TEMAT: Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 18:58 #720366

• zielonajagoda
  • zielonajagoda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6025
Bogusiu, piękne i górnolotne słowa nam tu napisałaś, ale to utopia, być może możliwa, ale za dwa-trzy pokolenia. Nienawiść nie wyparuje jak woda z kałuży w upalny dzień. Powiedz młodemu człowiekowi orającemu w korpo po czternaście godzin na dobę żeby kochał i szanował takiego nieroba jak ta dziewczyna z mojego wcześniejszego wpisu.
Pomoc socjalna to nie częstowanie cukierkami tylko tych, których się chce przekupić, wystarczyło skopiować sprawdzony już sposób zza naszej południowej granicy. Co się stało to się już nie odstanie, a nienawiści nie da się w miłość zamienić.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, whitedame, Zygowa, ewakatarzyna, Bobka

Zielone okna z estimeble.pl

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 19:00 #720367

• newrom
  • newrom's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
kokolidek wrote:
newrom wrote:
Jedni się dobrze czują w republice bananowej, inni nie.

No popatrz, ponad 50% narodu to Twoim zdaniem debile, którzy nie mają własnego rozumu, a połakomili się na lep obietnic. Wiesz, dopóki głosisz "jedynie słuszną prawdę" to mogę mieć to w d.pie, ale jak zaczynasz obrażać ludzi to już nie jest mi to obojętne. Czy to był powód, że opuściłeś (zostałeś usunięty?) poprzednie forum. Nie jestem przeciwko "uprawianiu polityki", jestem przeciwko chamstwu i fanatyzmowi.

Chciałem zauważyć że to Ty nazywasz połowę narodu debilami. To po pierwsze.
Po drugie, na forumogrodnicze.info (żeby było jasne) jest dział ukryty w którym odbywa się poza całkiem zabawnym wazeliniarstwem rodem z Misia, parada kłamstw i powtarzania propagandy pisowskiej szczujni.
Gdy nazwałem kłamców kłamcami grożono mi banem, później jakaś nawiedzona użytkowniczka napisała "Asperge Szatan", więc zapytałem czemu chce dawać szparagi szatanowi. I wtedy wycięli mi dostęp do tego działu.
Jako że nie chce być użytkownikiem forum które jest pisowską tubą propagandową rozsiewającą kłamstwa i jednocześnie knebluje użytkowników którzy chcą je prostować, poprosiłem o usunięcie konta. Ban za odmienne poglądy jest tam standardem, więc nie dziwię się że myślałaś że zostałem zbanowany.
Mam nadzieję że zaspokoiłem Twoją ciekawość w kwestii "dlaczego mnie wywalili".
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, whitedame, Zefirka, Senior

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 19:29 #720371

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Bobka wrote:
Największy ze wszystkich ludzi podał złotą moralną regułę : (" Dlatego wszystko, co chcecie, żeby ludzie wam czynili, wy też im podobnie czyńcie” :) Proste do wykonania nieprawdaż ?:)

Całe życie starałam się czynić wg tej maksymy. Jednak dziś ludzi tak czyniących nazywa się frajerami.
W najlepszym przypadku za dobro otrzymałam ignorancję.
A ponieważ czynienie ludziom dobra wychodzi mi tylko bokiem.
Przerzuciłam się już tylko na; ”nie czyń drugiemu co tobie nie miłe".
Jednak dziś, gdy jakakolwiek sprawiedliwość staje się coraz bardziej odległa a w jej miejsce wkracza nienawiść smutno to widzę.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, whitedame, Zygowa, ewakatarzyna, Bobka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 19:32 #720372

• Emalia112
  • Emalia112's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 14472
A ja Ci powiem, ze lubiłam czytać owe wazeliniarstwo. Wołałam rodzinę i mieliśmy ubaw.Niestety, przesadziłam z złośliwością (oni się o to proszą) i zamknęli mi dostęp do tego działu.Ale newrom z ta tuba to przesadzasz. Co to za tuba, co ma tak ograniczony dostęp tylko do wyznawców. Nawrócić to oni już nikogo nie nawrócą. Jako rozrywka to i owszem, jako tuba są beznadziejni.
Mamma, a jeszcze do tego dochodzi wstyd przed światem.
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2020 19:35 przez Emalia112.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, whitedame

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 20:04 #720377

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25488
zielonajagoda wrote:
Bogusiu, piękne i górnolotne słowa nam tu napisałaś, ale to utopia, być może możliwa, ale za dwa-trzy pokolenia. Nienawiść nie wyparuje jak woda z kałuży w upalny dzień. Powiedz młodemu człowiekowi orającemu w korpo po czternaście godzin na dobę żeby kochał i szanował takiego nieroba jak ta dziewczyna z mojego wcześniejszego wpisu.
Pomoc socjalna to nie częstowanie cukierkami tylko tych, których się chce przekupić, wystarczyło skopiować sprawdzony już sposób zza naszej południowej granicy. Co się stało to się już nie odstanie, a nienawiści nie da się w miłość zamienić.

Od każdego z nas zależeć będzie jaki będzie świat .Każdyz nas i wszyscy ra
zem tworzymy określone społeczeństwo. .To czy będziemy wnosić spokój ,pokój ,tolerancję zalezy od nas .Masz absolutną rację ,pokazując te przykłady ,ale one pokazują teź ,ze za nami całe systemy ekonomiczne ze swoimi rozwiązaniami ,całe wieki i różne ustroje i nie ma teraźniejszości ,która dawała by poczucie bezpieczeństwa każdej rodzinie na każdej płaszczyźnie codzienności. I tak Iwonko można by mnożyć przykłady .Natomiast to czy będziemy żyć w spokoju i z poszanowaniem innych ,zależy od nas .Każdy musi indywidualnie przyczyniać się do zmian na lepsze ,biorę akurat tutaj aspekt kontaktów międzyludzkich.I tym kończę swój i tak śmialy w tym temacie ułamek rozważań wyższości miłości nad nienawiścią ,uprzejmości nad nieuprzejmoscią ,zrozumienia nad pogardą . :flower1:

20200709_092050-2.jpg

:)
Wszystko co byście chcieli żeby ludzie wam czynili ,sami też im czyńcie .
Motto na kolejny rok 2024
Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, whitedame, ewakatarzyna

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 20:20 #720380

• zielonajagoda
  • zielonajagoda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6025
...żeby coś zmienić na lepsze, trzeba wspólnych wysiłków, choćby nie wiem jak się siliło 40% ludzi to dla pozostałych 60% będą tylko nawiedzonymi frajerami dającymi się doić. Taki jest teraz świat, wystarczy uważnie obserwować otoczenie. To co byśmy sobie życzyli a co w rzeczywistości nas otacza, bardzo szybko sprowadza bujających w obłokach na ziemię, i przygotujmy się na twarde lądowanie, bo życzeniowość by było pięknie ma się nijak do ekonomii, która się opiera ma matematyce, a tam zawsze 2-2 będzie zero, choć kilku cwaniaków wcisnęło ludziom że jednak +4.
Za tę wiadomość podziękował(a): whitedame

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 20:32 #720383

• newrom
  • newrom's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Emalio, nie chodzi mi o zakres oddziaływania, a o treści.
Że dział ukryty to z czysto biznesowych powodów się nie dziwię, mogłoby się okazać że część ludzi mogłoby wybrać opryskiwacze innej firmy. Bo jakość podobna ;-)

Mamma musisz zapamiętać że każdy dobry uczynek zostanie przykładnie ukarany! :club2:

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 20:38 #720384

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Kochani, teraz już bez owiajania w bawełnę. Jeśli natychmiast nie zakończycie rozdrapywania ran, wyciągania newsów i fakenewsów, to forum się po prostu roz...i.

Dziś cały dzień byłam na działce, bo przed wyjazdem muszę zerwać owoce. Wracam i burza do studzenia.

