halszka-Halinko To prawda.Upały, upały,,ale gdzie deszcz.Już wcześniej było u mnie sucho.A teraz to susza.Ganiam jak zajadę i tylko podlewam.Nie mam czasu na nic.
Hortensje lubię każde.Ale bukietówki chyba bardziej
Oj mnie kuszą, to i ja może kuszę.ale nic mi o tym nie wiadomo
Cieszę się,że potwierdzasz moje przypuszczenia,że to róża Rosarium .To śliczna róża.Dobrze,że piszesz,że może przymarznąć.
U mnie zimy bywaj ą srogie czasami, wiec ją okryję
Adasiowa - Anuś Witaj !!
Sierpień nas grzeje na całego.Nie skąpi pogody pięknej.
A wyczytałam jeszcze takie :
Gdy sierpień w upały zbywa lato długie zwykle bywa.
I
Jeżeli w sierpniu gorąco będzie, to zima w śniegi długo zasiędzie.
Gdy z początku sierpnia skwar trzyma, zwykle bywa długa i śnieżna zima.
Ciekawa jestem czy się sprawdzi ???
Anuś lubię różne kwiaty, tak też różne kupuję.Chociaż jest grupa co mam więcej odmian.Jak hosty,żurawki, lilie, liliowce, clemki i hortensje.A i jeżówki też.
Ale do katalogu to mi dużo ich jeszcze brakuję
A lilia o którą pytasz to chyba Dizzy .Zimowała już ,Tylko zakwitła jednym kwiatkiem szkoda.
Lilii jeszcze planuję trochę dokupić.
Upały sa ciężki , w pracy bardzo
Jak to będzie , nie mam pojęcia.Tysiące myśli, przemyśleń..I tak nie wiem co będzie.Zdaję się na Pana Boga ,
Mówisz( raczej piszesz),że z hortensji Pinky Winky , będę zadowolona.To dobrze, bo lubię bukietówki i te co bardziej się przebarwiają
Fionka wyściskan, mruczy mi kolonach.
Pozdrawiam bardzo serdecznie Anusia .Pamietaj o mnie .
Krzysiu Jak za mną coś długo chodzi, zapisuję sobie. poszukuje i potem kupuję
Jeżówki poleca, .a teraz jest taki duży wybór.że można sobie jakieś znaleźć. Supreme Cantaloupe to piękna jeżówka i ładnie nawet przyrasta.Nie taka skąpa. Milk Shake też
Bozi-Bożenko Kyushiu to jedna z pierwszych( po ogrodowych) jakie zawitały w moim ogrodzie
kleome mam pierwszy raz,Z nasionek, które dostała.I już mi sie one podobają.Ale nie wiem czy one potem same się wysiewają.Czy też trzeba je siać ponownie ?
Bobo polecam.Masz rację kup większy krzaczek, lepiej wszystko znoszą większe kraczorki
Hortensje to chyba wszystkie sa piękne
powiew zimy, to raczej nie ale wiatru i deszczu to jak najbardziej
Arabela
Bozi-Bożenko Dla ciebie Bobo