Dziękuję za wszystkie pochwały w stronę męża
Zasłużył na nie w pełni -naprawdę ogródek wygląda coraz ładniej i coraz bardziej rzeczywista jest wizja trawnika
Siberio Bez pracusia byłoby kiepsko...
Agata Grad padał jakoś w tygodniu ,mój mąż właśnie był wtedy
na działce i straszył mnie telefonicznie ,że mam dziury w nowych hostach... to był żart
Ula Ten pusty placyk to mi się podoba- nawet bez trawy
Ja lubię
widok takiej czystej ziemi.
Iza
Szkółka jest w Kowalach ,jak zjedzie się z obwodnicy na drogę na Kolbudy ,to po lewej stronie. Chyba tylko ja o niej nie wiedziałam,bo wszyscy znają to miejsce...
Gosia Dobrze układasz plan w głowie
Ta uliczka widoczna na zdjęciu
to jest taka "wewnętrzna" . Od tej strony mamy front domu.
Nasza działka leży na rogu dwóch ulic i za plecami (jeśli nadal siedzimy na tarasie
) jest właśnie ta główniejsza droga. Staramy się odizolować od niej ,więc najpierw jest garaż ,potem dom i dopiero ogród właściwy ,czyli to ,co ciągle pokazuję na zdjęciach.
Od tej bocznej oczywiście trzeba będzie się zasłonić ,ale pamiętaj ,że okien ciągle jeszcze nie mamy i zanim zamieszkamy ,może zdąży urosnąć żywopłot
Marysiu
Cieszę się,że zajrzałaś do mnie... Piętnaście pąków ??? To musiał ładnie wyglądać!
Mój też tak kwitł kiedyś -potem jednak jakby osłabł ,kwiaty miał mniejsze.
Może trzeba by go jakoś zasilić ?
Chętnie zobaczyłabym Twojego maczka ,ale ja nie mam wstępu na stare forum
Sasanka niech dobrze Ci rośnie (jak ten mak
)
Nowy nabytek -Hortensja drzewiasta "White Dome" -jest obsypana pąkami
Bukszpany ,które przesadziliśmy ze starej działki są bardzo dobrze podlewane,
ale jednak od środka mają sporo pożółkłych listków....
Czy może być to efekt przesadzania dużych i wiekowych roślin ? Bryła tego największego była ogromna i sporo ją otrząsnęliśmy z ziemi ,bo nie dalibyśmy rady go przenieść.
Mogę coś zrobić ,żeby jakoś podbudować te krzewy ?