Jutro wyjeżdżam na kilka dni, netu nie będe mieć. Czy gdy wrócę forum jeszcze będzie? Czy zostaną szczątki grupek wzajemnie poobrażanych?

Wyłączyć forum już teraz, czy za tydzień? Bo naprawdę mnie już trafia od nieustannych awantur!!!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Bobka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 20:39 #720385

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17541
Odcięłam się od wszystkiego, jak mi się wydawało, co dotyczyło minionych wyborów.
A jednak nie, Danusia z forum wysłała mi ten wpis Whatsappem.
I tego mi było trzeba.
Tak, to racja.
Alkoholik żeby się otrząsnąć też musi upaść na dno.
Nie da się go uratować przestrzegając przed upadkiem.

IMG-20200715-WA0000.jpg

A my po prostu zabezpieczmy się przed tsunami.
Oby jak najbezpieczniej przebrnąć przez najbliższe lata.
W poszanowaniu własnej godności, bez nadmiernego ryzyka, pracując ma własny rachunek.
Zachęcam do tworzenia warzywników, mini hodowli zwierząt i obcowaniu z tymi przy których czujemy się dobrze.
Każdy psycholog powie, że ludzi toksycznych należy wyrzucić z kręgu swojego otoczenia.
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2020 20:45 przez whitedame.
Za tę wiadomość podziękował(a): zielonajagoda, CHI, mirek_z, Zygowa, ewakatarzyna, Zefirka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 20:40 #720386

• Senior
  • Senior's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 621
Newrom ja piszę na tym forum i przeszło rok temu w temacie dotyczącym polityki miałem inne zdanie niż obowiązująca opcja u nich. Teraz jestem tam blokowany w błahych sprawach przez moderatora Norb.. kompletnego laika jeżeli chodzi o uprawę roślin.
Ewa ciebie też usunęli kiedyś z tego forum.
Ostatnio na tym forum w dziale tego pseudo znawcy forumowiczki krytykują go mocno wychwalając moje znajomości świata roślin.
Newrom mnie na pw. napisał że dostaną upomnienie.

Ogród z egzotykami w gruncie i nie tylko -- forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...tycznymi-i-nie-tylko

Pozdrawiam Józek
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2020 21:35 przez Senior.
Za tę wiadomość podziękował(a): zielonajagoda, mymysteryy, Bobka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 21:42 #720403

• Rzepka
  • Rzepka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1560
Kochani, odpuście, ogródki czekają :idea1:
Ja odpadłam z wątku dla wybranych, po wpisie, że pierwszą podróż zagraniczną odbył prezydent po wygranych wyborach do Prezesa, opłotkami i po ciemku, od tej pory go nie szanuję, chwilę wcześniej mówił o apartyjności, wiadomo, kto chodzi i zaprzysięga po nocach....
Nie sądzę, bym w drugiej turze zmieniła zdanie, zawsze będę podejrzliwa w myśl sentencji... strzeżcie się darów :teach:
Może jednak trochę ogrodowo?
Beatko, zebrałam dzisiaj trochę Glacierek, to nie pierwsze owoce i myślę, żeby jakieś nasienie pobrać, które z nich są typowe ?
730F5E15-B7D4-4FD3-B0D0-A4E8C60E55AF.jpeg

Pozdrawiam Irena
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna, Bobka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 22:07 #720410

• Zefirka
  • Zefirka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1652
Hiacynta wrote:
Kochani, teraz już bez owiajania w bawełnę. Jeśli natychmiast nie zakończycie rozdrapywania ran, wyciągania newsów i fakenewsów, to forum się po prostu roz...i.
Według mnie ten temat (MM) jest tematem nieobowiązującym. Dyskutujemy tu o wszystkim. Niestety tematy polityczne dotyczą każdego z nas i co jakiś czas będą się tu pojawiały. Nie rozumiem dlaczego mają doprowadzać do kłótni. Jeśli mnie coś denerwuje, to sobie to odpuszczam (jeśli mam taką możliwość, a tu mam - po prostu nie wchodzę i tyle). Idę sobie poczytać o pomidorach, marchewce czy jakimś innym owocu. Pójdę sobie do kotków, czy zwierzaków odwiedzających nasze działki. Mogę też zahaczyć o kuchnię czy diety. A jeśli ktoś chce dyskutować o polityce, to dlaczego mu zabraniać. Uczmy się szanować poglądy naszych oponentów. Przerzucajmy się faktami i uzasadniajmy swoje racje. Na spokojnie.

whitedame wrote:

IMG-20200715-WA0000.jpg

Właśnie to samo powiedziałam mojej Gospodyni wczoraj. Nie będzie kozła ofiarnrgo w postaci nowego prezydenta. Zostanie im tylko Senat do bicia.

Senior wrote:
Ewa ciebie też usunęli kiedyś z tego forum.

Żeby tylko raz...
Wiedźmowata

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 22:09 #720411

• Rzepka
  • Rzepka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1560
[Chyba trafiłam na swojego ulubionego koktajlowego żółtka, niesamowity słodziak.
F864919A-5EC4-4395-9FAE-4EC3BFE432D1.jpeg

Słodszy od Cytrynka, który do tej pory prowadził w rankingu, moja mała Wnuśka się ucieszy, ona łyka te koktailówki, jak cukierki :happy4:
To Barry’s Crazzy Cherry, jeżeli nie będzie pękała, to przegoni Cytrynka z pierwszego miejsca.

Pozdrawiam Irena
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2020 22:10 przez Rzepka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Nimfa, ewakatarzyna

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 22:15 #720412

• mirek_z
  • mirek_z's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 460
Dorka wrote:
Głosowałam na Dudę, na mniejsze zło. Nie jestem katoliczką, mam wyższe wykształcenie, nie pobieram "plusów". Nie obrażaj mnie, a pedofilów szukaj wśród swoich znajomych.

Kochani (piszę nie do wszystkich)
Ten coming out w naszym towarzystwie (wspierany przez Kokolidkę) to zwykły trolling.
Forum jest publiczne, więc każdy może popełnić taki akt ekshibicjonizmu, gdyby trolle dotarły do naszych prywatnych rozmów np na FB skończyłoby to się natychmiastowym banem.
Nie warto dać się prowokować.
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2020 22:49 przez mirek_z.
Za tę wiadomość podziękował(a): Rzepka

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 22:22 #720417

• mirek_z
  • mirek_z's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 460
newrom wrote:
Że dział ukryty to z czysto biznesowych powodów się nie dziwię, mogłoby się okazać że część ludzi mogłoby wybrać opryskiwacze innej firmy.

:dance: Na razie moje wszystkie opryskiwacze działają OK. Marolexa nie mam i na pewno nigdy nie kupię. Znajomym gdyby pytali szczerze odradzę :happy:

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 22:23 #720418

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16786
Złapcie oddech.

Droga

Szedł sobie człowiek...
Szedł trudną drogą
brukową, szarą, kurzyła srogo.
Stąpał powoli bardzo strapiony
troskami mocno już przygnieciony.
Stosy problemów w kłęby się zbiły
w głowie kłopoty się zapętliły.

Szedł sobie człowiek...
Wiedział co w życiu
czeka na niego gdzieś tam w ukryciu.
Przeżył już dużo, strachu i trwogi
wszystko co rzuca kłody pod nogi.
Aby ta droga trudna, przeklęta
była dziś bardziej i bardziej wstrętna.

Szedł sobie człowiek...
Spotkał kamrata
zagadnął kamrat swojego brata.
Bracie, co smutki okrutne trawisz
co w znoju drogi kurzem się dławisz.
Zapewne dalej złe ci pisane
przed tobą tylko trudy usłane.

Szedł sobie człowiek...
Już sam nie idzie
bo cień kamrata jak w mrocznym widzie.
Rzuć bracie podróż, ciągły niepokój
tu pod kamieniem znajdziesz swój spokój.
Po co ci drogą iść jeszcze długo
stań, spocznij, zostań, pozostań smugą.

Szedł sobie człowiek...
Aż znad obłoku
wyjrzało słońce, wyszło ze zmroku.
Zobaczył niebo i ptaki w górze,
łany pszenicy, czerwone róże.
Otworzył oczy, szeroko, szerzej
a w myśli się wkradła iskierka...wierzę.

Szedł sobie człowiek...
Coś tam się kruszy
rodzi się światło, nadzieja w duszy.
A powolutku deszcz drogę zmywa
budzi się wiara, że dobro skrywa.
Przestają istnieć problemy całe
świat jest ogromy, a one małe.

Szedł sobie człowiek...
Szedł lekkim krokiem
słońce ogrzewa go pod obłokiem.
Dzień jest już długi, przyjemny, miły
a z jego twarzy tryskają siły.
W sercu już wiara się rozgościła
droga zupełnie się odmieniła.

Autorstwo własne, wszelkie prawa do utworu zastrzeżone.
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2020 23:02 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): mymysteryy, whitedame, Kalina, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Zefirka, Mirek19

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 22:39 #720423

• gałązka
  • gałązka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3800
Dorka wrote:
Nie muszę, bo się nie uduszę... ale z samej przekory. Czytam sobie, czytam i widzę oczami wyobraźni jak pędzisz z pochodnią podpalić mój domek, prędzej niż ja szopę sąsiada geja... tyle...
jeju, Dorka, wyobraźnia cię ponosi :D nie chciałoby mi się iść a co dopiero pędzić :p Nie znam cię i nic mnie nie obchodzi twoje życie. A twój domek kontra szopa geja wiele mówi "między wierszami"

Mamma mia herbu zielona pietruszka czyli strefa relaxu w Oazie 2 LATO 15 Lip 2020 22:58 #720428

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Niestety tematy polityczne dotyczą każdego z nas i co jakiś czas będą się tu pojawiały. Nie rozumiem dlaczego mają doprowadzać do kłótni. J

Zefirko, w tej dyskusji padło wiele niesympatycznych określeń pod adresem inaczej myślących i głosujących forumowiczów. I to powoduje, że czują się niefajnie. To też powoduje eskalację inwektyw, łącznie z nazywaniem bardzo zasłużonych forumowiczów-założycieli trollami. To też jest niefajne.
Z forumowego doświadczenia wiem, że w takich dyskusjach nikogo się nie przekona do swoich racji, a rośnie wrogość i agresja. To też jest niefajne.
Mogłabym jeszcze takich niefajnych przykładów wypisać więcej, ale nie chcę nakręcać dalszego ciągu dyskusji.

Apeluję jedynie o zaprzestanie obrażania innych, bo spora ilość postów to było właśnie obrażanie, dokopywanie. Na razie mam 2 prośby o usunięcie konta z powodu dyskusji w tym wątku. Są to osoby, które lubię, cenię i nie obchodzi mnie na kogo głosowały i będą głosować. Przez kolejne kilka dni mnie nie będzie, nie dam rady reagować, napominać. Zresztą na co dzień też mam swoje obowiązki i dyżurować 24 godziny na dobę nie dam rady. Jeśli dalej takie dyskusje będą kontynuowane być może nie będzie już czego zbierać.

PS
W mojej miejscowości większość ludzi głosowała przeciwko PiS, ale w jednej wiosce zdobył on niemal wszystkie głosy. I nawet wiem dlaczego, bo ludzie pamiętają, że za czasów PO próbowano zlikwidować im szkołę, bo taka była polityka ówczesnego rządu, żeby zaoszczędzić na oświacie, małe szkoły likwidowano. Obawiam się, że w wielu miejscowościach ludzie mają dobrą pamięć.
Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2020 23:12 przez Hiacynta.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.920 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum