TEMAT: Gorzatkowo 2015

Gorzatkowo 2015 26 Lis 2015 20:39 #415650

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Oboje zgodnie dziś stwierdziliśmy, że żaden remont nie ślimaczył nam się ostatnio tak, jak ten :sick:
Niby już ostatnia prosta... niby światełko w tunelu już widać... a potem okazuje się, że to lokomotywa :silly:
Miałam nadzieję, że jutro już wytapetuję, w sobotę ostatnie poprawki i wielkie sprzątanie, ale nadzieja... no właśnie... a propos nadziei... kupiłam sobie ostatnio zieloną sukienkę, o taką:

http://lp2.hm.com/hmprod?set=source[/model/2015/B00%200325272%20006%2063%200012.jpg],type[STILLLIFE_FRONT]&hmver=4&call=url[file:/product/main]

Miałam ją na oku od pewnego czasu, ale był problem z rozmiarem, znaczy się - z brakiem stosownego ;)
I tak siedząc sobie dziś, przy wtórze remontowych hałasów, obszyłam ją ciut poniżej dekoltu rządkiem złoto - opalizujących, drobnych cekinów i malutkimi, złotymi i czarnymi koralikami... kilka koralików rozrzuciłam też na dolnej części sukienki...
Czuję się jak paw i papuga naraz... i dobrze mi z tym :rotfl1:

Oprócz tego szyją się nadal renifery... a może to bardziej łosie? Tym razem w wersji szarej ;)
A ja na nowo zakochuję się w musicalu, który dawno, dawno temu, dziecięciem około dziesięcioletnim będąc, obejrzałam z przyjemnością i muzyka na długie lata utkwiła mi w głowie... a teraz odkrywam uroki fantastycznego tekstu w oryginale :)
Rola życia Chaima Topola...

I moja ukochana...

Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): ada.krysia

Zielone okna z estimeble.pl

Gorzatkowo 2015 26 Lis 2015 21:13 #415666

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Podzielam zachwyt kunsztem aktorskim Chaima w tym musicalu.
Miałam okazję oglądać skrzypka.. 'na żywo' w Teatrze Muzycznym w Lublinie,
jednak na żywo to... bliżej, bardziej zapada w serce. "Anatewka" i "To świt, to noc"- wzruszające.
Zaskoczyłaś mnie sukienką - ładna jest, taka ... optymistyczna, może będzie nowy awatar :lol: .
Sukienka papuzia - mówisz ;) .
Remont, remont - po remoncie jest tak przyjemnie, że warto.
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Gorzatkowo 2015 26 Lis 2015 21:22 #415672

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Sunrise, sunset... ;)
Na pewno inscenizacja na żywo była warta uwagi, ja jedynie, w takich wypadkach, obawiam się, że jestem zbyt przywiązana do oryginału i każde odstępstwo (a tłumaczenie z innego języka nierzadko wymusza zmianę rytmu tekstu) będzie w moich uszach brzmiało jak niedopuszczalny zgrzyt...
Z tego powodu nie wybrałam się dotąd, na - rewelacyjną podobno - rodzimą wersję rock opery Jesus Christ Superstar do chorzowskiego Teatru Rozrywki - a produkcją duetu Andrew Lloyd Webber - Tim Rice zachłystuję się corocznie w okolicach Świąt Wielkanocnych :whistle:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 27 Lis 2015 00:44 #415694

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Skrzypka na dachu bardzo lubię, piosenki urzekają.. Urzekły od pierwszej chwili, gdy obejrzałam to w tv.
U mnie się niezły kompot zrobił muzyczny.. Słucham sobie if i were.. a tu nagle w tv Nirvana :silly: , której wybrane piosenki też lubię.. i siedzę sobie w tym dolby surround :lol:

Jaka tapeta..? bo rozumiem, że wybrałaś :woohoo:

Gorzatkowo 2015 27 Lis 2015 19:38 #415815

• Qra
  • Qra's Avatar
Śliczne renifery :) te z serduszkowym nosem bombowe :) aż chce się zaśpiewać rudolf czerwononosy blaskiem lśni w orszaku gwiazd :)

Gorzatkowo 2015 27 Lis 2015 19:51 #415820

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Witam drób domowo - ogrodowy ;)
Na Gwiazdkę renifery, na Wielkanoc mogą być... qry! :devil1: Choć nie wiem, co powinny mieć czerwone... może nóżki? Takie... ładne! :happy3:

Monika... Nirvana to czasy, kiedy miałam tyle lat, co obecnie moja starsza latorośl... Smells like teen spirit królowało wtedy w MTV... które było dobrem trudno dostępnym... pamiętam wyjazd na tzw. zieloną szkołę w I klasie liceum (to wtedy taka nowość nieśmiało wprowadzana była) i telewizor z MTV właśnie w holu domu wczasowego... wieczorami wywlekaliśmy kołdry i pokotem rozkładaliśmy się pod ścianą, gapiąc się na teledyski rodem z lepszego świata ;)
Tapeta... jest... jutro powinnam finalizować sprawę, dziś podocinałam z grubsza większość kawałków... reszta wyjdzie w praniu :whistle:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 27 Lis 2015 21:12 #415837

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Doczytałam zaległości. Faza przejściowa różanki... hm... dość dramatyczna. No, ale skoro azaliowisko to jakoś mi lżej ;)
Dużo cierpliwości w leczeniu i kategorycznego zwycięstwa życzę :hug:
tyle tego, co cukru pudru na cieście
Słodko, tak w sam raz, żeby się zbyt mdło nie zrobiło ;) .

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 00:42 #415883

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja MTV chyba oglądałam pod koniec podstawówki :think: Rocznikowo zupełnie tego nie lokalizuję.. Ta pioseka Nirvany to jedna z moich ulubionych. Później zakodowali sygnał i nasz "talerz" przestał odbierać :unsure:
My na zielonej szkole byliśmy po raz pierwszy w 6 klasie.. Te potańcówki wieczorne i przytulańce przy dźwiękach Guns 'n Roses, Metallici (jak to pisemnie odmienić :think:) i Mr. Big :whistle:
W tym samym czasie zakochałam sie w Bon Jovim :hearts:
Mam też piosenkę, która zawsze przywodzi mi na myśl 4 klase podstawówki i mój pobyt w szpitalu. Na sali leżał m.in 14letni chłopak, który puszczał mi The Wall tłumacząc, że muszę polubić ten zespół, bo to giganci muzyki :silly:

Gdzie byliście wtedy na zielonej szkole? My gdzieś na Mazurach..w okolicach Mikołajek chyba :think:

No i co z tą tapetą.. Co tak budujesz napięcie :woohoo:

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 13:36 #415922

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Unikam tematu...
Przeczytałam dziś na Interii zajawkę, że płacz pomaga uniknąć niektórych schorzeń... nie wnikałam w temat, ale ujmę to tak: dziś mam dzień profilaktyki prozdrowotnej :evil:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 18:44 #415941

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
:hug:

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 19:28 #415950

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
Stosując profilaktykę należy również zachować umiar, trzeba do równowagi dążyć :funnyface: :cry2: .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 19:32 #415951

• Qra
  • Qra's Avatar
Jak qry to chętnie zakupię jedną z czerwonymi nóżkami też :D

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 20:20 #415960

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiecie co? Jednak nie można na Was liczyć :evil:
Nakazałam kiedyś użycie drastycznych środków w wypadku, kiedy najdzie mnie na jakiś remont? Nakazałam! I co? :mad2:
Żadnego wsparcia!
Teraz jest płacz i zgrzytanie zębów... panienki lekkich obyczajów latają tu dziś z taką częstotliwością, że na obsadę kilku przybytków rozpusty by starczyło :oops: a to, co miało być ładne i eleganckie, ciągle wygląda nie tak...
Ale tak to jest, kiedy wybiera się tapetę w pionowe pasy, mając mieszkanie, w którym żaden kąt nie jest prosty, a krawędź - idealna!
Teraz będzie szukanie rozwiązań ratunkowych, a do tego czasu przyjdzie mi z niesmakiem otwierać codziennie drzwi do mieszkania :sick:

Dla zobrazowania grozy i napięcia... choć napięcia akurat w tym momencie (na szczęście) nie było :devil1:

Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 28 Lis 2015 20:27 przez gorzata.

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 22:38 #415986

• Roma
  • Roma's Avatar
Gosiu,wybrniesz z tej sytuacji obronną ręką,jestem tego pewna :)

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 22:42 #415989

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Tiaaaa... po posprzątaniu, ciepłej kąpieli i kieliszku likieru jest troszkę lepiej :happy3:

Pozdrawiam - Gosia
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, Zielona Ania

Gorzatkowo 2015 28 Lis 2015 23:11 #415996

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
Mam nadzieję, że panienki już ..... sobie poszły, wieczór bez napięca :rotfl1:
Przecież wiadomo, że geometryczne wzory demaskują niedoskonałości ;)
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 09:46 #416015

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiadomo... że wiadomo ;) ale... jak się baba uprze, to... :evil:
Poza tym, nie miałam pełnej świadomości tych niedoskonałości ;) bo poprzednie rzuciki były mniej wymagające...
Jakby tego było mało, tapetę kupowałam w necie, nie wpadłabym nawet na pomysł, że pasy nie będą wzdłuż rolki :eek3: najwyraźniej producent przyjął założenie, że klient będzie chciał mieć poziomy wzór...
Przy tak wąskich odcinkach ścian, było to jak układanie puzzli :sick:
Pozdrawiam - Gosia

Gorzatkowo 2015 29 Lis 2015 11:27 #416034

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak to pasy nie są wzdłuż rolki :blink: Niezłe tapetowanie miałaś :jeez:
U nas w salonie tapeta w paski. Ściana na nią przeznaczona byłą tak cudowna, że najpierw trzeba było robić gładź.. Na szczęście rogi chyba w miarę równe, albo ja ślepa, bo nie widzę tu niedociągnięć. Jednak wzór na tapecie był identyczny na każdej z rolek, paski biegły wzdłuż rolki.. :think:
Umęczyłaś się bidulo :hug: ale..ale..efekt świetny! Bardzo mi sie podoba efekt z tymi pasami :woohoo:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.586 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum