TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lut 2013 12:59 #117779

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ula no to póki co mamy po zimie :angry: . Już wolałam ten śnieg, teraz będę się zamartwiać, co też szykuje nam luty :jeez:

Marto no i wykrakałaś :supr: , rozpuszcza się cholerstwo na potęgę :jeez: . Mnie co prawda jeziorka nie grożą ;) , bo na moim piachu już na drugi dzień po roztopach kałuży nie uświadczysz :happy3: . Ale te łabędzie to bym chciała zobaczyć :woohoo:

Magdo zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości :P . Wcale się nie cieszę z tych temperatur, a już zwłaszcza z braku śniegu :pinch: . Znów wyłażą tulipany i krokusy :blink:
A bez butów to kiedyś szłam do samochodu, ale w lecie ;) . Oberwanie chmury pod Łodzią mnie dopadło :tongue2: , a parking owy nie miał żadnych odpływów :blink: , wody miałam do pół łydki, prawie się wlewała do auta :crazy:

Małgosiu ale dziś już chyba tylko wspomnienie pozostało ;) ?

Ewelino dziękuję :kiss3:
Rzeczywiście kudłate w śniegu czasem zagadkowo wygląda :happy:

Dzisiejszych fotek nie będzie, bo nastrojów depresyjnych starczy za oknem :evil: . Chlapa, plucha, deszcz :jeez: . Wraz ze wzrostem temperatur pies niestety się ożywił i dużo więcej czasu spędza na dworze. Właśnie wczoraj odkryłam, czym to się zajmował, jak nikt nie widział :hammer: . Najpierw znalazłam odgryzioną gałąź Louise Odier :mad2: :mad2: . Tak się człowiek cieszy, że zima łaskawa, to pies zmarnuje :angry:
Potem odkryłam dół w truskawkach :mad2: , a to jedyne miejsce, gdzie w ogrodzie mam włókninę, ale jej to nie przeszkodziło :evil: . Zwariować można :jeez:

Dostałam maila od Adriana, że wczoraj zwiększyli asortyment, ale oczywiście dziś już znowu nie ma tych najładniejszych ostróżek :unsure: , no trudno, przypomnę sobie te, co już mam B)
Na pierwszej fotce ostróżka hiacyntowa, jednoroczna, na pozostałych NN.

DSCI0782.JPG

DSCI0857_2013-02-01.JPG

DSCI0935_2013-02-01.JPG

DSCI0991.JPG

DSCI1274.JPG

DSCI1187_2013-02-01.JPG
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lut 2013 14:11 #117809

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, u mnie też bajoro :sick: .... zdecydowanie wolałam ścieg :dry: . Teraz mamy ferie i jak na złość odwilż :mad2: .
Ja cały czas wierzę, że teraz do wiosny to już tylko chwilunia :woohoo: i będzie znów cudnie :dance: i trawę będziemy wywalać :rotfl1: :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lut 2013 15:34 #117845

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
To ja u Ciebie pytam, gdzie znów się podziałaś, a Ty u mnie :rotfl1:
Trawę wywalać :woohoo: :woohoo: , och, kiedyż to będzie :ouch:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lut 2013 15:52 #117857

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Nawet się nie obejrzymy jak będziecie kosić trawkę .Te jednoroczne ostróżki są również zachwycające ,ale u mnie są jakieś takie liche, więc zaprzestałam ich siania
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lut 2013 16:34 #117878

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Jadziu, koszenie trawy juz dawno mnie nie kręci :rotfl1: , za to wywalanie pod nowe rabaty :woohoo: , o, to już co innego :rotfl1:
Z tą ostróżką to była w ogóle śmieszna historia, bo ja jej w zeszłym roku wcale nie siałam :silly: . Za to siałam 2 lata temu, ale się wtedy nie doczekałam :huh: , ciekawe czym mnie zaskoczy na wiosnę :happy3:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lut 2013 19:12 #117940

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Marta - ale cudne ostróżki - na dodatek się sieją :woohoo: to coś dla mnie. A trawnik jeszcze wieeeelki - potencjał ma ;)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 01 Lut 2013 19:12 #117941

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś, ja i koszenia nie mogę się doczekać :woohoo: :garden: . Zwłaszcza po tym tygodniu ferii, szczególnie jakoś tęsknię za jogą :rotfl1: .
Szybko zleci i wiosna będzie :woohoo: , a potem to tylko taczką w tą i spowrotem :devil1: , aż się szpadel będzie grzał :happy3: .
Świat Dorci 2016

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 19:20 #119412

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Margolciu ale sieją się tylko te z pierwszej fotki ;) , reszta normalnie, z sadzonek :silly:
Trawnik stanowczo za wielki :woohoo: , zgadzam się z tobą w całej rozciągłości :silly: . Tylko czemu tak ciężko się go zdziera :evil:

Dorcia u mnie ferie dopiero za tydzień :whistle:
Wiesz, ja akurat za tym lataniem z taczką aż tak bardzo nie tęsknię :evil: :rotfl1: , muszę przemyśleć kolejne sposoby na utylizację :whistle:

Dziś nabyłam pierwsze nasionka :woohoo:

DSC_4931.JPG

Nawet brokuł kupiłam :P , No cóż, słowo się rzekło :P
A ponieważ widoczki ogrodowe ciągle nie teges :tongue2: , to może taki widoczek, który wita mnie codziennie po powrocie do domu :whistle:

DSC_4928.JPG

Prawie jak budda :lev:
Załączniki:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 19:32 #119414

• Daniela
  • Daniela's Avatar
markita wrote:
Prawie jak budda :lev:

Jak dla mnie to prawie jak Kaszpirowski: Adin, dwa, tri, czetyrie... :supr3: ;) :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 19:36 #119415

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Boski jest ten kot !

Ale jak on Cię tak wita?
Nie zejdzie z kanapy ? ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 19:46 #119423

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Matruś, u mnie też kapustka kupiona :woohoo: :dance: ... już w zeszłym sezonie się na nią napaliłam :rotfl1: i jak zobaczyłam nasionka to kupiłam :woohoo: . Oprócz kapusty mam jeszcze wilec :whistle: . Na razie tylko tyle, ale chcę jeszcze dokupić daturę (pod warunkiem, że będą dostępne fajne kolory :whistle: ) .
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 20:09 #119427

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielo dokładnie :supr: :rotfl1:
Siedzi i hipnotyzuje :crazy:

Magdo no przyznam się :oops: , z myślą o Tobie ta fotka :oops:
A kot mnie wita dokładnie jak na załączonym obrazku :whistle: , ani drgnie :silly:
Następny mit, jakoby ta rasa wykazywała cechy "prawie" psie ;) - runął :rotfl1:

Dorcia wilec kupiłam dwa lata temu i do tej pory jakoś nie znalazłam miejsca :happy3: , ale kapusta z pewnością zostanie wykorzystana :woohoo: . Też się napaliłam jak zobaczyłam u innych na fotkach :P
A daturą to mnie zastrzeliłaś :blink: . Wiesz, ile z tym zachodu po sezonie? A i w sezonie też nie mało :huh:

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 20:12 #119430

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta, z Daturą nie ma tak dużo zachodu ;) - zwłaszcza jak potraktujesz ją jako jednoroczną :rotfl1: ) - znam bardziej wymagające roślinki.
Świat Dorci 2016
Ostatnio zmieniany: 04 Lut 2013 20:12 przez dorciaj.

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 20:18 #119436

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
No chyba, że tak :lol: , choć nie znam drugiej osoby, która uprawia datury jako jednoroczne :rotfl1:

Ale z drugiej strony sama mam zamiar zakupić kilka dalii i tez potraktować jak jednoroczne :whistle: , więc chyba koncepcja nie jest zła :happy4:

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 20:18 #119437

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Martuś :P
Bardzo Ci dziękuję za zdjęcie . Jest przepiękne !

Ten zwierzak (choć głupio tak mówić o tym kocie...)jest wielkiej urody :)

A jak to jest mieć razem kota i psa -kto powinien być pierwszy w domu,
żeby się nie pozabijały?

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 20:52 #119465

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Nie wiem, jak powinno być, u mnie najpierw były koty...
Ale i tak były ciężko obrażone, gdy pies się pojawił :rotfl1: . Haker dwa tygodnie nie schodził na dół do kuchni, musiałam mu żarcie nosić na górę :crazy:
Ale teraz widzę, że zaczynają nawiązywać nić porozumienia, nawet czasem się bawią :woohoo: . I to kot zaczepia psa :silly: . Ciągle się czaję na fotkę z zabawy, ale pies jak mnie widzi, to natychmiast przybiega :crazy: i rujnuje cały mój plan :happy3:
Drugi kot praktycznie nie bierze w tym udziału - to staruszka, ślepa prawie kompletnie, jak jej pies wchodzi w drogę dostaje po nosie i tyle w temacie kontaktów :whistle:

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 21:04 #119476

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Jakie fajne nasionka :) Kapustę ozdobną pierwszy raz miałem w zeszłym roku i bardzo mi se spodobała, w tym też na pewno kupię.

Dynie ozdobne też kiedyś siałem i ładnie obrodziły, było tego coś ponad setka :rotfl1:
I miałem jeszcze takowe coś

A te nasionka z lewej w drugim rzędzie to astry czy coś innego?

A kota masz wspaniałego :D
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

OGRODOWE PRZYMIARKI 04 Lut 2013 21:10 #119483

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Czy to tykwy? :eek3: . Ale wielkie :eek3:
Kilka ozdobnych dyniek w tym roku dostałam i tak mi się spodobały, że postanowiłam sama sobie wyhodować :P
Może być setka :rotfl1: , nakupuję koszy wiklinowych i będę robić dekoracje :tongue2:
W imieniu kotka dziękuję :) , a te nasiona to astry, odmiana Anielka :P . Przypominają mi kolorystyką moją ukochaną różę Nostalgie :hearts:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.535 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum