TEMAT: Mój zakątek ....

Mój zakątek .... 11 Sie 2015 08:40 #394958

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Narzekałaś na brak miejsc na nowe rośliny to już masz ;)
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Zielone okna z estimeble.pl

Mój zakątek .... 11 Sie 2015 09:44 #394979

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Anuś :)
Pamiętam o Tobie codziennie, wiesz przecież :kiss3: Nigdy do końca nie wiemy, co nam los przyniesie i jaką niespodziankę szykuje ... tymczasem razem z Tobą cieszę się pięknymi roślinkami w Twoim ogrodzie, podziwiam ich siłę życia i urodę, jaką Ci się odwdzięczają. Czy z nowego miejsca będziesz miała daleko do swojej działeczki ?
A niech tam, powtórzę się : kolekcję jeżówek masz imponującą ! Osobiście wolę te pojedyncze :oops: , ponieważ u nich doskonale widać adekwatność nazwy ;-)
pozdrawiam cieplutko, kochana, trzymaj się dzielnie i postaraj się być dobrej myśli :hug:
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Mój zakątek .... 11 Sie 2015 10:52 #394998

• Forumowa Żabula
  • Forumowa Żabula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3492
Ogrodowo, kolorowo, soczyście, relaksacyjnie czyli... kwieciście ogrodowy zawrót głowy! :hearts: :flower2: :hearts:
Dobrego dnia. Pozdrawiam.

Mój zakątek .... 11 Sie 2015 17:12 #395080

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Aniu, znając ciebie szybko zmienisz trawnik w ogródek kwiatowy ;)

Mój zakątek .... 11 Sie 2015 20:37 #395124

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Aniu kolejny zestaw lata w Twojej pięknej odsłonie .Nawet nie można wyróżnić jednej rośliny ,bo wszystkie śliczne .Jak się trzymasz Anuś ? :flower1:

Mój zakątek .... 12 Sie 2015 08:38 #395189

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
futrzasta-Jaguś Mnie też roślinki kusza i u innych i w ogrodniczych. ;)Nowy ogród nowe wyzwania, tylko nie nowe zdrowie ;)
jolifleur-Ewuś, Ja jesiennych trochę mam, ale już nie tak bogato jak wcześniej.Ale hortensji jest sporo, marcinki, chryzantekek kilka też :)
Bozi-Bożenko. Sucho , upały,, cóż jest jak jest.Mi czasu teraz jeszcze bardziej brakuje na wszystko.Czy tak szybko zmienię.Raczej nie.Czasu coraz mniej Na dojazdy do pracy teraz jeszcze dojdzie więcej.O :jeez: .Zdrowie szwankuje..
Ale takie życie...
Miłego urlopowania :kiss3:

Adasiowa-anuś Dzięki kochana :hug: Śpię i tak juz od dłuższego czasu po 5, 4 godziny,Myśli, przemyśleń mnóstwo.Jak będzie,,, nie mam pojęcia.
Zawsze to co nieznane, trochę się boimy.
Dobrze,że mam dzieci one mnie trzymają :)
Z nowego miejsca będę miała ze 2, km bliżej do działeczki.ale tym samym dalej do pracy i połączenia mam duużo gorsze.Trochę mnie to wszystko przeraża. :(

Kerstin2309 Lato jest ładne, kolorowe,Tylko tego deszczu brak.Upały upałami, ale wody z nieba już trzeba .

Nowinka-Ewuś. Tak duża przyjemność i ostatnio chyba jedyna to moja działka, roślinki i te różne kwitnienia.
No może jeszcze to ,że córcia na Wybrana Akademie się dostała.A reszta, to wiesz...
Wszystko jest coś do tyłu..
Zależy o czym myślę. to wiesz reakcje są róże.nie da się nie myśleć, nie czuć, nie przezywać. Człowiek jest człowiek.A kobieta jeszcze bardziej.
.Boję się co mnie, nas czeka,Jak z tym wszystkim sobie poradzić.
A z jednej strony myślę,że sama nie będę.. że ON czuwa nade mną nad nami.
Prosze ,Pamiętaj o mnie dalej, :hug:

coś ogrodowego dla was :wink2:

Róża Elmshorn - ciągle kwitnie :D

JEŻÓWKA - Secret Glow

]

Vanika różowieje

Hortensja bukietowa Limelight

Hortensja bukietowa Kyushiu
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi, Amarant, Krzysia

Mój zakątek .... 12 Sie 2015 09:41 #395199

• Forumowa Żabula
  • Forumowa Żabula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3492
anabuko1 wrote:
Witajcie odpowiem wieczorem.Teraz pędzę do pracy.
a jeszcze pakowanie, przez tydzień.Zmieniamy dom z bloku do domku.\Więc czasu na wszystko było mąło,a teraz jeszcze mniej .
Jest tam ogród,a raczej kilka drzewek i tylko trawnik :unsure:
Aniu kochana, to zawsze już tak było - od zarania dziejów - że przeprowadzki i to co nieznane przerażało ludzi. Sama jednak się przekonasz ile walorów ma mieszkanie w domku z ogródkiem, choć do pracy może i dalej będzie. Wkrótce twoje obawy prysną a na twarzy zamiast przerażenia pojawi się ulga i zadowolenie. Nie martw się, dasz sobie radę, ja wierzę w Ciebie! :kiss3: :hug:
Wiem że to nie łatwe jest przy przeprowadzkach, ale dbaj o zdrowie. Trzymam kciuki za wszelkie dobro w twojej sprawie. Milusiego dzionka, Aneczko. :flower2: :)
Dobrego dnia. Pozdrawiam.

Mój zakątek .... 12 Sie 2015 21:29 #395308

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Myślę, że tej przeprowadzki nie będziesz żałować :) A jakie wyzwanie trawnikowy ogród!! Będziesz miała co robić w długie zimowe wieczory a wiosną .. do łopaty :) i powstanie nowy piękny ogród. Trzymam kciuki :hug:

Mój zakątek .... 13 Sie 2015 08:55 #395373

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
:bye:
I końca upałów nie widać!susza. susza...a jak wolna chwila jest, to ganiam z podlewaniem :garden1:
żyjecie ??
Pędzę do pracy, potem pakowanie i itp,,
Odpowiem Krysiu, Ewuś ( dziękuję za odwiedziny :kiss3:) w,,, nocy :)

ELMSHORN

Ostatnio zmieniany: 13 Sie 2015 08:55 przez anabuko1.
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi, Amarant, Krzysia

Mój zakątek .... 14 Sie 2015 02:07 #395595

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Aniu..przeprowadzasz się z bloku do domu :woohoo: Na pewno nowe trochę niepokoi, jak to będzie, ale z czasem wszystko się ułoży :hug:
My sie przeprowadziliśmy ponad rok temu..i mimo, że samo budowaliśmy i czekalismy kilka lat to sam moment przeprowadzki był dla mnie przykry..takie prawdziwe wyjście z domu rodzinnego "na zawsze", daleko do pracy (z 3 i 10km zamieniło się w 30 i 40km :blink: ) i jak początkowo czułam się obco, dziwnie..tak teraz jestem bardzo nieszczęśliwa, jak muszę się stąd do pracy ruszać, bo najchętniej siedziałabym tylko tutaj.
Trzeba czasu, żeby się oswoić z nową sytuacją :kiss3: :kiss3:

Ciągle nie działa strona Lilypolu :think:

Mój zakątek .... 14 Sie 2015 23:57 #395774

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie pamiętam jak to jest jak pada, jak deszczyk szumi..
Jak powietrze później pachnie świeżością ,jak miło.I jak dobrze i lżej ,że nie trzeba podlewać:)

Kerstin2309-Krysiu; jolifleur-Ewo. Monika-Sz Tak zaczynam nowy rozdział zycia .Nowa wędrówka.
Oj człowiek ( czytaj ja - bardzo ) Zawsze przezywam z lękiem to co nie znane Tyle jeszcze jest zmian w dom i nie tylko ...a tu jeszcze marny, pusty ogród. Tz, coś tam jest.ale tylko zielono.a ja lubię tak bardzo różne kolorki.Teraz juz jestem pusta, a nawet z długami.to szybko nowych roślin nie kupię.Cześć, tych roślinek , które sie rozrosły to oczywiście przeniosę z działki.Ale wszystko pomału rośnie... :blink:
O siły to na prawdę dużo trzeba do tej przeprowadzki . juz się przekonałam , te pakowanie, przewożenie, noszenie .Jeszcze dużo mamy do zrobienia, przewożenia :jeez:
Dzisiaj poszło dużo..Miałam z 6 osób do pomocy przez cały dzień( moi znajomi- przyjaciele,Dobrze,że są ) :hearts: Ja też będę miała do pracy nie o 2 km, tylko jak się okazało o 5 km więcej .To teraz juz 10 km.Będzie :silly:

Dziękuję za trzymanie kciuków i nie tylko.Za wszelakie wsparcie :kiss3:

Róże

jeżówki
]

upały żrą jeżówki :twisted:

Za tę wiadomość podziękował(a): futrzasta, chester633, Amarant, Krzysia

Mój zakątek .... 15 Sie 2015 08:45 #395786

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu, zanim się obejrzysz rośliny się rozrosną i trawnika będzie coraz mniej ;)
Zawsze wszystko co nowe, nieznane budzi obawy a każde dodatkowe utrudnienie wydaje się być olbrzymim problemem. Jak to się mówi "strach zawsze ma wielkie oczy" . Nowy rozdział w życiu może się okazać doskonałą okazją, by poprawić coś, zmienić na lepsze :) Ja od trzech lat żyję niemal na walizkach, bo w roku szkolnym mieszkam w mieście a na wakacje wyjeżdżam na wieś i zawsze towarzyszy temu mnóstwo przedmiotów przewożonych razem ze mną i dziećmi. Ostatnio łapię się na tym, że już czasami sama nie wiem w którym domu co mam i gdzie :crazy: :rotfl1: Głowa do góry, dasz radę :kiss3:
Śliczna jest ta rdzawa jeżówka z pierwszego zdjęcia. Wiesz może jak się nazywa?

Mój zakątek .... 15 Sie 2015 10:13 #395802

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Aniu, siadam w wolnej chwili do kompa i szukam zdjęć od czego ja zaczynałam.
Jak obejrzysz zdjęcia będzie Ci lepiej :hug:

Tu na forum, jest dużo ludzi którzy zaczynali ogród od zera albo od jakiegoś śmietnika a teraz te miejsca są oazą spokoju i rosną w nich piękne rośliny. U Ciebie też tak będzie i to całkiem niedługo :)

Jak wszyscy zaczna pomagać i wysyłać rośliny, to tylko żebyś z kopaniem nadążyła, żeby nowe rośliny wsadzać :rotfl1:

Trzymaj się dzielnie, jakby człowiek nic nie zmieniał, to nigdy nie miałby lepiej ;)

Mój zakątek .... 15 Sie 2015 23:42 #395906

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Już coraz mniej rzeczy tu mam.większości w pudłach, workach itp. i w garażu w nowym miejscu.Jeszcze w poniedziałek reszta :tongue2:
Nawet nie mam czasu do was zajrzeć :(

Moniczko -Sz Mam prośbę, jak będzie już działała stronka Lilypolu, daj znać, ok ?

futrzasta-Jagusiu;jolifleur-Ewuś Dziękuję kochane za piękne słowa pocieszenia. Z tą działką też zaczynaliśmy od zera od łąki, trochę nawet zakrzaczonej.
Ale 10 lat temu,I także 10 lat byliśmy młodsi :) Pomalutku...Z roku na rok coś się zmieniało , dosadzało.
Boję się,że nie dam rady fizycznie odrobić dwa ogrody. :silly:
Na pewno będę potrzebowała waszych rad, gdzie można coś posadzić.Roślinek to naprawdę by się przydało...
futrzasta wrote:
Aniu, zanim się obejrzysz rośliny się rozrosną i trawnika będzie coraz mniej ;)
Zawsze wszystko co nowe, nieznane budzi obawy a każde dodatkowe utrudnienie wydaje się być olbrzymim problemem. Jak to się mówi "strach zawsze ma wielkie oczy" . Nowy rozdział w życiu może się okazać doskonałą okazją, by poprawić coś, zmienić na lepsze :) Ja od trzech lat żyję niemal na walizkach, bo w roku szkolnym mieszkam w mieście a na wakacje wyjeżdżam na wieś i zawsze towarzyszy temu mnóstwo przedmiotów przewożonych razem ze mną i dziećmi. Ostatnio łapię się na tym, że już czasami sama nie wiem w którym domu co mam i gdzie :crazy: :rotfl1: Głowa do góry, dasz radę :kiss3:
Śliczna jest ta rdzawa jeżówka z pierwszego zdjęcia. Wiesz może jak się nazywa?

O tak wszystko co nowe nieznane budzi bardzo duże obawy.a jeszcze do tego mam trochę problemów..I całkiem głowa nabita różnego rodzaju myślami :jeez:
O na wakacje na wieś to całkiem dobry pomysł.Zdaję sobie sprawę, ile zachodu, rożnego rodzaju starań to ciebie musi kosztować ;)
Ja też czasami jak budzę się w nocy czy nad ranem to zastanawiam gdzie jestem,W domu- w Chemie czy na Dębowym.Tak to już jest.I dalej tak będzie pewnie :unsure:
Ta rdzawa jeżówka z pierwszego zdjęcia to Hot Lava W rzeczywistości jest bardziej czerwonawa. :)

chyba jedne z ostatnich
Dziecko lilii ( która wcześniej kwitła ) też sobie zakwitło :)

Za tę wiadomość podziękował(a): futrzasta, chester633, Amarant, Monika-Sz, Krzysia

Mój zakątek .... 16 Sie 2015 01:01 #395917

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Aniu- sprawdzam codziennie, ale ich strona w ogóle nie działa :unsure: Jeszcze w lipcu był zwyczajowy napis, że zapraszają do sklepu w sierpniu, a teraz ciągle wyskakuje napis, że konto zawieszone :blink:

Nie martw się- ogród szybko się zapełni :kiss3:

Ja mam trochę młodych siewek z pęcherznicy- głównie z Luteusa, ale też coś z Diabolo może się znajdzie.. Wiosną będę dzielić rozchodniki. Jesienią mam dostać od koleżanki Mamy paprocie- zwykłe, nic extra.. ale zawsze to trochę zielonego na początek, gdybyś chciała..
Młode wszystkie byliny mam, więc niewiele mogę zaoferować :oops: Sadzone w tym roku, więc nie ma jeszcze co dzielić :dry:

Ściskam i trzymam kciuki, żebyś się szybko zadomowiła w nowym miejscu :kiss3:

Mój zakątek .... 16 Sie 2015 09:16 #395939

• Krzysia
  • Krzysia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1569
Aniu :kiss3: nowy ogród wypięknieje, kiedy będziesz miała czas i serce do tego, teraz najważniejsze jest poukładać ważne sprawy rodzinne i rzeczy po przeprowadzce na półkach :rotfl1:
Z tymi rzeczami to trochę zażartowałam ;) bo sama mieszkam na pudłach i coraz gorzej z tym się czuję, ale już widzę światełko w tunelu, choć może ten finisz jest najtrudniejszy, bo chciałoby się już natychmiast, a trzeba jeszcze chwilę poczekać ;).
Poukładasz wszystko, roślinki się znajdą, a Twoje zielone ręce pięknie je zagospodarują i znowu będziemy się zachwycać nowym ogrodem. Pomyśl ile masz możliwości, miejsca, ilu błędów już nie popełnisz.... dasz radę :hearts: .
...Bo marzenia się spełniają tylko tym, którzy je mają...

Próbuję spełnić jedno z nich

Mój zakątek .... 16 Sie 2015 12:45 #395961

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
Zgadzam się w 100% z Krzysią, najważniejsze jest poukładanie sobie spraw życiowych a ogród może poczekać do wiosny. Faktycznie, obrobienie dwóch ogrodów to nie lada wyzwanie ale najważniejsze to zachować spokój, nic na siłę. Przecież nie musisz tylko chcesz ;)
Wakacje na wsi brzmią luzacko ale niestety nie mają wiele wspólnego z wakacjami. To po prostu lato na wsi, obowiązki są te same a dochodzi jeszcze ogrodowanie... I tak z wakacji robi się orka :rotfl1:

Ach te dalie.... :hearts: :hearts:

Mój zakątek .... 16 Sie 2015 14:25 #395984

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Chyba również byłabym przerażona perspektywą utrzymania dwóch ogrodów i dwóch domów :ohmy: czy czegoś nie doczytałam :think:
Życzę wytrwałości, siły i opanowania :hug: z czasem wszystko się ułoży i będzie dobrze :hug: jestem tego pewna.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.741 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum