Witam w małej przerwie spowodowanej burzą,aby padało nawet całą noc,bo ziemia sucha,pęka a rośliny o deszcz błagają.
Aguniu nie znam odmiany swojej kokoryczki dostałam ja jako jeden pęd,rośnie pod donicą z tują, która daje jej trochę cienia.I tak sobie rośnie.Hm... na 99 % ciągnik wybrany,może nie ten o którym mój Mężuś marzył ,ale jestem przekonana, że ten mu posłuży.Dawid marzył o chellengerze , ciągniku gąsienicowym, jak dla mnie bardzo drogim i raczej nie wielostronnym, bo jak tu na gąsienicy wieźć przyczepę.Życie zweryfikowało plany i jest Fend 939 Vario -trochę
tańszy .Niestety w lotka nie udało mi się wygrać,może i dobrze-mój Dziadek kiedyś mówił, że kto ma szczęście w grach nie ma w miłości.Może to i prawda , ale jak pomogłyby te pieniądze w miłości
trochę byśmy odpoczęli psychicznie.Ale cóż...
Nowinko szkółka fajnie zaopatrzona,tylko nie było akurat tych azalii co poszukuję.Miałam chrapkę na więcej , ale zawartość portfela mnie mnie ograniczała
Dziewczyny kupiłam azalie:Satomi,Jack A.Sand,Parkfeuer,Tunis i Irene Koster.
Trochę zdjęć z ogrodu
stokrotki -uwielbiam je
kuklik-trochę w lecie męczy go mączniak , ale i tak go lubię
ostróżka NN,niewinna i delikatna,szkoda, że tak krótko kwitnie
bez biały NN,dostałam go od babci Dawida-zakwitł pierwszy raz
irysy NN
floksy różowe
kocimiętka-wysiana z nasion,rośnie drugi rok
rododendron NN, kupiłam go w szkółce - za 2,5 zł
Pochwale się nowa rabatą,jeszcze nie jest skończona,ale przybiera kształtów ostatecznych.Posadziłam na niej berberysy,pęcherzyce, jaśmin i azalię Parkfeuer.
No i przestało padać.
Miłego dzionka i deszczu