Oj, to dzisiaj mam przytulaśny dzionek. Od razu mi lepiej i humorek się poprawił. Kochane dziewczyny jesteście
Olu, widzisz, to ja mojej psicy zawsze mówię NIE, a może trzeba NU,NU to zrozumie
Masz rację, że to jest nudzący się pies, bo to owczarka, która wciąż coś musi robić, ale ona nie może nauczyć się bawić. Gdy jej rzucam patyk, albo piłeczkę, to nie przynosi i chciałaby, żebym to ja za nią ganiała, a to już nie na moje siły
Spacerki z nią, to też problem, bo wokół są pola i rolnik się żołądkuje, gdy po nich chodzę (drogą między polami), chociaż pies jest na smyczy, a najbliższy teren do biegania jest spory kawałek asfaltówką i to bez chodnika. O ironio, w mieście miałam więcej miejsca do spacerów z psem, bo był park i jeziorko. Jakaś głupia byłam, gdy kupowałam tą działkę w polu
Vero, całe szczęście, że Rex przeżył, ale może dlatego więcej już nic nie zjadł, bo mu złotokap nie smakował? Może powinnam posadzić jeden złotokap???
Aguś, Sarunia to cawiś, a to są bardzo mądre pieski i same potrafią się wychować. Z moich psiaków Leonek był najmądrzejszy. Te, co teraz mam, to postrzelone zwierzaki i mniej posłuszne
Szczęściem mniejszy jest już trochę bardziej wyważony i starszy, więc mniej z nim kłopotów, ale owczarka od początku była bardzo uciążliwa. Do owczarków trzeba jednak dużo cierpliwości, czasu i pracy. A propos, cawisie kopią, bo to są psy polujące na małe zwierzątka i mają to w genach
Kasiu, grusza była jedynym drzewkiem owocowym, które udało mi się wyhodować, więc żal mi jej. Zwłaszcza, że to była stara odmiana klapsy. Może rzeczywiście trzeba będzie zabezpieczyć wszystkie drzewka przed tym szkodnikiem.
Dzięki za informacje o wierzbie, spróbuję poszukać w necie. Podziękowania też dla Mężusia
W takim razie pokażę Wam jeszcze, co ta bestia potrafi nabroić
Dwa tygodnie temu wykopała mi taaaaaką dziurę pod tarasem. Całe szczęście, że się nie zawalił. Wszędzie kopie. Szkoda tylko, że nie tam, gdzie trzeba, bo mogłaby przekopać mi miejsca na rabatki
Attachment CAM00897.jpg not found
Attachment CAM00896.jpg not found
Attachment CAM00894.jpg not found