TEMAT: Gorzatkowo 2015

Gorzatkowo 2015 21 Lis 2015 20:06 #414621

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
I robimy to nie dla mężczyzn, tylko.... dla innych kobiet, czyż nie? ;)

Żeby nie było, że się obijam... coś tam dziś podłubałam...

Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2015 20:32 przez gorzata.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Zielona Ania, magdala, VERA

Zielone okna z estimeble.pl

Gorzatkowo 2015 21 Lis 2015 21:50 #414631

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Widzę, że jak nawiedza Cię energia, to na całego :woohoo: , remonty, gotowanie, rękodzieło, wycieczki :tongue2: podziwiam, naprawdę :hug:
Ja mam też wprawdzie remoncik, ale wymuszony :evil: , wylałam płyn do czyszczenia kominka na drewniana podłogę :hammer: . Po skończeniu podłogi M. stwierdził, że wykorzysta panów od podłogi do pewnych przemeblowań, a potem już poszło :happy3: . Porządkujemy pomieszczenia gospodarcze, które czekały na to praktycznie od wprowadzenia, czyli 5 lat :crazy: , bo M. ...weny nie miał :rotfl1: . Na skutek porządków najpierw wyjechał cały samochód ciuchów do kontenera, a dziś cały samochód pościeli, ręczników, kocy itp dla lubelskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt. Nie wspomnę ile zabrała w czwartek śmieciara :rotfl1: . Do tego zamówiłam dwa nowe meble, a trzeciego poszukuję na All... :happy3: . Ach, jeszcze krzesło przed komputer by się przydało :think: :happy4:

Elu a co było w paczce-niespodziance z Lilypolu?
Ostatnio zmieniany: 21 Lis 2015 21:51 przez r-xxta.

Gorzatkowo 2015 21 Lis 2015 22:14 #414635

• katik
  • katik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 84
Sebek jak zobaczył stwierdził że "Gorzata jest najlepsza na Świecie" :)
Pozdrawiam Kasia

Mała działka Katik
Za tę wiadomość podziękował(a): gorzata

Gorzatkowo 2015 22 Lis 2015 11:44 #414669

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Markitko... efekt lawiny tym płynem wywołałaś... już teraz rozumiem Twoją ostatnią absencję na forum :lol:
Ale to tak jest... zaczyna się od drobiazgu... powiem Wam, że po wstawieniu drzwi okazało się, że panowie zrobili to na tyle umiejętnie i zgrabnie, że wystarczyłoby zagipsować i pomalować obramowanie - w ogóle nie zniszczyli tapety na sąsiadującej ścianie :whistle:
Ale na tym etapie mieliśmy już wykute bruzdy pod kable i otwory pod nowe puszki i gniazdka :rotfl1: no bo przecież i tak miała być rozpi***
W tej chwili nałożona jest gładź szpachlowa, poosadzana instalacja i... czekamy na najbliższy wolny czas... jeszcze szlifowanie nierówności (brrrr!!! biały pył wszędzie :evil: ), malowanie sufitu i... mogę tapetować :silly: jak dożyję, oczywiście!
Kasiu... taki komplement z ust młodego mężczyzny :oops: ;)
Ale wiesz co, Sebek? Coś Ci powiem na uszko: Twoja Mama też ma zdolne rączki! :whistle: :)
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 22 Lis 2015 13:40 #414689

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Gosiu..ozdoby filcowe bosssskie! Wow- sama szyjesz a ja jestem pod wrażeniem- śliczne :hearts: Szyjesz to ręcznie czy na maszynie..? CHyba na maszynie, ściegi takie idealne.. Zdolna jestes i bardzo lubię, jak wpadasz w szczytową forme- zawsze potrafisz wyczarować takie cudeńka :woohoo:

Twoje dzieci mają z Tobą fajnie :hug: U nas dzieci nie ma.. :oops: ale ja występuję dzielnie w tej roli i w tym roku zarządziłam, że na kominku wisieć będą buty Św, Mikołaja :silly:

Gorzatkowo 2015 22 Lis 2015 13:51 #414693

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Ze względu na ten biały pył obiecałam sobie, że nigdy nie skuszę się na żadne gładzie itp.
Chyba, że na ten czas gdzieś wyjadę. ;) - widziałam, co przeżywała kuzynka gładząc zasiedlony dom :eek3: .
Krzywe ściany też mają swój urok ;) .
U nas dzisiaj kapie z nieba deszcz, dobrze, że wczoraj pogoda była litościwa.
Gosiu, te filcaki pewnie jednak szyjesz ręcznie :) , ja nawet kiedyś kupiłam kawałki filcu,
Miałam zrobić obrazek z minionkiem, ale na zamiarze się skończyło.
Filip, po krótkotrwałej fascynacji jakimś innym bohaterem bajek, wrócił do minionków :funnyface: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Gorzatkowo 2015 22 Lis 2015 15:16 #414707

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
A ja zazdroszczę Wam tych remontów . Na serio.
Tylko ja mam dość dziwną sytuację - siedzę w mieszkaniu , w którym jestem od dziecka,
po prostu po ślubie zostaliśmy razem z moimi Rodzicami .
Mieszkanie duże ,nas też w porywach była siódemka :happy4:

Kiedy już zrobiliśmy pierwsze kroki w kierunku "swojego" ,czyli kupiliśmy działkę,
zrobiło się nas nagle mało ,moi Rodzice odeszli , brat się wyprowadził.

No i tak mieszkamy "w rozkroku" ;) W mieszkaniu nie opłaca się robić większych remontów
( a m.in.łazienka krzyczy o remont !!) , w nowym domu jeszcze nie czas na urządzanie się.

To wszystko przeciąga się w czasie , a mi tak bardzo chce się urządzić coś po nowemu,
po swojemu. Mogę pozwolić sobie co najwyżej na jakieś nowe rolety , narzuty lub inne "mobilne"
przedmioty ,a ja chciałabym tak generalnie :P

Co do gładzonych ścian - w naszym mieszkaniu mąż wygładził pięknie wszystko , ściany ,sufity.
Biały pył był długo i wszędzie. No i było super gładko :) .
A teraz na budowie mają być tynki wewnętrzne ,te co takie równe już nie są ,ale po latach
doświadczeń i walki z grzybem w mieszkaniu ,Robert nie chce gładzi ,bo ponoć gips tak właśnie chłonie wilgoć i przy sprzyjających warunkach (nasz blok to nieotynkowana cegła) robi się grzyb.

Filcaki piękne!

A ja chyba mam już pomysł na moją niechoinkową choinkę.

Gorzatkowo 2015 22 Lis 2015 17:20 #414728

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Jednak nie będzie to taka choinka :happy3: :happy3:

pl.pinterest.com/pin/49328558391980620/

Chociaż za pomysłowość dałabym szóstkę ;)
Ostatnio zmieniany: 22 Lis 2015 17:22 przez magdala.

Gorzatkowo 2015 22 Lis 2015 19:38 #414778

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniś... tak, jak sugeruje Ela, szyję ręcznie, do tego maszyna się nie nada...
Zresztą, przy maszynie to tak zadaniowo siadam, a tu sobie mogę dłubać, oglądając na przykład komedię romantyczną w komputerze dla wyluzowania ;)
Mikołajowe buty sama uszyjesz? :funnyface:
Elu... u mnie ściany nie są supergładkie, ale wszystkie w gipsie, więc ewentualne uzupełnienia po wykonaniu nowych instalacji też trzeba nim potraktować...
M przymierza się do zakupu odkurzacza przemysłowego, może, użyty w czasie szlifowania, zmniejszy nieco zapylenie?
U nas padało wczoraj, dziś zaczęło dopiero wieczorem kapać, ale noc była z przymrozkiem i prognozy na najbliższe godziny pokazują mieszany opad...
Magda... rozumiem Twoje rozterki... zwłaszcza, że jesteś chyba takim typem, który lubi sobie pourządzać po swojemu, prawda?
My zaczęliśmy od remontu kawalerki... potem dwa pokoje... w końcu obecne mieszkanie...
Ale nigdy nie było dość kasy, żeby zrobić od razu na sicher, więc tak się taplamy w tych przeróbkach...
Może to i dobrze? Zanudziłabym się przecież :lol:
Właśnie wróciliśmy z pierwszej wizyty w nowym mieszkaniu szwagrostwa... i tam właśnie wszystko zostało zrobione tak, żeby przez najbliższe dwadzieścia lat wystarczyło co najwyżej odmalować ściany. Solidnie, porządnie na wymiar... i jak tu potem polatać z meblami?

Co do gipsu: nasza kamienica była wybudowana w latach XX ubiegłego stulecia, jeszcze przez Niemców, tynkowana cegła, na pierwszym piętrze, przy mieszkaniu zajmującym połowę piętra wolnostojącego budynku, więc w 3/4 narożnym, nie ma problemu z wilgocią - na szczęście!
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 22 Lis 2015 20:22 #414806

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Madziu, tynki robicie cementowo-wapienne. One są nieco bardziej chropowate. U nas takie są, bo bardziej takie lubię.. Mają jednak jedną wadę. Trudniej się przeróbki robi :silly: Gipsowe łatwo naprawić głądzią gipsową bez śladu, na cem-wap trudniej o niewodoczne przeróbki. Wierz mi..u nas było już kilka rozkuwanych miejsc a czekają kolejne :mad2:

Gosiu- ręcznie takie idealne ściegi..i to jeszcze zezem :rotfl1: znad komputera.. hmm-szacun!

Buty mikołaja sama..haha.. No proszę CIę! Oczywiście, że kupię :silly:

Gorzatkowo 2015 23 Lis 2015 10:40 #414921

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Zabawne są te filcowe gagatki :hearts:
Mówiłam, że energia przekuje się w prace ręczne - super!
Widzę, że remontowo też lepiej, niż przewidywałaś, zatem wszystko chyba idzie po Twojej myśli?
Daj znać proszę, co tam lekarz zaordynował.

Miłego!

Gorzatkowo 2015 23 Lis 2015 20:39 #415043

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika... ależ ja nie mam nic przeciwko kupowaniu, sama znów wróciłam z paroma drobiazgami, tym bardziej, że to, co sama tworzę, zazwyczaj puszczam w świat
Zezem znad komputera ;) ... a wiesz, jak ja żałuję, że nie potrafię jednocześnie czytać książki i szyć? Wiem, wiem... są audiobooki... ale ja konserwa jestem :silly:
Aga... remontowo się ślimaczy... dzień krótki, praca zawodowa... teraz trochę rajdów po lekarzach... jeszcze bilans 16-latka wyskoczył - nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle jeszcze funkcjonuje! :dry: I kolejne popołudnie z głowy...
Jutro panowie z lustrami przyjeżdżają, będą nimi oklejać boki szafy, na klatkę schodową zapowiedziała się ekipa od wymiany okien, jakiś odbiór trzeba zrobić... a ja jeszcze mam fryzjerkę... na głowie :happy3:
Wielka kumulacja :devil1:
Lekarz zaordynował Western - blot celem potwierdzenia na razie... obejrzał, osłuchał, zebrał wywiad...
Kolejna wizyta wkrótce, a potem... zobaczymy...

Czy u Was też śnieży? Obserwowałam wirujące płatki w świetle latarni... nawet mi się podobało :lol:
Sugerujecie konsultację u specjalisty? :silly:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 23 Lis 2015 22:53 #415091

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
Specjalnie wyjrzałam na balkon, u mnie nic nie wiruje :) .
Czasem myślę, że lepiej byłoby, żeby spadł śnieg i poleżał sobie trochę,
wtedy mogłabym odpocząć od ogrodu, a tak, to widzę ciągle jakieś pilne prace.
I co, też mam szukać specjalisty ? :happy:
Dziergam szalik, oglądam film, a że internet kiepski i film się zacina, to w tzn. międzyczasie podczytuję :rotfl1:
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Gorzatkowo 2015 23 Lis 2015 23:13 #415098

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja w kwestii książek jestem absolutną tradycjonalistką..tzn audiobooki do mnie nie przemawiają.. jestem wzrokowcem i słuchowiska do mnie nie trafiają, szczególnie gdy czyta to ta sama osoba i trudno nadążyć, która kwestia należy do której postaci :blink: Mi sie wydaje, że wystarczająco nowoczesna jestem akceptując ebooki :funnyface:

Specjaliste sobie odpuść..do chwili, gdy zimy nie postawisz nad wiosną..oj to wtedy pilnie, ale nie wiem czy specjalista czy egzorcyzmy :rotfl1:

Gorzatkowo 2015 24 Lis 2015 08:22 #415112

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
Jednak w nocy wirowało, pięknie jest przy wstającym słonku.
Po zastanowieniu stwierdzam, że trochę za wcześnie spadł ten śnieg :happy: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Gorzatkowo 2015 24 Lis 2015 08:34 #415114

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Zaraz się stopi... słonko już operuje ;)
E-booki? Nie miałam okazji spróbować, ale... to chyba jednak nie dla mnie...
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 24 Lis 2015 12:54 #415164

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
U nas wczoraj spadł pierwszy śnieg i leży do dzisiaj! Ale nie ma się co dziwić, bo w nocy było minus 5 :eek3:
Wczoraj jeszcze rzutem na taśmę ogaciłam figowca i kamelię, a M. zebrał resztkę liści i opróżnił beczkę.
W sprawie czytania i słuchania, to ja chyba nowoczesna jestem (chociaż na 'nowoczesną' nie głosowałam ;) ), bo czytam właściwie tylko w internecie - i książki, i prasę (lepiej widzę, bo ustawiam sobie duuuże litery), a przed snem puszczamy sobie z M. zamiast radia audiobooki :)
A olbrzymi, tradycyjny księgozbiór będzie chyba dla ...wnuków :teach:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019
Ostatnio zmieniany: 24 Lis 2015 12:56 przez dala.

Gorzatkowo 2015 24 Lis 2015 20:02 #415239

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
I u nas to, co spadło wczoraj wieczorem, nadal leży... tyle tego, co cukru pudru na cieście ;) ale jest i przypomina o tym, że już za chwilę grudzień...
Czytanie czegoś w internecie, czy pisanie na forum z laptopem na kolanach jest ok, ale lubię się tak ukokosić w fotelu z książką w garści i dać się pochłonąć... przewracać kartki... daje mi to przyjemność, rzec by można, fizyczną ;)
Od wczesnego dzieciństwa byłam zaczytana i papierowy tom darzę atencją, nic na to nie poradzę...
Przy czym nie muszę mieć książek na własność, nasz domowy księgozbiór nie jest imponujący i myślę, że łącznie z dziecięcymi książkami mieścimy się w 1000 egzemplarzy :oops: za to chętnie korzystam z zasobów biblioteki publicznej...
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.688 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum