widoczne
June to śliczna hostka- moja ulubienica.
Dziękuję w imieniu córci.Teraz już pozostaje czekanie na ostateczne wyniki maturalne.
Moniczko dokładnie tak.Doba za krótka na nasze obowiązki, prace zawodowe , domowe i ogrodowe.Ale jakoś idzie do przodu. Człowiekk ciągle coś robi, pracuje, czasami tyra
Ale w większości to lubimy.I wolę pracować,mieć tyły niż leniuchować i narzekać
Adasiowa-Anuś Ja myślę,że u każdego z nas jest klimatycznie, lubimy swoje zakątki.Takie chwile jak dzisiaj odpoczynku.Zamyślenia..przemyślenia.Są bardzo nam potrzebne też.
Szkoda,ze tylko cieplej nie jest, bo byłoby o wiele przyjemniej.
Orliki posadziłam w różnych miejscach aby różne kolorki były.Traktuję je jako dodatki ogrodowe
Te nasionka przy żurawkach to jedyne co nie oberwałam z tulipana tarda. Też zauważyłam,że dość ciekawie wyglądają
Fiona ostatnio nie mam gdzie się tarzać, bo mokro.ale biegać.obserwować ptaki, to lubi .
Pozdrawiam cieplutko,Anusia. Może u ciecie cieplej ??
KrzysiuPrawdę twój syn mówił.Dzieci zrobiły swoje.a jak egzaminatorzy ocenią.to się okaże. .Wiesz,teraz to trzeba jeszcze się wstrzelić w klucz myśleniowy .Więc czekamy.
Orliki ładne.Ale nie wszystkie są jeszcze rozrośnięte w kępach tylko te co maja po 3 latka. to kępiaste.Te ubiegłoroczne są mniejsze.
Hosty z dnia na dzień piękniejsze, większe
Thunderbolt to piękna hosta.zobaczysz będziesz z niej zadowolona.
Bozi-BożenkoOrliki, to wdzięczne roślinki.Wszędzie się zmieszczą. Ładnie wyglądają.Szkoda,że wcześniej nimi się nie zainteresowałam .
Jak znalazłaś swoją mystic ??
Ja ja u innych jakoś roślinkę zobaczę to tez się zastanawiam,chyba i ja ją miałam,gdzie ona jest ??
Czosnki
Taki owad na liściach róży
Nie mam pojęcia co to jest.Czy pożyteczny, czy nie ??
Na nie których różach ładne są już pączki.ale i mszyce się zaczynają.Czyli robótka z opryskami się szykuje.Tylko właściwej pogody brak
azalia - Golden Sunset
I To jest taka żarówka w ogrodzie - azalia Feuerwerk