TEMAT: U Doroty pośród lasu

U Doroty pośród lasu 27 Wrz 2015 15:27 #404513

• beatrix+
  • beatrix+'s Avatar
Piękne te bukiety!

O..oooo...właśnie taką chryaznetmę Szkodnik mi wyciął...i znów babo czekaj rok!

Boszsz... :mad2:

Zielone okna z estimeble.pl

U Doroty pośród lasu 27 Wrz 2015 17:06 #404528

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Moniko witam w moich skromnych progach :bye:
Dziękuje za miłe słowa i zwiedzaj do woli. Leśniczówki, które pamiętasz z dzieciństwa zapewne nie są takie jak kiedyś, może parę się uchowało :think:
Wracając do wianuszka, dawno był już w zamiarach i jak zobaczyłam Twoją kompozycję jesienną to tak mnie natchnęło, że od razu zabrałam się do pracy :)
Do robienia wianków z dodatkiem sztucznych elementów używam pistoletu z klejem, natomiast do żywych taśmy florystycznej, nici i drucików.
Postanowiłam sobie, że takie wianki będą powstawać na każdą porę roku ;)
Aniu widzisz i mi trawki zaczynają coraz bardziej się podobać i teraz będę je sadzić u siebie :)
Zdrowiej szybko bo zima za pasem a robótki czekają :bye:
Beti dziękuję :) Jeśli chryzantema nie odbije to wiesz, gdzie szukać na przyszły rok ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

U Doroty pośród lasu 27 Wrz 2015 18:42 #404550

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dawno nie byłam w tej miejscowości, gdzie bywalismy w leśniczówce. Miejsce do tego stopnia przypado Tacie mojemu do serca, że mieliśmy tam działkę.. Sprzedana, więc od kilku lat tam nie byłam..ale jeszcze te 5-7 lat temu leśniczówka była taka, jaką ją pamiętam z dzieciństwa. Urokliwy drewniany dom na skraju lasu :hearts:

Cieszę się, że moja skromna wrzosowo- szyszkowa dekoracja zainspirowała Cię do wyczarowania takiego cuda wiankowego :woohoo:

Fajnie, że lubisz trawy- ja je uwielbiam i jedynie brak miejsca powstrzymuje mnie przed zrobieniem pięknej trawiastej rabaty..chociażby takiej, jaką ma Moni..czy Roma :woohoo:
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorota15

U Doroty pośród lasu 27 Wrz 2015 19:56 #404573

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Coraz mniej jest tych starych, urokliwych leśniczówek na skraju lasu.
My też w takiej mieszkaliśmy, z zewnątrz sielski widok a wewnątrz trochę gorzej, w tych czasach jesteśmy raczej przyzwyczajeni do wygód. Ile ja zaliczyłam nieprzespanych nocy z powodu myszy :jeez: Panicznie się ich boję, nie potrafię tego wytłumaczyć :crazy:
Trzeba przyznać, że stara leśniczówka jednak miała inny klimat, drewniany dom na górce schowany wśród bzów, małe kratkowe okna z okiennicami, ganeczki, ligustrowe żywopłoty ... stare skrzypiące furtki :dry: To już wspomnienia :dry:

Ja też chciałabym taką trawiastą rabatę jak Roma, moja jest baaaaaardzo biedna, ale przytyje :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

U Doroty pośród lasu 27 Wrz 2015 20:32 #404595

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ciekawa jestem Twojej rabaty .Ja to już na żadną nową nie mam miejsca ,może dlatego tak lubię oglądać jak powstają u kogoś .U mnie to odbywa się wielkie wciskanie nowej rośliny .Ozdoby zrobiłaś naprawdę cudowne :hearts:

U Doroty pośród lasu 27 Wrz 2015 20:35 #404599

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Trawki urosną, ani się spostrzeżesz! U mnie bardzo urosły kostrzewy, proso też podwoiło wielkośc..i miskanty. Red Baron bardzo ładnie się rozrasta.. Za rok nie poznasz swojej rabatki :hug:

Odnośnie wygód w leśniczówkach..w "naszej" na pewno już dawno był remont, bo pamiętam, że do ogrzewania był piec kaflowy w kuchni i kominek z otwartym paleniskiem w salonie. Jakoś nie przypominam sobie grzejników :think: Zresztą piec kaflowy służył też do gotowania..taaak..na pewno był remont ;)

U Doroty pośród lasu 28 Wrz 2015 08:31 #404690

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Doroto obiecuję zaglądać częściej :hug:

U Doroty pośród lasu 28 Wrz 2015 18:03 #404771

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Nowinko dziękuję, to bardzo miłe pochwały :kiss3:
a roślinki - jak znam Ciebie zawsze gdzieś wciśniesz :happy4:
jak Ci się coś nie mieści to ja mam bardzo duuuuuuuuuuuuużo miejsca :)
Moniko to mnie pocieszyłaś, bo taka mizerna ta moja rabatka :unsure:
Geniu trzymam Cię za słowo :bye:

U Doroty pośród lasu 28 Wrz 2015 19:23 #404787

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Dorotko,zaglądam do Ciebie regularnie , gorzej z pisaniem. :oops:
w końcu muszę pochwalić Twój 0gród, który niesamowicie szybko się zmienia i pięknieje. Trawy też uwielbiam i chciałabym mieć taką trawiastą rabatę z prawdziwego zdarzenia ale niestety miejsca brak. Dlatego kibicuję Twojej.
Hafty prześliczne a wianki są dla mnie inspiracją. Za zrobienie swojego też się tak zabieram,jak opisałaś. :happy:

U Doroty pośród lasu 28 Wrz 2015 21:05 #404822

• grula
  • grula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 875
Dorotko,mieszkasz w miejscu z moich marzeń:)Kwiecista firanka,garnki,woreczki na grzyby,jesienne kompozycje-cudne!Odwiedzam czasem jesienią, pewną uroczą leśniczówkę i zawsze jest to wspaniałe przeżycie:)A Ty masz to na co dzień!Szczęściara:)
Beata...a Grula ,to mój kot:)

U Doroty pośród lasu 29 Wrz 2015 18:11 #404952

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Inuś cieszę się, że Cię widzę i bardzo dziękuję :)
Ja dopiero w tym sezonie zaczęłam baczniej przyglądać się trawom i będę ich więcej sadzić. To takie wdzięczne rośliny.
A wianki ... no cóż co się odwlecze to nie uciecze :lol: Ja jak zobaczyłam jesienną kompozycję Moniki to dostałam takiego natchnienia, że wianek powstał raz dwa :) Czekam na Twoje dzieła :bye:

Beatko dziękuję :kiss3: Mieszka się tu rzeczywiście cudownie, szkoda tylko, że to miejsce nie jest moją własnością :( Najbardziej mi żal tego, że ktoś kiedyś przejmie mój ogród, któremu poświęciłam tyle godzin pracy.
Zresztą nie narzekam, to będzie kiedyś :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

U Doroty pośród lasu 30 Wrz 2015 08:40 #405076

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2664
Oj, bądź optymistką. Nie zawsze tak się kończy, że ktoś przejmuje dom, prawda?

U Doroty pośród lasu 30 Wrz 2015 16:13 #405132

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Jolifleur, choćbym myślała optymistycznie to i tak to nic nie zmieni, takie są przepisy - pracujesz to mieszkasz, a jak nie pracujesz to :whistle:
Do emerytury daleko może się coś zmieni :)
Ja i tak nie zaprzestanę ogrodować :lol:

U Doroty pośród lasu 30 Wrz 2015 17:05 #405136

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
I tak trzymaj Dorotko :kiss3: Pozytywne myślenie pomaga lżej znosić wszelkie kłopoty .Nie jest łatwo ,pewnie ,ale zawsze trzeba mieć nadzieję .Zresztą nie wyobrażam sobie nawet Ciebie bez ogrodu :flower1:

U Doroty pośród lasu 30 Wrz 2015 20:50 #405175

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
Napisałam tak, bo moja przyjaciółka jest w podobnej sytuacji. Dom służbowy i ogród też. I też nieraz mówiła "robię ale nie na swoim" Marzy jej się oranżeria ale na "nieswoim" nawet nie myślała, żeby robić. A tu się okazuje, że na 90% w przyszłym roku będzie mogła to miejsce wykupić na własność :) Teraz całkiem inaczej to wygląda. I właśnie takiego obrotu sprawy z całego serca Ci życzę Dorotko :hearts:

U Doroty pośród lasu 01 Paź 2015 09:42 #405231

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Jolifleur raczej niemożliwe ale bardzo dziękuję :hearts:
Leśniczówki nie były i na razie nie zanosi się na to, żeby były do sprzedaży – a gdzie nowy leśniczy będzie mieszkał ;) W LP sprzedaje się niepotrzebne osady i mieszkania.
Mi też się marzy oranżeria, jak wszystko będzie dobrze za kilka lat pobudujemy sobie z mężem mały domek z oranżerią :)

U Doroty pośród lasu 01 Paź 2015 17:44 #405279

• jolifleur
  • jolifleur's Avatar
  • Platinum Boarder
W takim razie trzymam kciuki za ten domek :hug:

U Doroty pośród lasu 06 Paź 2015 19:10 #406181

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
Oranżeria ,to i moje wielkie marzenie .Ale ja już nie wierzę ,że będą ją kiedyś miała.
Ale mały ,stary domek już mam jakby coś :rotfl1: Obsadziłam go pnączami i wygląda
jak oranżeria :wink4:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.847 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum