Czas na pogaduchy z Gośćmi tz. odpowiedzi na tematy ogrodowe
Zeberko
wyglądało groźnie i bardzo zimowo
ale to już było i nie wróci już więcej , tej wiosny .
Wszystko jakoś się zreflektowało ale lilie

tu katastrofa co z niektórymi
By zrewanżować sobie straty , na giełdzie jak obiecałam kupić , tak kupiłam
takich to golasków . Kolory będą niespodzianką jak i odmiany
Grulka , też przytulam i bukiet późnych tulipanów Ci ślę
Estella Rijnveld
Dordar
Taka wstrętna pogoda niech się już nie powtórzy .
Tulipany zniosły to bardziej dzielnie niż ja . Jestem z nich dumna . Mieszkam , okolice Warmii i Mazur prawie biegun zimna
Bożka dziękuje za słowa otuchy .
Czego to człowiek doświadcza w maju ? kto to słyszał , sypać śniegiem o tej porze
po rabatach . Nowe lilie już dokupione
i już mi lepiej
Kerstin2309 Ja kusić ? no gdzieżbym śmiała

Ja tylko dzielę się z Tobą radością , szczęściem i troszkę ubarwiam Twój hojowy świat
I Tobie tak ten czas umyka ? zobacz , zaraz skończy się Nam maj

Żabulencja w poidełku za pozowała specjalnie dla Ciebie
Zeberko musimy uważać , bo jak Krysia Nas jeszcze hoyami skusi
to wtedy na pewno pójdziemy z torbami
Hiacynto , oby tak było

ale żal jest , bo jednak sezon w plecy
No niech mnie za rok zaskoczą , życzę sobie tego

Na pocieszenie dodam , że moja piwonia teraz drgnęła i chyba nie odleci ale cały sezon na rehabilitacji pewnie będzie . Nawet nie chce mi się jej foty robić , tak markotnie wegetuje , biedactwo
anianiekurzak
Aniu , w tulipanach to piwonia Sarah Bernhardt
Ap ropo Bylinowego Raju , w środę przylecą do mnie jeżówki
Z tą Holandia to przesada , tak daleko mi do niej że nawet nie pędzę
A sianie to moje utrapienie bo nie lubię jak mi nie wschodzi .
Właśnie dziś odsiewałam pietruchę i posiałam fasolkę szparagową .
Ciekawe , czy to i owo wzejdzie ?
Wiolinko proszę Cię , jaki zemnie expert ?

Wiem tylko tyle ; ile damy z siebie , tyle dostaniemy w zamian
Dbam o swoje tulipany i robię wszystko by ich nie stracić .
Nie chce nowych , kupić najłatwiej , Ja chce utrzymać te , co mam .
Jestem stałą w uczuciach , przywiązałam się do nich , kocham i nie wyobrażam sobie , by ich nie mieć .
Macula
Ja już swoje donice obsadziłam ; begoniami , koleusem , pelargonie i coś może jeszcze z czasem doskoczy . Ogólnie na ogrodzie mam tych donic ciut , ciut .... z hostami , liliowcami
ismeny , tuberozy ech ... sporo tego do targania i podlewania . Brakuje mi tylko wilca , którego zaplanowałam kupić . Ale na bazarku nie mają w sprzedaży i chyba już nie kupię

bo gdzie ?
Na Twoje kompozycje donicowe czekam z utęsknieniem i ciekawość mnie zżera , na co w tym sezonie postawiłaś ?
Nie przejmuj się , mi też ciągle coś brakuje a czasu na nic nie robienie najbardziej

Działkę mam tylko 5 arówkę w ROD , większa a to dlatego że ostatnia w szeregu
Przeważnie są 3 arówki ufff... jak dobrze że moja większa . Bo nie wyobrażam siebie na 3 arach acz ludziska mają i jakoś funkcjonują , kwiatów mniej mają albo wcale. Co kto lubi? zarząd nic nie sugeruje jak ma być prowadzony ogród , im ważne by w terminie tylko działkę opłacić
Margo Gosiu
Staram się wykopywać acz wszystkiego nie sposób wykopać . Zawsze coś tam zostanie niewykopanego , ale za rok to wykopię na pewno . Tak sadzenie planuje , organizuje by można było to później wykopać . Dobra organizacja to jest połowa sukcesu . Ja już mam to wyćwiczone i myśl że wiosną będą kwiaty a nie same liście daje mi siły , chęci bo jednak to ciężka praca i czasochłonna . Ale wiem , że warto i już do tego przywykłam .
Traktuje to jak zabawę .
Swoje tulipany teraz możesz wykopać , zadołować w ziemi lub w donicy , gdy zaschną łodygi wykopać , wysuszyć i przetrzymać w pomieszczeniu aż do wysadzenia np. we wrześniu . Do przechowywania wykorzystuje garaż , altanę i blokową piwnice .
Maluszki irysowe , tylko nie pytajcie o nazwy bo pojęcia nie mam w tym temacie
Wszystkie nn i już tak chyba zostanie , bo brak mi czasu na identyfikacje