Witajcie znowu pożną nocką , bo doba za mała..
Anuś-Adasiowa wpędziła mnie trochę w zadumę. jak i ostatni czas, na duże przemyślenia życiowe...
A mi Lato,, sierpień kojarzy się z wakacjami , lenistwem dzieci, zapachem miodu, słońca , i również pół z dojrzewającymi zbożami, żniwami na polach
.Pierwszymi śliwkami( taka odmianę mam- czerwone , pyszne śliweczki ), malinami i borówkami.pierwszymi grzybami,,,
.Sezonem ogórkowym w pełni i cudnych lilii jeszcze, kilowców, i jeżówek cudnie kwitnących. Dali pokazujących swoje piękne główki i ogrodów hortensjami ubarwionymi....
I boćkami które jeszcze trochę i opuszcza gniazdo.. i odlecą i puste będzie stało i na nich znowu tyle miesięcy czekało.I klekot ich taki fajny, ale jeszcze słychać iwidok ml.odych latających nad działką, cudny to widok ...
I w tym roku arcy trudnym doświadczeniem, ot,,życie ..
Robaczek-Kasiuniu; Aszka-Olu;Bozi -Bożenko Witajcie !!
Hmm ze 3, lata temu zaraziłam się jeżówkami, hortensjami powojnikami i liliowcami ,I ciągle je dokupuje i dokupuję
Czym nawożę ?? na wiosnę dam raz specjalny dla nich nawóz.Potem jeszcze za miesiąc jakiś uniwersalny i tyle.więcej nic.
Powojni Sweet Summer Love faktycznie jest śliczny i ładnie pachnie
Jeżówki w większości żyją.Tylko żółte cos mnie nie lubią i nie przezimowały
Trudno jeszcze raz kupię je..
Dziękuję za gratulacje dla Dagmarki .Oj dzieci rosną. dorośleją . lata lecą.,życie też,Wszystko ciut za szybko...
Róża Elmshorn
Hortensja Vanille Fraise
Hortensja Anabelle
I takie tez sa
I takie
i takie również