TEMAT: Gorzatkowo 2015

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 11:32 #416035

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Nie jest to moja pierwsza tapeta w paski: czy to węższe, czy szersze, bardziej lub mniej regularne, ale z takim podejściem do tematu spotkałam się po raz pierwszy.
Wprawdzie pierwotnie zakładałam również poziomy układa pasów, ale po przyjrzeniu się, doszłam do wniosku, że jeszcze dołożyłoby to długości pomieszczeniu, które i bez tego przypomina tramwaj :sick:
Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 11:37 #416037

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Producent się rąbnął..nie.. to awangardowe podejście do tematu :silly:
Kombinowałaś jak poszerzyc długie pomieszczenie.. ja kombinuję, jak powiększyć dramatycznie małe. Wiem, że optycznie można pooszukiwać wzorem tapety, lustrami..ale ja najchętniej wybiłabym ścianę :rotfl1:

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 11:49 #416040

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Poszerzyć optycznie przedpokój o szerokości 1,1 m i długości ok. 6 m? :rotfl1: Tutaj, jak to mawiają nawet Święty Boże nie pomoże ;)
A jeśli dołożysz do tego siedem otworów drzwiowych, których szerokie, drewniane ościeżnice (żeby nie było: uwielbiam je i nie zamieniłabym na wyszpachlowane na kancik nowoczesne otwory drzwiowe :silly: ) nadają pomieszczeniu pewien rytm?
Jakaś szafa na wierzchnią odzież być musi, wybraliśmy bardzo płytką, ale i tak szerokość, jaka pozostaje w przejściu, odbiera sens rozwiązaniu proponowanemu w kiszkowatych przedpokojach czyli lustrzanym frontom drzwi. Dołożyłam zatem zwierciadła na bokach... bardzo fajny efekt daje to w miejscu, gdzie szafa styka się z lustrem naściennym... można się pogubić, co jest odbite raz, a co wielokrotnie...
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 12:02 #416046

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
U nas planuje lustrzane drzwi od szafy, a nie wiem, co zrobić ze ścianą vis-a-vis. Nie poszaleję na niej zbytnio, bo otwierają się na nią drzwi. Lustro :think: żeby się szafa w nim odbijała? Nie może być na całą ścianę, bo klamką rozbiję.. Może jakaś tapeta :think: Nie mam pomysłu i wkurza mnie ten nasz mikroskopijny przedpokój, którego ciągle nie wykańczamy. Zła jestem, że zgodziłam się na ścianę działową :hammer:

U Ciebie fajnie- jest pomysł, jest działanie.. U mnie blokada w fazie koncepcyjnej :funnyface:

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 12:10 #416049

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Wrzuć u siebie zdjęcia poglądowe... może wspólnymi siłami? ;)
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 12:21 #416052

• Roma
  • Roma's Avatar
Gosiu,mam nadzieję,że już przestałaś marudzić na wygląd przedpokoju bo po fotkach widać,że nie masz powodu do gderania :teach: Jest zaj.....ie :bravo:

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 12:33 #416056

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Prawdę mówiąc, kiedy zobaczyłam Twój wpis, Romciu, pomyślałam, że chcesz powiedzieć Monice: nie rób tego! Ja się zgodziłam i do dziś żałuję! :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 20:19 #416151

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Czego żałujesz- wrzucenia zdjęcia :silly: ?

Ja zaczynam coraz bardziej wiercić dziurę w brzuchu nt burzenia ściany. TO ostatni dzwonek, bo szafę chcemy na ganku zrobić. Albo robić jak jest, albo burzyć ścianę i szafy planować inaczej. Ja obstawiam burzenie..i bliska jestem przyklepania planu :silly:

Bez sensu mamy.. Drzwi z garażu, małe pomieszczenie przejściowe, kolejne drzwi, mały ganek.. drzwi do salonu :jeez: Ja chcę usunąć te środkowe i połaczyć ganek z przejściowym do garażu. Dwie pary drzwi chyba wystarczą, a ganek zrobi się większy. CO prawda prostokąt, więc niby kiszka..ale lepsza większa kiszka, niż foremny, ale mały kwadrat :silly:

Zdjęcia nie wstawię- po takim ostrzeżeniu.. :funnyface:

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 21:28 #416180

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie, nie! Chodziło o to, że Roma żałuje! :rotfl1:
Kiedyś, na jej wyraźne życzenie, urządziliśmy sypialnię gospodyni Jaśkowej Polany :P w salonie też coś tam namieszaliśmy...
A właśnie, Romciu: czy nowe kanapy już są? :think:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 21:36 #416187

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Malowanie salonu chyba pamiętam :think: Też się nieśmiało mądrzyłam ;)

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 23:45 #416219

• Roma
  • Roma's Avatar
W życiu nie żałuję :P dzięki Tobie Gosiu mam b :P przyjazną sypialnię :kiss3: i dlatego wiem,że cokolwiek robisz masz to przemyślane w każdą stronę po parę razy :P
W pokoju kominkowym niestety kanap jeszcze nie ma bo w międzyczasie narodził się kolejny pomysł :jeez: .W ubiegłym roku wstawiałam okno a w przyszłym będę jednak wybijać drzwi balkonowe i będzie taras,dlatego już teraz przerabiałam różankę :teach:

Gorzatkowo 2015 30 Lis 2015 01:11 #416224

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Gdyby nie to, że u nas jest już elewacja zrobiona, to też byśmy przerabiali wyjście na taras, bo żałujemy, że jest tu, gdzie jest :hammer:

Gorzatkowo 2015 30 Lis 2015 09:06 #416245

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Cześć Gosiu!

Jak nastrój w nowym tygodniu? Za chwilę Mikołajki, które u mnie oznaczają przedświąteczne dekorowanie domu...
To już! Jakoś za szybko pędzi dzień za dniem...

Przedpokój bardzo mi się podoba... ja co prawda u siebie klimatów czerń-biel nie mam i nie widzę, ale u Ciebie widzi mi się w dwójnasób. Jest elegancko.

Przede mną, pewnie w przyszłym roku, remont i przebudowa w salonie + całkowita zmiana aranżacji, stylu.
Zastanawiam się, czy nie podeprzeć się architektem, chociaż przecież co nieco z architektury wnętrz liznęłam... chcę jednak zmienić oświetlenie, kominek, dobudować ścianę, przeprowadzić dodatkowe kable w podłodze, żeby mi się nie walały te od lampy i laptopów... no nie wiem. A w ogóle, to znowu chcę budować nowy dom i nie wykluczone, że remontu nie będzie, tylko nowe fundamenty :P

No o miłego!

Gorzatkowo 2015 30 Lis 2015 20:23 #416380

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
U Agi toczy się dyskusja o prezentach... ja dziś dostałam nietypowy ;)

Po przeprowadzanej ostatnio wymianie drzwi wejściowych został defekt - nie do uniknięcia - w postaci cementowej wylewki w miejscu dotychczasowego progu: stare drzwi miały szerokie ościeżnice, nowe - wąskie i takiż próg...
Nie godząc się na takie widoki zadzwoniłam do znajomego (w sensie zawodowych kontaktów) stolarza, czy podjąłby się wykonania na wymiar progu (dostępne w sklepach ani szerokością, ani głębokością nie wpisują się w standardy starego budownictwa). Pan zgodził się, przyjechał, rzuciła się nawet na kolana przede mną ;) i dokonał niezbędnego obmiaru... Ustaliliśmy materiał i kolor lakieru...
Dziś po powrocie do domu zastałam zamontowany przed drzwiami śliczny, lśniący nowością, próg! :woohoo:
Złapałam zaraz za telefon, celem, primo - podziękowania, secundo zaś - ustalenia zapłaty, co do której na wstępie zapewniono mnie, że nie będzie ogromna...
Pan stolarz ucieszył się, że się podoba i że jego pracownicy dobrze wywiązali się ze zlecenia, po czym oświadczył mi, że... za kilka dni są Mikołajki i ten próg mam od niego w prezencie!!! :lol:
Próbowałam podjąć dyskusję, ale gdzie tam! Pan uznał, że siwa broda upoważnia go do takiego gestu :devil1:
Oczywiście podziękowałam... a potem uśmiech długo nie schodził mi z twarzy :)
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 30 Lis 2015 20:23 przez gorzata.
Za tę wiadomość podziękował(a): Zielona Ania, Aguniada

Gorzatkowo 2015 30 Lis 2015 20:35 #416382

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jakieś cuda ostatnio się dzieją :lol: , stolarze zapłaty nie biorą, a u Very budowlańcy mają na budowie pedantyczny porządek :happy3: . Koniec świata :woohoo:

Gorzatkowo 2015 30 Lis 2015 20:44 #416384

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
No, i to się nazywa prezent z klasą!
W dodatku totalna niespodzianka - życzmy sobie takich więcej! :)

Gorzatkowo 2015 30 Lis 2015 20:46 #416386

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Cuda, Pani, cuda! :lol:
Bo przecież wiadomo, że nie chodzi tu o kasę: zamówiłam ze świadomością, że zapłacę ;) ale o taki bezinteresowny gest (zawodowo, nic, co dotyczy tego pana, ode mnie nie zależy)...
Ale ostatnio takie rzeczy mnie spotykają... przy okazji remontu sąsiadów podpięliśmy się pod pewne prace i kiedy przyszło do rozliczenia, ich wykonawca oznajmił, że to gratis - jako rekompensata za niedogodności spowodowane remontem :lol:
Niby chodzi o kilka stówek, ale... :dance:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 30 Lis 2015 22:25 #416419

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ha! Tak to można się remontować.. :P SUper jest dostać prezent-prawdziwą niespodziankę. Niech się przez próg dobrze stąpa :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.599 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum